Šta je novo?

Mediacentar softver - predlozi

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima. Otvorio sam novu temu, posto je sticky HTPC vise hardverska...

Konfiguracija je neki stari krs od oko 1ghz i 512 rama, sa sveze instaliranim XP. Funkcija ce biti samo gledanje divx i onih 720p ripova od 1.5gb, slusanje mp3 i to je to. Racunar nece biti ni konektovan na internet, a video output ce mu biti clone na CRT TV. Kontrola preko logitech ultraX daljinskog upravljaca, ne nameravam ni tastaturu ni misa da koristim na njemu.

Koji malo zahtevan mediacentar predlazete, koji ce zgodno i pregledno obavljati ove funkcije na slaboj masini? (dobra kontrola divx, mkv, mp3, ultrax remote, crt tv)?

XBMC je odličan program, ne znam samo koliko je hardverski zahtevan.

XBMC je odličan program, ne znam samo koliko je hardverski zahtevan.

Prethodna verzija (mislim 9.x) bi trebala da radi korektno. Meni 10.1 nekada zamrzne na delić sekunde, sekundu, ne znam zašto ali ako se koristi default skin i baza "naslova" nije velika (kod mene ima preko 1500 naslova sa svim serijama i filmova) onda radi brže.

Poslednja izmena:
Ja bih preporučio isključivo GeexBox. XBMC će slabo raditi zbog hardvera, a i probao sam ga na CRT-u i nije pregledan, može da se popravi situacija sa nekim temamam ali nije to to. GeexBox ne izgleda reprezentativno kao XBMC ali perfektno radi posao koji ti treba. Podržava UltraX remote, sve navedene formate, ima ugrađen FTP server za ubacivanje fajlova (filmovi, mp3) na njega. Samo što je GeexBox standalone zasnovan na linuxu, znači nema ništa od WInXP-a. Free je i možeš ga skinuti sa http://www.geexbox.org/download/ Izaberi najbolje ISO generator i u njemu uključi podršku koja ti treba (ultrax, kodeci, FTP itd.) on će ti napraviti ISO koji narežeš a zatim možeš taj CD/DVD sa Geex-om da koristiš kao live verziju što je u principu odlično, možeš da ga probaš da li ti odgovara) ili da ga instaliraš na HDD. I da, ako možeš stavi ga samo na TV, nemoj da koristiš TV i monitor istovremeno.

Vec instalirax XBMC, i svidja mi se :) Verzija 9.11 nije htela da mi pusti video (beo ekran), dok je najnovija proradila samo tako. Cak mi je i ultrax proradio bez ikakvih drajvera i podesavanja (samo utakao receiver, windows prepoznao human blablabla device, XBMC ga odmah primio k`o brata rodjenog).

HD....je problem...ipak nije lako pustiti 720p na duronu 1200 mhz i via133 chipsetu, sa 380mb SD rama...Da ne pominjem usb 1.0 port :/

Jos da smanjim ventilatore na 5 - 7 volti, istestiram i shljusnem `de treba :)

720p na duronu mislim da je nemoguća misija.

Sa njegovim internim kodekom na sporim scenama (sa malim promenama boje) radi skoro kako treba, a na ostalim scenama sece....E sad, posto znam kakvo mi je cudo od playback-a coreavc uradio na staroj masini, mozda i ovde poboljsa stvari :)

Sa njegovim internim kodekom na sporim scenama (sa malim promenama boje) radi skoro kako treba, a na ostalim scenama sece....E sad, posto znam kakvo mi je cudo od playback-a coreavc uradio na staroj masini, mozda i ovde poboljsa stvari :)

Možeš da podesiš da XBMC koristi eksterni plejer umesto svog, recimo MPC-HC, a u njemu podesiš CoreAVC da radi.

Moze neki link kako to odraditi? Nece mi menjati playback opcije i ceo sistem upravljanja playbackom u XBMC, posto mi default bas odgovara?

Premostih jutros i fan u napajanju na 5V, i fan na procesoru na 5V...jos samo da iskopam neku pasivnu grafiku sa tv-out i eto silent duron masine :)

Probah coreavc u mpc, i stuca....bolje nego sa XBMC, al` ne vredi se muciti...Tako da, zaboravicu na one 1.5gb hd ripove :(

Marko, kako si povezao racunar sa tv-om? Tj. jel ti prikacen monitor na racunar istovremeno sa tv-om ili ti je samo tv prikacen na racunar kao primarni monitor?

Nisam nikad uporedjivao ali imas xbmc i za linux, cak ima i live cd pa probaj i to mozda daje bolje rezultate od kombinacije sa win xp.

Zechs, nisam ga jos ni povezao, tj tek treba da kupim neki tv. Bice povezano klasicno preko tv-out, gde ce tv biti primarni monitor, a monitora kao monitora nece ni biti.

Ja sam na XP i koristim mx400, tako da mislim da tih problema necu imati :) Jedino me malo zeza sto ne mogu da podesim PAL B sa ovim drajverima/grafickom, tj daje mi sliku al` kaze "no tv detected"

Ako instaliras matore drajvere tipa 9x.xx tu dobijes stari kontrol panel pa mozes da namestis tv-out kako treba.
Za nove drivere u registry teba ukljuciti stari kontrol panel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIACorporation\Glob al\NvCplApi\Policies and edit the ContextUIPolicy DWORD value.

The values are:

1 For the old Control Panel
2 For the new Control Panel
3 To use both Control Panels

Moze neki link kako to odraditi? Nece mi menjati playback opcije i ceo sistem upravljanja playbackom u XBMC, posto mi default bas odgovara?

Premostih jutros i fan u napajanju na 5V, i fan na procesoru na 5V...jos samo da iskopam neku pasivnu grafiku sa tv-out i eto silent duron masine :)

Link: ovde

Obrati pažnju u kom folderu menjaš file "playercorefactory.xml". Da li u "User Data > XBMC" (default pri instalaciji) ili u "Program Files > XMBC". To zavisi od načina kako si instalirao XBMC (zaboravio sam kako se zovu ta dva načina koje biraš pri instalaciji). Promeni ime originalnom fajlu kojeg budeš pronašao.

Evo i sadržaja mog fajla ako hoćeš da probaš samo zameni tačnu putanju do tvoje instalacije MPC-HC.

Kod:
<playercorefactory>
  <players>
    <player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
      <filename>C:\Program Files\MPC HomeCinema\mpc-hc.exe</filename>
      <args>/fullscreen /close</args>
      <hidexbmc>false</hidexbmc>
      <hideconsole>false</hideconsole>
      <hidecursor>false</hidecursor>
    </player>
  </players>
  <rules action="prepend">