Šta je novo?

Meet Rovio - WiFi robot u vashoj kuci!

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
genijalna stvar. WiFi Robot, sa ugradjenom Web kamerom, zvuchnicima, i 3 tochka.

u stanju je da predje gomilu prepreka, kao shto su prag, tepih, i ostalo.

sa svoja tri tochka, jako je stabilan, i balansiran dtako da je skoro nemoguce da se prevrne, ili zakochi, pa da niste u stanju da ga otkochite.

rovio_3.jpg

rovio_4.jpg

dakle, osnovna namena mu je - niste kuci, ali ste za internetom, bilo da je to vash laptop, konzola, mobilni telefon. zelite da vidite shta ima u kuci, da kazete zeni da spremi ruchak, da vidite dal su deca ok, da vidite dal zena ima ljubavnika, da vidite onog shto vam krade po kuci iz prve ruke - rovio sve to moze.

u stanju je da obavlja konferencijski razgovor, pa u sluchaju da niste u stanju da se pojavite u firmi, dajte vashoj sekretarici da stavi Rovio-a na sto, a vashe kolege ce imati osecaj kao da ste tu, stim shto ce gledati i prichati sa robotom, umesto vas. :)

Cena Rovio-a je 300 evra, moze se kupiti online trenutno, ima i par koriscenih primeraka na eBay-u.

rovio_6.jpg

bitne karakteristike -

1. rovio je u stanju da pamti prethodno predjene putanje, kao novi mercedesi. ukoliko vam je problem da ga navodite sami, jednostavno mu recite - rovio u kuj'nu! i Rovio ce se sam dogegati do kuhinje, u sluchaju da nisu postavljene naknadne prepreke, i ako je vec bio u kuhinji.

2. u stanju je da preuzima plejliste i da pushta muziku, opremljen je sa mikrofonom, i zvuchnikom.

3. Glava Rovio-a je pokretna, i u stanju je da kada mu je telo u mestu, obrne za 360 stepeni, u svim pravcima.

4. 3 tochka omogucuju da se Rovio krece po zelji - moze chak i da ide sajdvejs, da bi vam dao sliku iz svakog ugla koji pozelite. navigacioni softver Rovio-a obezbedjuje tak neshto, a kamera i sam rovio mogu da budu kontrolisani nezavisno jedan od drugog.

da li vam se svidja Rovio ? ima li ko od vas ideju da ga kupi ? poshto ja definitivno imam :)

Extra stvarčica... Rado bih je imao, samo što ni u loodilu ne bih dao tol'ke pare za tako nešto!

Extra stvar. :D Kad se malo bolje razmisli, i nije toliko skup. Toliko kosta polovan iPhone, nokia 5800 i slicni uredjaji, ali oni ti nece otici u kujnu ako im kazes. xD

Mislim da se blizimo onom idealu da mozemo reci da nas gadget moze da kuva i kafu :)

-Brate, sto sam kupio fon, znas kako je straava, ima kameru 13 MP, 7x opticki zum, a moze i da snima video u HD rezoluciji. Pored toga touchscreen, wifi, BT, simbian, ma bruka kad ti kazem.
- A jel moze da kuva kafu, a?
-Paa, ovaj... ne.
- Say a word no more

:d

Još samo da usisava sobu dok ti nisi tu i bila bi ekstra sprava.:D

:wave:

Da moze uz i niz stepenice kontam da bi mi vec sledece nedelje zujao po gajbi ...

Još samo da usisava sobu dok ti nisi tu i bila bi ekstra sprava.:D

Za to je Roomba :) Em dobro usisava, em je dusu dao za razne modifikacije, poput upravljanja pomocu kompa, web kamera... Usisivac vec mesecima nisam izvadio, potpuno nepotreban pored mog kucnog robota :)

Sjajna spravica...roboti, ko moze da ih mrzi:D

Za to je Roomba :) Em dobro usisava, em je dusu dao za razne modifikacije, poput upravljanja pomocu kompa, web kamera... Usisivac vec mesecima nisam izvadio, potpuno nepotreban pored mog kucnog robota :)

Video sam ga na delu u megastores-u

A ovaj Roomba, el stvarno toliko koristan? Pošto? :)

A ovaj Roomba, el stvarno toliko koristan? Pošto? :)

Mene je osnovna verzija u USA kostala oko 120$. Osnovna utoliko sto nema daljinski, samo jedan virtual wall, sam ga kacim na punjenje (da ga praznim svakako moram). Videh da je bilo u Merkatoru, doduse malo opremljenija ver. za oko 300€. Inace u amerikama ima i raznih kopija, najnize sto sam video na raznoraznim deal stranicama je oko 80$.
Sto se korisnosti tice, definitivno jeste. Nema veliku snagu usisavanja ali ima rotirajuce cetkice koje to kompenzuju. Nije kirbi ili ne znam sta ali korektno uradi posao. Skuplji modeli imaju programiranje pa ga namestis da odradi kad nisi tu i miran si. Ne bi verovali iz kakvih se situacija to govece izvuce a mana su mu kablovi i resice od tepiha :)

a čemu služi, osim što je fensi igračka? ja ću to da kupim sinu, kad ga jednom budem imao. Doduše, to će biti Rovio VII, ali svejedno!

a čemu služi, osim što je fensi igračka? ja ću to da kupim sinu, kad ga jednom budem imao. Doduše, to će biti Rovio VII, ali svejedno!

pa kako chemu sluzi - ja bih mu nashao 'iljadu primena. da mi zuji po stanu dok sam ja out, i da nadgleda ... :)

300 i nije mnogo za fensi i koristan Gadget kad, kao sto rece Shax, ljudi daju mnogo vise para iPhone i pozlacene D&G telefone :)

Da li Roomba moze da predje preko nekih prepreka ili se samo okrene kad 'ne moze dalje'? Konkretno mislim na pragove od laminata, visine ~ 1 cm. Ako to moze da uradi, moram ozbiljno da razmislim sta cu sa parama :d

A izgleda ko batmanmobil.

Poslednja izmena:
The Second Renaissance is at a grasp of a hand:D
Koliko do matrixa?:D

Extra stvarčica... Rado bih je imao, samo što ni u loodilu ne bih dao tol'ke pare za tako nešto!
Gledajuci cene ostalih uredjaja i cenu koja se moze ocekivati od jednog robota (sto ipak i dalje zvuci veoma ''high tech i sci-fi'') uopste nije skup, jos kad za koju godinu krenu Kinezi da stancuju ovakve stvarcice :D

da, kineski Rovio se provereno vec priprema .. :)

Vrh Dno