Šta je novo?

Medion 9600TX problem

• Začetnik teme Začetnik teme Cwelle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
Cimer ima doticnu kartu i jedan nervirajuci problem. Desava se cesto u zadnje vreme da kartica ne moze da prikaze sliku u tekstualnom modu (BIOS, DOS). Potrebno je da ugasi racunar na neko vreme da bi ponovo proradila. Da li je neko imao ovakav problem i/ili zna resenje? :wall:

Spustanje kloka nije pomoglo. Kartica nije overklokovana (gpu:297,mem:270).
Ostatak masine je: Epox 8RDA6+ Pro, Sempron 2200+, Supertalent 2*256MB DDR400@400. Probao sam graficku kod mene i isto se desava. :crash:

Cwelle je napisao(la):
Cimer ima doticnu kartu i jedan nervirajuci problem. Desava se cesto u zadnje vreme da kartica ne moze da prikaze sliku u tekstualnom modu (BIOS, DOS). Potrebno je da ugasi racunar na neko vreme da bi ponovo proradila. Da li je neko imao ovakav problem i/ili zna resenje? :wall:

Spustanje kloka nije pomoglo. Kartica nije overklokovana (gpu:297,mem:270).
Ostatak masine je: Epox 8RDA6+ Pro, Sempron 2200+, Supertalent 2*256MB DDR400@400. Probao sam graficku kod mene i isto se desava. :crash:
Mom sinu ista ciknula u Nedelju! Srecom u garanciji.

@Cwelle: probaj da namontirash neshto da pravi promaju oko iste, tj. memorijskih chipova joj...
imao sam istu, i ako se dobro seccam, nema hladnjake na VRAM chipovima.. ili joj zalepi neke od onih malih RAM heatsink-ova, ili neki od fan-ova/blower-a blizu, pa nek' duva/izvlachi..

pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
H.U.D. je napisao(la):
@Cwelle: probaj da namontirash neshto da pravi promaju oko iste, tj. memorijskih chipova joj...
imao sam istu, i ako se dobro seccam, nema hladnjake na VRAM chipovima.. ili joj zalepi neke od onih malih RAM heatsink-ova, ili neki od fan-ova/blower-a blizu, pa nek' duva/izvlachi..

Tacno, nema hladnjake. Probacu sa hladjenjem.

Kako je moguce da je ta kartica josh uvek u garanciji? :S

MrSa je napisao(la):
Kako je moguce da je ta kartica josh uvek u garanciji? :S
Uzeta prosle godine krajem Septembra 🙂 . Verovatno neki stari lager.

Poslednja izmena:
Ne pomaze dodatno hladjenje... :wall:

Verovatno je prethodni vlasnik preterao sa klokovanjem memorije. :trust:

Moguce, memorija je uzasno osetljiva, nece meni bar preko 300 stabilno da radi

Ja licno nisam klokovao karticu ionako se slabo klokuje 30-tak MHz tako da i nije neka vajda, a za vlasnika pre mene stvarno neznam.... Mozda nije lose da se uflesuje ponovo bios mada mislim da je nemoguce koristiti bios standardnih 9500pro kartica razlikuje se stampana plocica ali i memorija koja je kod 9500pro BGA za razliku od ove TSOP 3.6ns... Mada sam ja uspeo da nateram bios od 6800Ultre (DDR3) da radi na 6800LE (DDR) kartici samo sto mi je falio poneki piksel na slovima u tekstualnom DOS rezimu a i dosta se vise grejala. Elem, pokusajte da iskopate neki drugi bios... Ako pod win kartica radi to sto neradi u dosu neverujem da je do memorije

Ma i u Win-u zeza povremeno... :smash:

Poslednja izmena:
Problem resen fleshovanjem originalnog BIOS-a. Iz nekog razloga BIOS na kartici je bio ostecen.

Nazad
Vrh Dno