Šta je novo?

Media Player Classic i command line strings

• Začetnik teme Začetnik teme Slayer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
dakle treba mi da u autorun-u (Compact Disc Autorun v2.1) zamenim stari Micro DVD Player sa MPC-om... e sad, MDVDP je imao svoj inf fajl i odredjene string komande. Njih takodje ima i MPC samo ja ne znam kako i gde da ih kucam da bi proradile. Ima li neko ideju?

video sam, i nije mi jasno, zato sam i ostavio ovaj post :d

mplayerc film.avi /sub film.srt /play /close /fullscreen

E sad gledaj kako ćeš da nateraš player da koristi VMR7/9 renderless za titlove...

ono sto sam ja davno nasao... natera se mpc da snimi lokalno ini i onda se u taj ini konfigurise sta hoces...

i kako se to radi?

pa ono kao pogledas malo u opcijama...
store settings to ini file odmah na prvom ekranu...

ok, nasao i uradio. i kako sad da nateram autorun da pusti video fajl pomocu MPC-a??

[off-topic] najvise mrzim kad dobijem CD koji se automatski pokrece sa nekim plejerom... zato ja kad snimam, uvek stavim samo film i titl (sa istim imenom kao film)
[off]podržavam 😉[off]

Poslednja izmena:
u mom lsucaju mora da postoji autorun... tako da su ovakvi komentari suvisni

ZoNi je napisao(la):
[off-topic] najvise mrzim kad dobijem CD koji se automatski pokrece sa nekim plejerom... zato ja kad snimam, uvek stavim samo film i titl (sa istim imenom kao film)
Zato lepo ugasis AutoPlay i ne razmisljas 😉

Zato lepo ugasis AutoPlay i ne razmisljas
eto meni ne smeta toliko autoplay, ali mi smeta sve ostalo:
gomila bezveznih fajlova, plejer koji inače ne koristim, film koji se zove film.avi i titl.txt koji je u stvari *.sub ili *.srt i nalazi se u posebnom folderu za svaki slučaj itd, itd...

@Slayer
da li si rešio problem ?

nisam... jos uvek ne znam kako da pokrenem MPC sa CD-a, i da koristim njegove stringove... :-(

Bolje probaj sa nekim drugim plejerom jer MPC traži posebna podešavanja za svaku konfiguraciju posebno kod prikazivanja titlova. Kod mene recimo moram da držim DirectShow VMR9(renderless) da bih imao titlove.
Veoma lako se može desiti da nece sve raditi kako treba na drugom računaru.

ajd sad jedno pitanje, nije bas na zadatu temu ali ... (da ne otvaram novi thread)

mpc mi nikako ne dozvoljava da ucitam subtitle... svaki put kaze ovo sa slike. sta da mu radim?
instaliran je samo ffdshow, radlight i mpc...

Poslednja izmena:
Pa namesti zaboga u opcijama na WMR7/9 renderless, ko što je rečeno više puta...

ok, evo konkretno u cemu je moj problem. U slici se vidi u autorun-u gde se upisuju podesavanja. Ako neko zna neka mi kaze sta da se upise tako da MPC pusta video fajlove. SUBTITLOVE NE KORISTIM tako da mi ne treba nista u vezi njih. Samo da slika bude fullscreen i da se pusti pomoci MPC-a koji je NA DISKU!!! Ne pomocu default playera na racunaru onoga koji pusta

evo slike

Poslednja izmena:
@Slayer
hm, nisi rekao za koju situaciju ti treba, tj koje je okruženje i koja primena je u pitanju.
ali recimo da hoćeš matorcima ili deci da daš cd sa filmom koji će oni ubaciti u drajv i film počinje.
podrazumeva se da je u pitanju winxp sa instaliranim potrebnim drajverima
takođe se podrazumeva da autoplay nije isključen za dati uređaj

recept:
  • čekiraš options-> player-> store settings to .ini file
    options-> playback-> output je obavezno vmr9/7 da bi mpc mogao da pusti titlove.
    podesiš titlove i ostalo po želji.
    .
  • u notepadu otkucaš:
    Kod:
    [AutoRun]
    OPEN=mplayerc "ime filma.avi" /sub "titlovi za neki film.srt" /play /close /fullscreen
    i snimiš kao autorun.inf
    naravno tekst pod navodnicima promeniš tako da se slaže sa imenom filma ili obrnuto 😉
    navodnici ostaju !
    .
  • na cd narežeš:
    -film
    -titlove
    -mplayerc.exe
    -mplayerc.ini
    -autorun.inf
    .
  • izbaciš/ubaciš disk i ...

Poslednja izmena:
@Slayer
...feedback !????

poceo sam vec da smaram jer me niko ne shvata :d Nisam uspeo jos uvek, jer ne smem da pravim novi autorun.inf fajl, jer je u prethodnom vec odredjeno kakv treba autorun da bude (tj. izgleda)...

Poslednja izmena:
MPC je tek od vrerzije 6484 ogroman (4-5M)
stavi stariju npr 6482 i ne moras da se smaras sa kompresovanjem
-Solim

da smararaš, smaraš...
pogledaj ponovo uputstvo koje sam dao, pa onda:
mplayer.exe i *.ini staviš u avi folder, gde je inače bio micro dvd, kao i film.
slika omota za film se valjda zove cover.jpg i takođe ide u avi folder.

sledeće stavke izmeniš:
run=avi\mplayerc.exe
parameters="ime filma.avi" /play /close /fullscreen
...
mada verovatno može i:
run=avi\mplayerc.exe "ime filma.avi" /play /close /fullscreen
parameters=
...
ono WindowAction i WindowState mi se čini suvišnim tako da bi to verovatno trebalo ostaviti prazno.

probaj ovu varijantu, pa javi šta si uradio.
u slučaju da ne ide možda bi ovde mogao da okačiš "snapshot" strukture cd-a i eventualno fajlove koji čine cd.
naravno izostaviš sve iole veće fajlove: *.avi, *.exe i sl. i okačiš samo *.inf, *.ini i sl.😉 uz snimak stabla direktorijuma.

ps slika iz posta #19 je malo zabrljana, ali pretpostavljam da je iznad "run="linije ime diska, dok parameters= ide u dva reda !???

solim je napisao(la):
MPC je tek od vrerzije 6484 ogroman (4-5M)
stavi stariju npr 6482 i ne moras da se smaras sa kompresovanjem
-Solim
pazi
da starije rade kako treba, novije ne bi ni postojale 😉
a smaranje se svodi na desni klik->compress with pecompact2

Poslednja izmena:
uspeo sam. ona prva varijanta je uspela, ali tek kad sam izbacio /play /close /fullscreen, tj. sve /*. Dok ima bilo kakav parametar te vrste nece da radi. Ali OK, sve te bitne stvari se podese u samom player-u tj. u njegovom inf fajlu pa nije ni bitno!

Hvala Zool 🙂

@Slayer
ok, drago mi je da je uspelo.

Filo je napisao(la):
pazi
da starije rade kako treba, novije ne bi ni postojale 😉
a smaranje se svodi na desni klik->compress with pecompact2

Pa jes samo sto od tad ne dodaju nic preterano bitno samo "kozmetika"
a i tad je MPC radi savrseno a da ne pominjem da mi je svojevremeno
pokusaj instalacije pecompact2 na win98 ubio reg 🙁
od tad samo Neolite 🙂

-Solim