Šta je novo?

- Mega Problem -

• Začetnik teme Začetnik teme jbl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jbl

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
349
Cao svima :wave: Ovaj problem sam nazvao mega problem posto se vec jedno mesec i kusur dana zaebavam sa njim i ne mogu da ga reshim :bottle: Konfiguracija je sledeca:
Asus A7N8X-E Deluxe
Barton 2500+ @ 3200
HDD Maxtor sata 120 gb
Club 3d GeeForce 6600GT 545/1000
2x1024mb HP Memorije sa hynix cipovima u dual
Napajanje 500w Q-Tec
D-link wireless 520+
Asus TV+FM 7134
Creative SB Live

Problem je nastao kada sam zamenio graficku sa 9600pro na 6600gt i memoriju sa 2x256 na 2x512.Igre su pocele da mi pucaju da trzaju... I tako svaki dan (nedelju dana) menjaj windows menjaj drajvere od ploce od graficke sve zivo sam probao i sa drugom memorijom 2x512 Super talent i problem ostaje,e onda sam odlucio da odnesem graficku kod komshije da vidim kako ce se kod njega ponashati,ploca je isto nforce2 ali epox.Kada smo ubacili karticu kod njega isti slucaj kao kod mene kanter izbaci runtime erorr i pokrenuo je neki 3d studio ili tako nesto,cim je stavio nesto zahtevnije graficki program se ugasio.E onda sam definitvno shvatio da je u pitanju kartica i poslao je nazad na reklamaciju.Umedjuvremenu sam imao 9600xt i kada sam nju stavio problemi su ostali!!! kao da nisam ni zamenio kartice :trust: sve dok nisam update-ovao bios ! Posle toga sve je radilo ok nisu pucale igre sve je lepo radilo dve nedelje :banana: .Posle dve nedelje cekanja zovu me da mi je stigla graficka nazad i da su mi vratili istu kazu da je ispravna skroz :wall:E onda sam vec pukao po jedno 35 put i odneo ceo komp u servis.U servisu su nasli da mi je problem sa memorijom da nece da radi u paru imao sam samsung 2x512 i onda su stavili njihovu memoriju pokrenuli gold memo ili vec tako nesto za test memorije i njihova memorija je prosla (pqi) i oni kazu da je samo to bio problem da je graficka ispravna da je prosla sve testove i sad je sve OK!E onda sam zamenio moju memoriju sa novom 2x1024 HP hynix koja je isto prosla test kod mene na gold memo.I tako ja sav sretan ujedno i besan sto nisam bio toliko pametan da sam to skontam.Reinstaliram sve ispocetka (15 put) kad ono opet nesto nije u redu :wall: Sada mi rade igrice sve ali nesto zapinje npr NFS Underground 2 ide sve super i odjednom STANE igra i onda tk........tk........tk........tk..tk..tk..tk.tktktktktktktkt... i nastavi dalje,GTA Sa isto tako a kanter mi kochi kao da imam Pentium 1 na nekim mapama(uglavnom svim),Generali puknu svremena na vreme.Kada sam javio u servis sta mi se deshava oni su rekla da neznaju vishe sta da rade.Probao sam i da spustim procesor na default isto je.Temperature su mi sve u redu kad je bash opterecen cpu 55 c,hard 27 c,Graficka 60c,Ploca 28.Imam super hladjenje u kucistu,Zanimljivo je da 3d mark svaki prodje lepo i dobijem super rezultate 3dmark 03 8196 .Znaci memorija je u redu graficka je "u redu" jedino ploca i procesor po meni josh mogu da prave probleme ili je u pitanju neka nekompatibilnost :bottle: Toliko se mucim sa ovim kompjuterom da sam smrshao sa 80 na 74 kg.Mene interesuje da li postoji neko ko bi mogao da mi kaze nesto sto josh nisam probao ili da mi na neki nacin pomogne jer vishe neznam sta da radim evo pocecu da pijem vec :bottle:
Hvala

Poslednja izmena:
huh imao sam takve probleme jednom ali mislim da ovo kod tebe nije slucaj jer ti je noviji hard...hard mi je bio bukvalno izdr*an...cisto sumjam da ce tebi pomoci ali vredi probati :crash:

Eto bar znaš recept za mršavljenje! Zezam se! Pazi isti problem samo što ja nisam menjao memoriju. Ja sam svoju grafiku reklamirao pod parolom da se "pregreva", što uostalom i radi.Dobih novu i isto. Da baš NFSU2 kad mu daš po žiški 10-15min. igranja ona ga za.....b...b..b..b..loooooo...o...o.o.kira i onda opet moš dalje, mislim po gasu. Meni je karta bila tada na 550/1100. Vratim je na default 520/1100 i sve radi. Znači ako želiš da je klokaš moraš da nabaviš bolje hlađenje, ja se dvoumim dal' da pazarim u imtelu thermala pasivca... 2500 din... Nego kad sam igrao NFSU2 (520/1100) upalih i rivatuner-hardware-monitoring i gle čuda temp. mi je bila i na 100 C.
Uostalom performanse se morju "hladiti".

Poslednja izmena:
jbl je napisao(la):
Toliko se mucim sa ovim kompjuterom da sam smrshao sa 80 na 74 kg.
Hvala

kada sam ovo procitao resio sam da procitam ceo post 🙂
vazno je a reci ce ti i drugi : pokusaj da pises sto krace posto ljudi jednostavno nece hteti da citaju ovako dug post a samim tim ti i nece pomoci.

koliko sam ja shvatio ovako na brzinu oni su ti vratili prvobitnu graficku . posto i dalje imas neke probleme jednostavno probaj opet drugu graficku (memorije si vec isprobavao) i ako sve radi zameni taj 6600 za tu graf. koja ti radi kako treba. inace jako vazna ti je i verzija drivera za graficku pa probaj bar nekoliko verzija. ako su sti simptomi isti sa svim verzijama driver-a , onda uzmi neku kartu koja radi sa tvojim kompom a ovu testiraj kod druga u kompu da vidis da li je ispravna i ako jeste , prodaj je , ako nije ponovo u servis sa tvojom dijagnozom ...

poz

Poslednja izmena:
Neznam... znaci ja kad upalim komp i pipnem karticu onaj deo gde nije kuler nego samo hladnjak ne mogu da je pipnem kako je vruca ali u servisu kazu da je tako normalno a u drajverima mi pokazuje 49 c za jezgro a ambient 37 a klokovana mi je na 545/1000

Da samo to o čemu sad pričaš je 2D ili ti 300/1000...
Upali rivatuner-hardwaremonitor... pa onda vidi koja je temp... u igri...
Ne zamrzava ona u 2D već u 3D tj. 545/1000 ili koliko si već naveo, ajde baš me interesuje temp. konkretno NFSU2.
Hvala!

Evo moje slike posle 15-20 minuta Nfsu2 igranja na 545/1000.I cak dva puta mi se desilo u toku igranja da onako zap....p...p....p..p.p.p.pppppp..ne i nastavi dalje,ali drugi put mi se i grafika skroz s*ebala i izbacio mi je neki prozor nv driver has stop working properly.... ali sam mogao da nastavim posle da igram sve normalno.Tako da ....i dalje nastavljam da pijem :bottle: :bottle:

Prilozi

• Riva.webp
    Riva.webp
    54.3 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Samo još jedno glupo pitanje... Osim monitora šta još ima spojeno na grafiku?
TV? Samo monitor?

Šta sad da ti kažem... Novi nVIDIA-in driver 77.77 rešava probleme mahom vezane za SLI i 7800, mislim rešava nešto i za 6600GT, ali evo iz 77.77 vezano za NFSU2;

GeForce 7800 GTX, Windows XP: When changing to a resolution
higher than 1024x768 in Need for Speed Underground 2 on a
1920x1200 widescreen flat panel, the application attempts to select the
next resolution it has above 1024x768, which is 1280x960 and not
supported by most flat panels.
A known workaround is to manually add the mode 1280x960 from NVIDIA's
Custom Timings control panel and then continue to select the resolution
needed.

Što će reći ništa vezano za 6600GT!
Možda je to bag vezan za igru?
Po meni tebi problem pravi grafika.

Pokušaj još nešto, vrati sve vrednosti na normalu, mislim nemoj da imaš nešto nasvirano ni CPU ni GPU ni MEMorije, jednostavno sve na default...
Pa onda probaj, šta se dešava.
Burazer ima istu ploču, Asusovu, samo bez "E", i tvog "barta" samo 2X256 MEM , Asusova FX5950 i to mu bijaše nasvirano.
Sve nasvirano sem grafike, ne znam tačno koliko magistarala i procesor ,al' nacifrano... DooM3 nije mogao da pokrene mesec dana, a generali "Zero" su mu pucali stalno. Meni je proradio "čir", a znoj... da ti ne pričam... tuš!
Menjali smo baš sve drivere, čupali kosu... Sve dok se genije nije setio... ...čisto bez veze da probamo i to sve na default i gle čuda proradi sve. Kakve veze ima? Izgleda da ima. Stabilno sve radi! :bottle:

Hajd' provaj pa javni jarane! :bottle:

Pa probao sam to vec nazalost.Znaci sve sam spustio na default procesor vcore napon grafiku a memoriju nisam ni dirao tako da nije to.Sutra idem kod kod nekih likova da probam graficku u drugu mashinu i sve sto moze da se isproba.A sto se tice nfsu2 on mi je na staroj grafickoj odlicno radio uvek nikad ni jedan problem nisam imao i sa istog cd-a je instalirana i sada.Probacu sutra sve sto budem mogao samo da otrkijem sta je u pitanju :type:

Poslednja izmena:
Hvala druze na sreci,ja sam danas sve probao ali nisam nista uspeo.Znaci prvo sam otishao kod lika i zamenio se kartice sa njim on ima 6600gt inno3d koja mu super radi na force3-ki.On stavi moju kod njega a ja njegovu kod mene kad ono ISTO! meni isto zapinje a njemu isto super radi sa mojom kao da nije ni menjao karticu.Znaci kartica nije,e onda uzmem procesor od 3.2 amd stavim ga kad ono ISTOOO!! :wall: :wall: :wall: E onda sam znao da je u pitanju maticna i uzmem a7n8x\dl gold sve ugradim povezem instaliram kad ono IIIIIIIIIISSSSSSSSSTOOOOOOOOOOOO!!!!!!!! :wall: :wall: :wall: Eto to bi bilo to sad sam shvatio da je u pitanju neka nekompatibilnost 6600gt-a sa nforce 2-kom,probao sam i 5600xt i sa njom je radilo sve ok.Ali opet postoji sumnja zato jer jedan lik ima istu plocu,isti procesor i istu graficku kao ja samo sto je ASUS-ova i prezadovoljan je.E sad ajd budi pametan :trust: a glupo bi bilo da se asus sa asusom ne slaze.Evo stvarno vishe neznam predajem se dao sam sve od sebe AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........ :bottle: :wall: :banana:

Meni 6600GT savršeno radi na nForce2 chipsetu..
Ploča je ePoX 8rda+
Grafička je Leadtek A 6600 GT
procesor Barton 2500+box na default radnom taktu
2x256 Mb Kingston DDR400 memorije
HDD 2x80Gb Sata Maxtor 8Mb cache u RAID 0 modu
:type:

Poslednja izmena:
Kompatibilnost? Mozda! Pa gledaj to ovako, nVIDIA ploča, nV grafika, ista firma isti čipsetovi, čipovi, driveri pogotovo grafika... koja je ista po dizajnu ,1:1, kod svih... razlika malo u memoriji, al' 99% sve 6600GT koriste samsung...
Mislim kako? Ne znam kako da jedno sa drugim ne radi.
Nisam pametan...

Pa neznam stvarno sta da mislim,za napajanje neznam imao sam 350w i mislio sam da zato imam problema i kad sam uzeo ovu od 500 isto.Tako da neznam da li je napajanje bash u pitanju probacu da nabavim od tog lika njegovu asus graficku da isprobamo kod mene i moju kod njega pa da vidimo sta ce se desiti a do tada :bottle: :bottle: :bottle: da pobegnem od misli

Poslednja izmena:
Pa eto-probaj ga 😉 Mislim probao si vec sve drugo, zar ne? Ne kosta te nista, a moze da pomogne. Ikao to tvoje "zvuci" da je dovoljno, napajanje cesto zna da napravi neprijatne gluposti. Probaj malo i da prodrmas sve molexe (zvuci glupo) da vidis jel sve dobro "leglo".
Pozdrav!

ps. Editovao si svoj post u minut kada sam ja postovao svoj, tako da sada nema bas nekog smisla, posto nisam znao da si to vec probao...

Poslednja izmena:
Možda je glupo, ali ja sam konkretno imao problem sa nVidijinim SW-IDE driverima. Kompjuter je krahirao iz čista mira (ne često) dok rezanje DVDojki sa Pioneerom 108 nije htelo da radi kako treba. Kada sam deinstalirao SW IDE driver, sve je profunkcionisalo kako treba. Znam da ovo nema baš mnogo veze sa grafikom, ali moguće je da ti se zaglavljuje hard a to već ima veze sa IDE drajverom....

U krajnju ruku, probaj.... Imaš na netu SW IDE remover negde koji briše nVidijin IDE driver, ali ne znam odakle da ga skineš. Meni je trebao samo jednom....

Evo ja iz prve misim da je napajanje(naravno to je moje skromno misljenje bazirano na vec recenom).Znaci da bi i njega eliminisao iz potrage za problemom,zahteva malo "seljakanje" napajanja od onog druga sto ima inno3d(posto je tvoja kartica radila na njegovoj nforce3 i napajanju).Ako si u mogucnosti da obavis ovu zamenu(radi diagnostikovanja🙂 ),stavi sve na default vrednosti i prekrsti se.Ako se desi da ti sistem radi OK,znaci da staro 350 i novo "500" W napajanje nije dovoljno za ceo sistem.Ako problem nastavi da se pojavljuje ,onda ga mozemo slobodno staviti u Xfiles rubriku.
PS Da li si izbacio iz "trke" za problemom i hard disk(neko ga je pomenuo),ko zna,mozda je i on u pitanju(male sanse,al ko zna)

Evo uzeo sam danas nov Seagate sata hard disk na probu da vidim josh da li je to mozda.Usput kad sam dolazio po njega razmisljam mozda i jeste hard jer mi sve igre stoje na d particiji i uvek su i stojale tako da mozda je ta particija nesto prsla jedino mi to josh preostaje da probam pa se javljam

Poslednja izmena:
da li si probao da uptade-ujes bios na ploci
ja imam 6600gt u Club3D izvedbi na IC-7, 540/1200 i sve radi ok

jedino u sta sumljam je napajanj, HDD, kao sto su ljudi vec rekli, i bios na ploci

Ja sam imao dosta problema, svojevremeno, sa kombinacijom maxtor sata-hdd + asus mb, pogotovo ako je kt600. ispostavilo se da je (tada) bila falicna cela serija diskova...
od tada ne volim sata. probaj neki ata hdd.
takodje sumnjam na napajanje. imao sam dva sinhrona kineza 250+400 w, nisu bili dovoljni. sa lc-om sam k'o kuce u liftu !!!

Grdowsky je napisao(la):
Možda je glupo, ali ja sam konkretno imao problem sa nVidijinim SW-IDE driverima. Kompjuter je krahirao iz čista mira (ne često) dok rezanje DVDojki sa Pioneerom 108 nije htelo da radi kako treba. Kada sam deinstalirao SW IDE driver, sve je profunkcionisalo kako treba. Znam da ovo nema baš mnogo veze sa grafikom, ali moguće je da ti se zaglavljuje hard a to već ima veze sa IDE drajverom....

U krajnju ruku, probaj.... Imaš na netu SW IDE remover negde koji briše nVidijin IDE driver, ali ne znam odakle da ga skineš. Meni je trebao samo jednom....

Ja sam godinu dana držao na nForce 2 SW IDE drivere i radili su mi bolje od standardnih...Jedina mana je ako koristite AudioCatalyst ili Audio grabber za rip u .mp3, jer zbog SW IDE drajvera CD romu pristupa kao analognom uređaju...a to traje.......jednostavno neće da prepozna digitalni pristup CD romu i tačka...

A računar mi nije nikada crash-ovao zbog tih drajvera...A promenio sam 2 ploče : MSI K7N2 Delta i ovu sadašnju ePoX 8RDA+..obe naravno sa nForce 2..

BTW, najlakši način da se rešiš pomenutog drajvera je da deinstaliraš nVidia drivere za nForce (nikada nisam imao problema kada to uradim!!!), pa ponovo instaliraš iste samo kada te pita za IDE SW driver njega ne instaliraš i to je to.
:type:

Poslednja izmena:
mozda je i ploca riknula

Uspeo sam reshiti problem!Problem je pravio Sata driver verovali ili ne! Tako da sad sve klizi super i zadovoljan sam sa karticom skroz 🙂) Hvala vam puno na pomoci !!

Nazad
Vrh Dno