Šta je novo?

Mega- Ekstra- Hiper- Turbo

Pa dobro...moze se tako reci...u stvari svi mi prizeljkujemo takav zivot ali "normalan zivot" je vrlo rastegljiv pojam,ne mogu ja kupiti npr. plazmu koja kosta 1,5k evra i potrositi celu mesecnu zaradu(ne moju,cele porodice) jer je to u Nemackoj normalno.

Thread je na samoj granici za brisanje...

Ljudi, drzite se "teme" ;)

Jes' da je Clubbing, ali je IT clubbing tako da politika, ekonomija, novi svetski poredak, teorije zavere i slicne teme nemaju sta da traze ovde iako se mozda vama cinilo da je IT direktno povezan s tim :D

dobro sad, ajde da ne mashtamo o "normalnom zivotu" vec ajde da svedemo nash "bedni" zivot u neku normalu, kolika ona moze biti u zemlji srbiji. Mislim vishe glupo je pricati o nashem zivotu u Srbiji, znamo svi kakva je situacija.
no totalno je druga poenta!
ne radi se o tome da li imam platu 1000e i kucu i lagodan zivot, nego se radi o tome shto onaj ko to ima, ostali mu zavide a da se ni ne trude da se ishkoluju (recimo cak i da odu preko da rade) i zaposle se, shljakaju ... a jos gore, shto taj koji ima se trudi da to pokaze da bi mu ostali zavideli!
@gx-x
mislim da je prica ta sa sisama i cicama ok, ali kad te i one vishe smore koliko su lake, i koliko je tesko naci pametnu devojku, sa normalnim sistemima vrednosti, jer se svodi na to na kraju da ces ziveti sa zenom (ne sa ortakom sigurno :d ) smorice te njene sise, i dupe a i na kraju krajeva, to se napravi .. hirurgija je chudo! ali pamet se ne kupuje na pijaci, i pored pameti da ostane normalna pored svega nenormalnog u nashoj zemlji ... ako kapiras shta hocu da kazem.

ae idem da qntam,
umoran sam vishe :)
pozdrav,
N.

@Crni
tvoju poruku sam procitao tek nakon sto sam napisao moju ...
cakum pakum - vakum! :bottle:
drz'mo se teme ubuduce ;)

Poslednja izmena:
Moj primer: komponente menjam tek kad mi je stvarno potrebno nesto bolje/brze/vece ili ako naleti slucajno nesto extra povoljno ( to moze da bude jednom u 2-3 meseca a ne mora). Nisam promenio nijednu komponentu poslednjih 6 meseci. Platforme menjam na 2-3 godine.
Ako nesto crkne, Boze moj, menjamo...
Veliko je pitanje sta je nekome REALNO potrebno, to se kod vecine, iako ne izgleda tako po preporukama u rubrikama "Sta da kupim?" ipak razlikuje.
Sto se tice mobilnih telefona promenio sam ih mali milion ali nijedan nisam kupio nov. Trazim uvek bolje/povoljnije za iste ulozene pare. Tako mi se desava da mi vrednost telefona ne pada, tj. za iste ulozene pare radim upgrade.

Benny Blanco je napisao(la):
Vi ljudi ko da ste zaboravili sta znaci NORMALNO ziveti( ili nikada niste ni saznali), normalno je imati komp, kola, TV sa 500 programa i promeniti sve to za bolje ako vam je chef. Druga stvar je sto mi zivimo u shit zemlji pa ako neko da vise od 200e za graficku vise od jednom godisnje-razbacuje se( ko uopste odredjuje sta je razbacivanje, valjda svako moze da se protegne koliki mu je budjelar).
Ako bi gledali sta nam je potrebno za zivot dovoljan je krov, dusek i dva obroka dnevno-ko kubanci. Tristore kada porastes kazace ti se samo (ovde ne mislim na godine).- (u slucaju quota). Pozdrav i sve najbolje.
***, osamdesete su davno za nama i nikada se više neće ponoviti.

Izvini Crni :)

Benny Blanco je napisao(la):
Tristore kada porastes kazae ti se samo (ovde ne mislim na godine).- (u slucaju quota).
Pozdrav i sve najbolje.
Blanco, nemoj ti meni dva zeca - tri zeca, vec reci konkretno to sto hoces da kazes.
Samo kazem da je potpuno nepotrebno imati 2 giga rama, umesto 512 ili 1 giga, naravno ponavljam se, mislim na "prosecnog korisnika".
Ako ti treba za posao u redu je, ali ako si kupio 2 giga "da bi imao" a nije ti neophodno to je razbacivanje. Da zivimu tamo gde ne zivimo, cela ova diskusija se ne bi ni vodila.
Ti izgleda ne razumes sta ja hocu da kazem.
Zasto bi bacao pare na 7800GT ako ti je 6600 dovoljan? Da bi se reklo da "imas"?

Meni to nema smisla.

Drugo je tv sa 50 kanala. Sve iznad toga je isto, zar ne?

6600 je vece bacanje para nego 7800 po mom misljenju, nije dovoljan za komforno igranje, a za pola godine nece biti dovoljan ni za setinge koje sad koristite, a ako se ne igrate na racunaru onda vam je i ti4200 dovoljan. (manite onu pricu " ali nekad kad ocu da se igram onda..." to ne postoji, ili se igrate ili ne, ta "ponekad" varijanta je najgora, neigras se 3 meseca i onda sednes da se igras i igra ti radi budjavo, onda se ni ne igras. Tako umire gaming u coveku :d )

edit: htedoh da kazem zapravo: 6600 ti je dovoljan danas, a sutra ces vec instalirati nesto za cega ti nece biti dovoljan. Razmislite sami.

Poslednja izmena:
Znaci ja sada treba da dam 500€, EJ 5 [PET] STOTINA EURA da bih se komforno igrao???
Pa brate, malo li je 500€! Neko te pare nema da sastavi za celu konfu. Tuga.
Te dve sam uzeo samo kao cenovan primer, ali 6600 solidno radi. Sta je to komforno? Svi detalji na max, efekti sa najnovijim naslovima.....? I za TO treba da dam 500€? Zasto, da bih za pola godine - godinu doplatio jos 100-200€ za neku tamo 7900 /lupam/? Zato sto ce ova biti brza ne znam, 200MHz?
Pa novi naslovi ce stalno izlaziti i svaki ce traziti vise od graficke. Industrija. Ekonomija. OTIMACINA.
E, to je za mene bacanje para.

Ako neko ima para i moze, neka, meni ne smeta, blago njemu, ali ja ne mogu. I da mogu, potrosio bih tih 500€ na nesto pametnije, a ne na grafiku, da bih se igrao.

gx-x je napisao(la):
edit: htedoh da kazem zapravo: 6600 ti je dovoljan danas, a sutra ces vec instalirati nesto za cega ti nece biti dovoljan. Razmislite sami.
G, pa u tome i jeste fora. Ne kupujes ti grafiku zato sto volis, vec zato sto moras. Da oni ne prave toliko zahtevne igrice, svi bi vozili MX440 ili sl. zar ne?
Da li ti imas para da ispratis svaki naslov na max?

Igranje je postalo skupa perverzija. Nazalost. ;)

dr.Tiristor je napisao(la):
Znaci ja sada treba da dam 500€, EJ 5 [PET] STOTINA EURA da bih se komforno igrao???
Pa brate, malo li je 500€! Neko te pare nema da sastavi za celu konfu. Tuga.
Te dve sam uzeo samo kao cenovan primer, ali 6600 solidno radi. Sta je to komforno? Svi detalji na max, efekti sa najnovijim naslovima.....? I za TO treba da dam 500€? Zasto, da bih za pola godine - godinu doplatio jos 100-200€ za neku tamo 7900 /lupam/? Zato sto ce ova biti brza ne znam, 200MHz?
Pa novi naslovi ce stalno izlaziti i svaki ce traziti vise od graficke. Industrija. Ekonomija. OTIMACINA.
E, to je za mene bacanje para.

Ako neko ima para i moze, neka, meni ne smeta, blago njemu, ali ja ne mogu. I da mogu, potrosio bih tih 500€ na nesto pametnije, a ne na grafiku, da bih se igrao.

Ti ocigledno gledas pogresno na stvari, ti nebi dao tih 500 evra zato sto ne igras igre, zato sto ne planiras da igras igre, i jednostavno zato sto ti ocigledno nije to glavni hobi, preokupiacija ili kako da ga nazovem, isto tako kada bi recimo ja uzeo da gledam na sta si ti trosio pare u zadnjih recimo godinu dana nasao bi neke stavke koje bi ja rekao: "pa ja na ovo nebi nikada potrosio pare".
Pare sluze za trosenje i treba ih trositi, a vako najbolje zna za sta on zeli da ih potrosi.

gx-x je napisao(la):
6600 je vece bacanje para nego 7800 po mom misljenju, nije dovoljan za komforno igranje, a za pola godine nece biti dovoljan ni za setinge koje sad koristite, a ako se ne igrate na racunaru onda vam je i ti4200 dovoljan. (manite onu pricu " ali nekad kad ocu da se igram onda..." to ne postoji, ili se igrate ili ne, ta "ponekad" varijanta je najgora, neigras se 3 meseca i onda sednes da se igras i igra ti radi budjavo, onda se ni ne igras. Tako umire gaming u coveku :d )

A el si razmisljao da oni koji se poigraju ponekada ne igraju na 1600x1200 FSAA sa svim na ultra max? Nego im je i niza rezulucija sasvim dovoljna a super se zabavljaju i ako je grafika na low i da je njima 6600 sasvim super kupovina?

A pride 6600 može da tera igre na high bez problema, naravno u razumnoj rezoluciji i bez budž filtriranja...

naravno da 6600 ne moze da tera igre u high (nove igre tipa q4, fear, nfsmw) u pristojnim rezolucijama. Ne znam zasto si to uopste i pomenuo ? (da moze ko bi kupovao jace karte ?) Ja na 6800GT ne mogu da igram te igre sa svime na high, (mogu ali seckaju na dosta mesta). Ne znam sta ti je normlana rezolucija u slucaju za high setovanja i 6600 ? 640x480 ? 800x600 ? Za mene je najniza normalna rez 1280x960 (AA mi nije bitan, AF neka ja makar 2, cisto da nije fleka ispred mene)

@tiristor:

ne kazem ja da ti treba da das 500e, ja sam samo poredio dve karte koje si ti naveo, tj poredio sam isplativost istih. 7800GT je 320e, a ne 500e, jeste mnogo je i to, i u pravu si, perverzija je, ali ako volis da se igras, pa cak i sa vremena na vreme (a probaces da igras nove igre na 6600 (ne ti, pricam figurativno) i to nece bas biti kao da si pokrenuo quake3)

@Stator:

jesam, razmisljao sam naravno, zato sam i napisao da ti je onda i ti4200 dovoljan, ili ajde, nek bude neki 6200.

Niste vi mene skapirali sta sam hteo da kazem, ja sam pricao o vrednosti ulozenog novca, 6600 ce raditi lose u novim igrama koje dolaze, radeon 9000 ce takodje raditi lose u tim igrama pa ne vidim zasto sada kupovati 6600 i dati vise para ? Bolje je skupiti pare pa kupiti nesto sto ce izdrzati godinu-dve dana. Znaci mislio sam da cete izvuci izmedju redova da novac nije dovoljno uloziti u nesto, treba ga i pametno uloziti. Odes kupis 6600GT za 150e, a mogao si za 20e vise da uzmes 6800 (ili 6800le neki koji mozes makar malo da otkljucas) a razlika je prilicno velika u radu, a novcima mala.

Vrh Dno