Šta je novo?

Media Player Classic HC ne radi dobro pod sedmicom

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Problem je na x86 i x64, dok na XP nije toga bilo. MPC-HC v1.3.nešto x86 ima problem sa
a)tearingom slike i sa
b)titlovima koji naprasno postaju nesinhronizovani, čas žure, čas kasne.

Isti fajlovi su pod XP radili normalno, znam da je sve bilo u redu. Probao sam sa starijom verzijom MPC-HC, nije pomoglo. Klasičan MPC ne radi nikako pod 7. Navikao sam mnogo na MPC, voleo bih da ovo rešim. Nisu svi fajlovi problematični, ali znam da nisu ni ovi bili, ne znam čemu da pripišem ove bagove. Od kodeka koji su naknadno instalirani imam XviD 1.2.2 i CoreCodec 1.7.0.0.

MPC HC i Shark007 paket, problema nema....

A koji formati zezaju?

Poslednja izmena:
Razbojniče i ja imam sličnih problema. Već sam se žalio na temi o sedmici, ali niko nije uspeo da mi reši problem.
Kod mene se manifestuje tako što pojedini fajlovi (npr. hd-rip .mkv) koji su ranije radili, jednostavno neće da se reprodukuju ili se čuje samo zvuk. Takodje premotavanje filmova se vrši usporeno, odnosno secka i zapucava.

Sta koristis za mkv? Ako imas Haali splitter, i u source filterima decekirana matroska trebalo bi sve da radi ok.

Razbojniče i ja imam sličnih problema. Već sam se žalio na temi o sedmici, ali niko nije uspeo da mi reši problem.
Kod mene se manifestuje tako što pojedini fajlovi (npr. hd-rip .mkv) koji su ranije radili, jednostavno neće da se reprodukuju ili se čuje samo zvuk. Takodje premotavanje filmova se vrši usporeno, odnosno secka i zapucava.

Probaj da u Options/Internal filters/Source Filters stikliras Matroska.

Da, uključivanje Matroska filtera rešava taj problem. Medjutim, kod mene su obični divx .avi fajlovi.

Imam Haali, a u MPC je DEcekirana Matroska. Dakle sve bi trbalo da je kako treba, a problemi se desavaju.

PS: razbojnice, izvini sto ti spamujem temu...:wave:

Prilozi

• mpc.jpg
    mpc.jpg
    125.4 KB · Pregleda: 64
A da poslusas ipak moj savet ;)

Poslednja izmena:
OK, ajmo sada na moj problem :)

koja je razlika izmedju homecinema i regular verzije mpc-a?

OK, ajmo sada na moj problem :)

Kad pustis neki od problematicnih fajlova i onda desni klik na MPC pa filters - sta sve izbacuje?
Mozda povlaci neki gloopi codec pa on pravi probleme... Kod mene u Win 7 kad pustim .avi je sledeca kombinacija:

Enhanced Video Renderer (custom presenter)
MPC Video Decoder
Mpeg-1 Audio Decoder

..tako da,ako ti prijavljuje drugi filter a ne MPC video decoder - iskljuci taj,pa probaj ponovo...a ako povlaci direct-vob sub za prevode njega obavezno na "disable"...a onaj Xvid mozes slobodno da deinstaliras ako ti ne sluzi nicemu osim ako si mislio za MPCHC...mada neznam sta ce ti i CoreCodec,al to je sad manje bitno...

@operic : ako se ne varam razlika je ta sto homecinema ima mnogo vise ugradjenih internih dekodera kao na primer :h.264, VC1, Xvid, Divx, FLV1, FLV4. Idi na View -> Options -> Internal Filters pa ces videti listu.

Iste filtere i meni daje, da ne lepim ovde sliku.

XviD mi treba za TV capturing i rekompresiju preko VDub. CoreCodec sam juče uklonio, ne znam zašto sam ga i stavljao. Ustvari znam, ali to nije važno.

Nemam VobSub, MPC sam upravlja titlovima.

Imao sam slicne probleme kao i ti (RazbojNick) i svi su nestali kada sam deinstalirao sve kodeke koje sam do tada imao i potom instalirao K-Lite Codec pack.

Ipak, tada se pojavio novi problem - ne prikazuje mi vise titlove iz mkv fajlova. Npr, imam film sa nekih 8 titlova a MPC HH pristaje da prikaze samo engleski titl. Ostali se uopste ne pojavljuju u Subtitles meniju a i engleski jezik je oznacen kao "embeded".

Kako da resim ovo?

Na win7 cccp sa MPC HC sve u najboljem redy..

MPC-HC sa uključenim internim MKV spliterom vidi samo jedan, default titl. Ili vrati Haali Spliter ili prepakuj taj MKV fajl uz pomoć MKVMerge i pri tome izbaci sve titlove osim onog koji ti treba.
Što se tearing-a tiče, isključi sve Vsync opcije i uključi Aero u 7-ci.

Moze u mkvmerge-u default track flag
ne mora delete

Aero je uključen, vsync nije ni uključivan.

MPC-HC sa uključenim internim MKV spliterom vidi samo jedan, default titl. Ili vrati Haali Spliter ili prepakuj taj MKV fajl uz pomoć MKVMerge i pri tome izbaci sve titlove osim onog koji ti treba.

Sinoc sam se igrao sa opcijama i sve je proradilo kako treba kada sam u MPC aktivirao interni Matroska filter. Sada se mogu izabrati svi titlovi i sve radi bez problema.

Nemoj brisati nego stavi default track flag

nije bas da ima veze sa temom, ali ima veze sa mpc...
da li u njemu moze da se promeni brzina kojom se pusta fajl?
hteo bih da malo ubrzam (recimo na 120%) neki video tutorijal, jer predavac prica mnogo sporo :)

u windows media playeru se to radi pomocu jednog od ugradjenih enhancement-a, play speed settings

Imaš Increase i Decrease speed dugmiće desno od Stop, ali ubrzavaju neke tipove fajlova i to geometrijskom stopom: x1, x2, x4, x8,...;x1, x0.5, x0.3,..., a i to do odredjene granice, opet zavisno od fajla.

--------------------

Pomišljam da je problem u XviD dekoderu, ali kad probam da ga otvorim preko prečice iz Start menija, dobijem samo poruku

"There was a problem starting xvid.ax. The specified module could not be found."

Isto važi i za enkoder, ali kad ga (enkoder) pozovem preko nekog programa, na primer WinPVR, nema problema za podešavanja... jedino što WinPVR neće da snima sa XviD...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno