Nemoguce je u potpunosti ziveti po ovome.
Tačno. Nemoguće je živeti po tome jer je ovaj lik nabacio gomilu opšte poznatih fraza na najpopopulstičkiji mogući način. Ne postoji čovek na svetu koji se ne slaže sa većim delom izrečenog jer je sve izrečeno da deluje kao potpuna istina, u najprostijem mogućem obliku. Nabacana gomila delova istinitih tvrdnji.
Problem je što je sve izrečeno bez ikakve logike, veze ili dublje analize. Ne nudi nikakvo rešenje već samo unosi strah i nemir u svakoga ko pogleda snimak.
Čovek ladno optužuje obrazovni sistem. Šta dalje reći? Šta predlaže kao zamenu za isti?
Ti si video snimak kao borbu protiv američkih moćnika, korporacija ili državnika. Neko ga je shvatio kao borbu za prava radnika, neko kao poziv na mir u svetu. Domaćice su videle izgladnele u Africi. Ja sam ga shvatio kao upozorenje na najgori virus na planeti, nas same. Poslednji vapaj za mir i ljubav u svetu.
Takodje, video sam i ogroman populizam u autoru, toliko veliki da je čitav spot za mene potpuno bezvredan jer ne nudi nikakvo rešenje već samo govori da je dan beo, a noć crna. To smo svi mi znali i bez ovog spota da nam kaže.
Spot je toliko bezvredan da ne vredi o njemu ni raspravljati.
Jedino što mogu da kažem je da svako od nas treba da pokuša da što više živi u skladu sa prirodom i ljudima oko sebe.
Da što manje uništavamo jedni druge i planetu koju naseljavamo. Da se što manje delimo na rome, srbe, nemce, amerikance, ruse, crnce ili belce. Tek kada sami sebe promenimo, moći ćemo da utičemo na društvo u kome živimo.
Najbolji primer takve promene danas su ti skandinavske zemlje. Dokaz da je promena moguća uprkos svim problemima modernog društva.