Šta je novo?

Mega PC

• Začetnik teme Začetnik teme xane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xane

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2002
Poena
619
Da li znate da li je do nas dosao MSI Mega PC
Pozdrav cheers

Teshko ce to docci uskoro...

moram reci da sam se i ja zacudio kad sam video u izlogu prodavnice

ovo
http://www.iwill.net/products/ProductLV2.asp?vID=159&SID=158&MID=25

i to u novim lokalima kod Piramide na Novom Bgd, blize jurija gagarina

Nije to to ZAP....Mega PC je neshto kao PC za debile (NHF ko ga kupi🙂)...To je kao neka meshavina PCja i konzole, tako da ako ubacish mp3, divx, videoCD, on to provaljuje i automatski pushta (mada ni XP nije daleko od ovoga🙂)...a i izleda ko neka konzola sa tastaturom🙂

Ono shto si dao link su obichna mini kuccishta, i kod nas mogu da se kupe vec neko vreme....Problem je u tome shto su te ploche koje mogu da stanu u kucishte samo dno, pa je to upotrebljivo samo pochetnicima i onima koji ne traze mnogo od mashine, a treba im mesto na stolu/podu i mozda hoce lepo malo kuccishte 🙂

driver je napisao(la):
Ono shto si dao link su obichna mini kuccishta, i kod nas mogu da se kupe vec neko vreme....Problem je u tome shto su te ploche koje mogu da stanu u kucishte samo dno, pa je to upotrebljivo samo pochetnicima i onima koji ne traze mnogo od mashine, a treba im mesto na stolu/podu i mozda hoce lepo malo kuccishte 🙂

Joj driver ,nisam mogao da ti ocutim na ovo. 😀

Nisu u pitanju nikakva mini kucista nego krajnje ozbiljne masine.Jedna takva radi kod moje dece u sobi na 2.0@ 2.66Ghz na default naponu.Inace te ploce su vrhunskog kvaliteta,visoko integrisane ali imaju i AGP pa su upotrebljive za mnogo namena.

cheers

simpsone, jel ima od tih barebone sistema neki slabiji? meni bi trebao neki p1, eventualno p2 na 300. nesto da moze da radi na pasivno hladjenje

simpson H je napisao(la):
...

Joj driver ,nisam mogao da ti ocutim na ovo. 😀

Nisu u pitanju nikakva mini kucista nego krajnje ozbiljne masine.Jedna takva radi kod moje dece u sobi na 2.0@ 2.66Ghz na default naponu.Inace te ploce su vrhunskog kvaliteta,visoko integrisane ali imaju i AGP pa su upotrebljive za mnogo namena.

cheers

Shta se bre ti javljash ? 🙂 Pa zar nije dovoljno to shto si deci uvalio te plochice velichine moje grafichke 🙂 Shto sebi ne nabudzish takvo kucishte ? Mozda zato shto ni jedna ozbiljna plocha ne moze da stane ? 😀
IWill uz ova kucishta preporuchuje neku shlj P4 plochu sa Celeronom (bash onakva kakvu si deci uvalio🙂) tako da je sve jasno 🙂

Bice uskoro vrlo ozbiljan prikaz te masine na Benchmarku - igracka nije u svakom slucaju...

driver je napisao(la):
...

Shta se bre ti javljash ? 🙂 Pa zar nije dovoljno to shto si deci uvalio te plochice velichine moje grafichke 🙂 Shto sebi ne nabudzish takvo kucishte ? Mozda zato shto ni jedna ozbiljna plocha ne moze da stane ? 😀
IWill uz ova kucishta preporuchuje neku shlj P4 plochu sa Celeronom (bash onakva kakvu si deci uvalio🙂) tako da je sve jasno 🙂

U tu "plocicu je ubodena" malo veca i malo jaca karta od tvoje :mrgreen: .
Nema Iwill sta da preporucuje plocu, vec je stavio plocu u kuciste.Procesor se kupuje posebno,po zelji, Northwood ili Cely.Ploca kod mene je sa I845GE chipsetom koji ima zvanicnu podrsku za DDR333 i HT.Tera magistralu do 200fsb,sto je sasvim dosta za onu moju decurliju :mrgreen: :mrgreen:

driver je napisao(la):
Problem je u tome shto su te ploche koje mogu da stanu u kucishte samo dno, pa je to upotrebljivo samo pochetnicima i onima koji ne traze mnogo od mashine, a treba im mesto na stolu/podu i mozda hoce lepo malo kuccishte 🙂

Moram da dodam nešto na ovo. U Redakciju je stigao Soltek-ov barebone u već standardizovanom aluminijumskom kućištu kakve smo već viđali kod Shuttle-a i sličnih. Ono što je jako interesantno je da je matična ploča jako kvalitetno odrađena (P4) i sa izuzetno dobrim prostornim rasporedom, za razliku od npr. Shuttle-a nForce2 na koji je umetnost ubosti memoriju i CPU.

...

U tu "plocicu je ubodena" malo veca i malo jaca karta od tvoje :mrgreen: .
Nema Iwill sta da preporucuje plocu, vec je stavio plocu u kuciste.Procesor se kupuje posebno,po zelji, Northwood ili Cely.Ploca kod mene je sa I845GE chipsetom koji ima zvanicnu podrsku za DDR333 i HT.Tera magistralu do 200fsb,sto je sasvim dosta za onu moju decurliju :mrgreen: :mrgreen:

Pa i Matsonic ima sve to, pa ga to chini dobrom plochom ? 😀

Sledeci put kad dodjem kod tebe, hocu da vidim IWilla na tvom stolu 🙂

Na kraju ce ispasti da su to highend ploche i da su svi ostali sa Chieftecima i fullATX plochama koje ne mogu da stanu ni u neka midi ATX kucishta, bacili kintu 🙂

driver je napisao(la):
Na kraju ce ispasti da su to highend ploche i da su svi ostali sa Chieftecima i fullATX plochama koje ne mogu da stanu ni u neka midi ATX kucishta, bacili kintu 🙂

Mesas babe i zabe. Nije to namenjeno za one koji ganjaju skor u 3D Marku vec za obicne kucne korisnike. MSI MegaPC je zamisljen kao neka vrsta centra kucne zabave, sa akcentom na lakocu koriscenja. Naravno da ne moze da zameni jaku desktop konfiguraciju, ali mu to nije ni cilj. Meni bi jedan takav MegaPC bio idealan da ga drzim ovde u Beogradu, a da mi dole u Krusevcu stoji desktop zverina, jer niti ovde imam prostora da stavim 19" monitor, M$ gigantsku tastaturu i veliko kuciste, niti mi trebaju za surf po netu i slusanje muzike. 99% vremena na racunaru sam ili na Netu, ili gledam neki DivX il islusam MP3, a za to nije potrebam Athlon XP 2600. Sa druge strane za pustanje DVD diskova, MP3 muzike, DivX diskova, surf internetom SFF masina ce i vide nego dobro posluziti, a nece zauzeti pola dnevne sobe koliko zauzima jedan Xaser II sa 19" monitorom. Takodje sa takvim masinama imas apsolutnu slobodu izbora po pitanju procesora, graficke kartice (naravno, ne moze na 150w napajnaja da se nakaci R9800Pro) pa mozes kastomizovati masinu prema svojim prohtevima i dobiti masinu koja ce raditi bolje od vecine famoznih kofiguracija koje se prodaju po Halo oglasima na rate, a koje imaju zvucnike marke "Subwoofer", zvucnu iz poznate firme "3D", i graficku kartu ciji je jedni opis "64MB"...

Sto se prosirivosti tice, iako najcesce imaju po jedan PCI slot, vecina periferija se moze naci u USB varijanti, a filosofija MegaPC-ja je da on vec stigne dovoljno opremljen da potrebe za raznim prosirenjima svede na najmanju mogucu meru.

Opet ne kazem da je to rang jednog P4 3.06+R9800Pro+Raid0+Audigy2, ali vecina korisnika nece primtiti da im bilo sta fali na takvoj masini. Jednostavno: to su razlicite ciljne grupe, razliciti koncepti...

Niti su se oni koji su kupili neki Chieftec i u njega ubacili full-ATX plocu *****ali niti su se ovi sa MegaPC-jem takodje *****ali, ako imaju jasnu predstavu sta ocekuju od takve masine. Uostalom tom logikom (sve je shit osim rucno sklopljene masine) bismo i sve brend konfiguracije mogli proglasiti za njesra, ali se one ipak nalaze u brojnim firmama, internet kafeima, skolama, bolnicama, a tamo ne stoje razni full-ATX Chifteci i slicne dzidza bidze jer ljudi nece da placaju ono sto im ne treba.

Nisam ja to rekao u kontekstu da su te mashine konkurencija, nego da su u odnosu na desktop dosta loshije i potpuno je glupo drzati takvu mashinu kod kuce jer "svidja mi se kucishte, a plocha nije losha"....A neki ovde me napali kako te mashine nisu loshe, a takve iste mashine u desktop izvedbi bi napljuvali🙂
Drugo je to da imash tako neshto jer baba hoce da gleda divx a ne zna kako da pusti 🙂

Kakav je ovo mega pc koji kosta kod Pakoma oko 360e(MSI mega pc 651)?Da nisu pogresili cenu?

driver je napisao(la):
Nisam ja to rekao u kontekstu da su te mashine konkurencija, nego da su u odnosu na desktop dosta loshije i potpuno je glupo drzati takvu mashinu kod kuce jer "svidja mi se kucishte, a plocha nije losha"....A neki ovde me napali kako te mashine nisu loshe, a takve iste mashine u desktop izvedbi bi napljuvali🙂
Drugo je to da imash tako neshto jer baba hoce da gleda divx a ne zna kako da pusti 🙂

Ovde se potpuno slazem sa driverom. Mega PC je objektivno za babe i klince ! :mrgreen:

Simpsone, Driver je mozda malo (akcenat na mozda 😀) "ozbiljniji" 🙂D) korisnik od tvoje dece, pa mu treba nesto veliko u zivotu....e,da, ajde da se kladimo da je moja zvucna karta veca od tvoje graficke 😛

Racunari su totalno OK!
Ja ih nisam kupio samo zbog cene, inace sam pre neki dan sastavljao nekoliko novih masina sa Duron 1100, Nforce (kec) ploce .... office masina i to je to....

Dakle, ako malo prodzarate netom, videcete da su SFF racunari potpuni hit svuda u svetu. I kao sto covek rece jedino ih cena koci (bar kod nas, posto u normalnijim sredinama ocigledno nije tako). Iskren da budem, rado bih video neku od tih kockica na svom stolu.
Mislim da zaista postoji gomila sjajnih modela (Soltek, Biostar, Shuttle, Jetway...) za ljude kojima ne treba 5 PCI slotova niti xxxx u 3D-Marku. Steta je sto se vise modela ne pojavljuje kod nas.

Pa kod nas imas: MSI, Soltek, IWill, Shuttle...To je vec solidan izbor.

Do juche se pravila abnormalna razlika izmedju RDA i NF7, a danas cemo svi u mashinama imati MSI, IWill, Shuttle sa SIS-om ?🙂 I to samo zbog malog kucishta, shto bi neko rekao barebone da zvuchi ozbiljnije 🙂

Cinjenica jeste da dobar deo ljudi i danas vuce neki matsonic ili krsh-onic, drzi GF2MX ili GTS i slicno. Za njih bi takav small-footprint racunar bio pesma, bez obzira bio unitra MSI, IWill ili Shuttle (sta njima fali). Da je overklokerska masina - nije. No, ne loze se svi na Vcore=3V i CPU 2GHz@6GHz. A ova masinica em sto ne zauzima mnogo mesta (neko to ceni vise nego par K MHz), em sto moze da ispadne skroz tiha, em sto zavrsava skoro svaki posao danas. Vecina njih moze da sadrzi P4 3.06HT ili Bartona, ima AGP slot u koji ubodes R300 i sta sad takav racunar ne moze da uradi, a moze klasicni desktop?

Mislim, cemu taj stav "NF7 ili nista" ?

Ja stvarno ne razumem. Pa na P3 isto mozete fino da radite i mnogo vise, i on je sasvim Ok, stvar je u tome da se postavlja pitanje kome je ovo namenjeno.

Ja se slazem sa driverom da je to za klincadiju i bake.

Mislim, kao nemate mesta za kuciste pa stavljate Mega PC, a usput vas nervira 5 PCI slotova pa su dosta 1 ili 2...? Ma dajte, molim vas...

To je po mom misljenju samo za 3povanje u fazonu:"Vidi s'o je mocno, imam MegaPC..." i po mom misljenju nista se ne razlikuje od zilion slicnih uredjaja koje kupite pa posle kazete "Eh, a mozda nisam ni morao".

Video sam jedan takav PC u Shuttle izvedbi, sa 2.4ghz P4 i uopste ne razumem cemu to.
To je OK za nekoga ko nema racunar i trebaju mu zaista samo osnovne funkcije, kao i za babu ili deriste :mrgreen: ali za korisnike koji vec imaju PC to je (ponavljam, prema mom misljenju) cisto razmlacivanje i bacanje para

OptiPlex je napisao(la):
Ja stvarno ne razumem. Pa na P3 isto mozete fino da radite i mnogo vise, i on je sasvim Ok, stvar je u tome da se postavlja pitanje kome je ovo namenjeno.

Mislim, kao nemate mesta za kuciste pa stavljate Mega PC, a usput vas nervira 5 PCI slotova pa su dosta 1 ili 2...? Ma dajte, molim vas...

To je po mom misljenju samo za 3povanje u fazonu:"Vidi s'o je mocno, imam MegaPC..." i po mom misljenju nista se ne razlikuje od zilion slicnih uredjaja koje kupite pa posle kazete "Eh, a mozda nisam ni morao".

Video sam jedan takav PC u Shuttle izvedbi, sa 2.4ghz P4 i uopste ne razumem cemu to.
To je OK za nekoga ko nema racunar i trebaju mu zaista samo osnovne funkcije, kao i za babu ili deriste :mrgreen: ali za korisnike koji vec imaju PC to je (ponavljam, prema mom misljenju) cisto razmlacivanje i bacanje para

Ja tebi lepo da kazem da "taj racunar za klincadiju i bake",u IWILL izvedbi ,pokida i tvoju i driverovu masinu,"ko' ludak novine"(sto bi rekao Aca :mrgreen: :mrgreen: )

Ma megaPC je strasna stvar, primetio sam taj projekat jos kad je MSI poceo da sapuce o njemu i do sad pratim sta se desava. A posebno imam simpatije prema megaPCu od kako sam svoju noise 3DMark ultra killer masinu poceo da prepravljan u jedan multimedijalni centar koji ce biti tih, na kome ce brzo moci da se pristupi muzici, slikama, filmovima, internetu, sve preko daljinskog upravljaca, to sam i uspeo, ali i dalje nisanim megaPC za neke druge potrebe 🙂...

OptiPlex je napisao(la):

Kakve sad "osnovne funkcije"? Hajde, navedi funkcije koje moze da uradi full-size racunar u odnosu na ovakav small-footprint? Naravno da takvim malisanima nije namena da budu 'drugi racunar u kuci', nego da obavljaju sasvim normalne poslove - da bude klasican, primarni racunar.

Ne radi se uopste o tome da nemaju ljudi mesta u kuci - ako vec moze da bude manje i tise i da radi sve sto i inace, zasto da ne? Po toj tvojoj logici bi i danas koristio one "cigla" mobilne telefone, jer su ove manje stvari za babe i klince.

Takodje, i onaj "vidi sto je mocno..." komentar je dvosekli mac - tako i vlasnik minija moze da kaze da je ogromno kuciste i fullsize ploca unutra takodje tu samo da bi rekao gostima "vidi sta je mocno! cim je tako veliki, mora da je guja" (a oni PCI slotovi unutra zvrje prazni) - logika sa kraja '80-tih, gde su razdvajali 286 i 386 racunare po desktop i tower kucistima (iako su ploce bile iste velicine) da bi odmah naglasili po velicini kucista koji je od ta dva "ozbiljan racunar". Uostalom potreba za 5 PCI slotova je danas za veliki deo ljudi pod znakom pitanja - ionako sa danasnjim plocama dobijes skoro sve integrisano - i sound i lan i firewire itd. Jedino ako bas hoces da ubodes neki TV/FM tuner ili tako neku dzidza-bidzu. Ponavljam, za desktop. Workstation za video obradu i slicne specificne namene ne spada u desktop.

Meni licno je vazno da i komp izgleda ok, jer postaje deo kucnog enterijera - ako moze da bude mali i tih i da bude lepo dizajniran, a da moze da uradi sve sto i glomazna friziderchina, sto da ne?

...

Ja tebi lepo da kazem da "taj racunar za klincadiju i bake",u IWILL izvedbi ,pokida i tvoju i driverovu masinu,"ko' ludak novine"(sto bi rekao Aca :mrgreen: :mrgreen: )

Tesko pokidati Driverov krsh :mrgreen: Mene sa 2.3 malko teze, ali memorija i northbridge su mi downside. 'Eb'ga, da mi je Vermez komsija da procacka bios :banana:
Gde on prodje, tu Cas3 ne raste ;P

BTW znao sam da ces kad-tad i klincima uzeti Intela 😉

O ukusima ne treba raspravljati...

Ja sam pri nabavci racunara za firmu razmislao o nabavci "mini" (da ne kazem "barebone") sistema.
Slazem se da su interesantni, "kao" mali, medjutim nisu isplativi - te pare (po meni) ne vrede...
Cak ne ustede ni prostor (" footprint" je malo manji od ATX-a) - stavise, ako se stave na sto (po meni logicno) vise smetaju nego ATX (naravno, ispod stola😉).

Nazad
Vrh Dno