Šta je novo?

MEDE8ER

srbbgd

Cenjen
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poena
151
E bas kaskamo za Evropom i ovim nasim susedima, zar je moguce da kod ne može da se kupi mede8er, koji po specifikacijama i drugim forumima zauzima medju top 5.
Zanima me sta drugi clanovi misle o tom nasem kaskanju????

da eno u hrvatskoj u svakoj malčice boljoj radnji ima mede8ter, čak i u nekim supermarketima.
a kod nas niti ih vidiš, niti znaš ko sve ima i koje sve uređaje, samo ga dobiješ post expressom (bar je u ns-u tako)
uređaj je sjajan što se tiče podrške ali meni mu je odvratan, od svih uređaja on baš ima najružniji. to je jedina "zamerka" sa moje strane, a pošto to uopšte ne znači ništa kad gledaš film onda preporuka.

Secam se svojevremeno kad se kod nas pojavio KISS, prvi divx player, mesec dana potom kupio sam neki hrvatski casopis i imali su uporedni prikaz 30 divx playera, a do tada je kod nas bilo max 5 modela.

A secate se koliko ima vise prevoda na hrvatski od srpskih?

Jel to nesto govori...

Ajde da mi neko kaze sta da kupim, ovaj med8er ili popcorn a110. Oba kostaju isto, nekih 155 evra (med8er je 5 evra skuplji) ali sam ja blize med8er-u zbog boljeg hardvera.

:wave:

a gde to ima a110 za te pare? ja platio 250 letos

Sarajevo, mede8er 314km (160 evra) i popcorn a110 300km (154 evra), oba su full pack sa 2 god. garancije. Pitanje koji da uzmem je iz razloga sto mede8er ima noviji realtek chip, dok pop koristi stari sigma, premda mi se popcorn cini ispeglaniji.

Poslednja izmena:
I ja imam utisak da je popcorn zestoko precjenjen. Do sada je kostao 450km (230 evra) ali od kada se pojavio mede8er za 160, niko ne kupuje popcorn-a i pitanje je hoce li ga uopste vise uvoziti, zbog toga i ova cijena od 155 evra. A i ruzan je do zla boga, moja icy box ladica za hdd izgleda bolje. nekome je ovo subjektivno i nevazno ali meni nije. Dakle, mede8er, here we go!!!

da ali kad je izašao popcorn a kad mede8er. syabas ustvari nije još ni izbacio konkurenta WD Live-u i Mede8er-u, pošto je A110 izašao puno pre njih. (ja kad sam pazario imao sam izbor WDTV (prvi) i Popcorn A110)
C200 je high end model, što se vidi i po ceni. Video sam neke nove nove popcorn uređaje i mogu da tvrdim da kad izađu biće to opet kao na početku NO.1 ili must have a usled pojave ovakve konkurencije cene će biti znatno realnije. Naravno dok se nov kukuruz ne iskoka, dotad će mede8er biti best buy, možda čak i ovaj Iamm tu upadne ako bude lepa cena.

Mislim da ce najezda jeftinih kineza da ucini svoje i da ce kvalitet dosta da ode dole. Naravno da ce uvijek biti stvari kako c-200. Inace, kada vidim koliko mi treba novca za c-200, shvatim da je bolje uzeti neki HTPC u malom kucistu i na sve nabaciti XBMC. Svidja mi se i AZBOX, zbog DVB-S2 tuner-a, slota za dodatni tuner i dobre podrske za sve ostalo, ali to nije tema ove emisije :)

Sarajevo, mede8er 314km (160 evra) i popcorn a110 300km (154 evra), oba su full pack sa 2 god. garancije. Pitanje koji da uzmem je iz razloga sto mede8er ima noviji realtek chip, dok pop koristi stari sigma, premda mi se popcorn cini ispeglaniji.

Ne znam zasto vam je mede8er toliko zanimljiv, recimo playon hd od ac ryan-a je bolji, posebno sto se tice azurnosti softvera a pravi se u ono... fabrici preko puta. unutra su 99% isti. Jedina prednost koju ima mede8er je kontrola reprodukcije i na samom uredjaju preko hardverskih tastera. playon hd je cak i jeftiniji za 10e, a dobija se i hdmi kabl.

@scheilinkin

Mislim da sam vec rekao par puta, iamm ce biti u mp ispod 200e u promo periodu. Tj, cena ce mu biti dovoljno konkurentna uredjajima koji su oko 150e. Uz to... tu je i lokalna podrska, zamena pokvarenih uredjaj na odmah i sl.

Ne znam zasto vam je mede8er toliko zanimljiv, recimo playon hd od ac ryan-a je bolji, posebno sto se tice azurnosti softvera a pravi se u ono... fabrici preko puta. unutra su 99% isti. Jedina prednost koju ima mede8er je kontrola reprodukcije i na samom uredjaju preko hardverskih tastera. playon hd je cak i jeftiniji za 10e, a dobija se i hdmi kabl.
.

Mozda zato jer mede8er ima dobrog distributera za BiH i ima ga na svakom cosku. Inace i uz njega dolazi HDMI kabl. Sada sam cuo da se pojavila b ravizija mede8er-a, trebao bi biti neki update onog test-a ili mozda novi test na HD televiziji.

Sorry, propustio da si iz Banja Luke. :) Onda naravno, to je bolje. Meni je uvek najvaznija podrska za uredjaj koji kupujem. Mada jednom se zeznuo i evo vec peti put mi je laptop na servisu zbog toga.

@scheilinkin

Mislim da sam vec rekao par puta, iamm ce biti u mp ispod 200e u promo periodu. Tj, cena ce mu biti dovoljno konkurentna uredjajima koji su oko 150e. Uz to... tu je i lokalna podrska, zamena pokvarenih uredjaj na odmah i sl.

Ali ako se vec bavite uvozom proizvoda zar nije bolje uzeti neki koji je medju boljima, i glavna prednost vaseg uredjaja je sto moze da snima, ali danas sve te emisije mogu da se skinu za pola sata sa neta i verovatno u boljem kvalitetu nego kod domacih tv operatera.
Nije mi da vas kritikujem ali mi nije jasna politika prodavaca da svi zavise od jednog do dva distributera i ona oni guraju svoje proizvode, gde je tu preduzetnistvo::wall:

Da, bavimo se izmedju ostalog uvozom. Ja licno smatram Iamm uredjaje dosta kvalitetnijim od drugih. Takodje postoji dosta razlika a ne samo mogucnost snimanja. Slobodno me kontaktiraj sledece nedelje i dodji da pogledas pa sam proceni. Kvalitet je nesto sto mogu da tvrdim sa sigurnoscu. E sad da li je tebi licno ili nekome taj tip uredjaja bolji ili ne zavisi od licnih potreba i shvatanja vrednosti nekog proizvoda.

Ne, mi nismo prodavci mada ce Iamm uredjaji moci da se kupe i kod nas. O politici prodavaca mogu da diskutujem i veoma je zanimljiva ta tema, takodje i o politici distributera. Samo sto ovo nije tema za to, a ni za Iamm uredjaje. Ja sam ih spomenuo cisto kao odgovor na necije pitanje o njihovoj ceni i ne bi da gusim temu drugim uredjajima osim Mede8er-a.

Ukoliko je distribucija i prodaja nasih uvoznika it opreme zanimljiva tema voleo bi da otvoris novu temu u kojoj bi mogli da se posvetimo malo vise, odgovorimo na neka pitanja i sl. Verujem da ima solidan broj drugih clanova foruma koji su ukljuceni u neki deo distribucije i prodaje pa mogu i oni da podele svoja iskustva i objasnjenja.

Poslednja izmena:
Ujutru putujem za Rumuniju.

Ako neko slučajno zna gde bi ovo moglo da se nabavi u Temišvaru ili Bukureštu neka ostavi adresu. Tamo sam do četvrtka.

btw, ja našao par sajtova ali sve online prodaja, a sumnjam da mogu da dam adresu hotela za isporuku :)

btw, našao sam i WD TV Live za 110-115€ (malo RON skače ovih dana pa nije lako računati)

Imam vec duze vrijeme (otprilike godinu) Popcorn A110 i gotovo sam bio pred kupovinom hvaljenog Mede8er-a.
Nisam bio u potpunosti zadovoljan sa A110 (u nekim stvarima spor a umije i ponekad da zaglavljuje) i racunao sam da treba preci na bolje. Procitao sam dosta testova/hvalospjeva o Mede8er-u i odlucio na unapredjenje.

Prije kupovine pozajmio sam Mede8er od kolege i nisam mogao da vjerujem.
U gotovo svim pojedinostima Mede8er je superiorniji od Popcorn A110 izuzev u dvije bitne:

- kvalitet slike (prevashodno ostrina dok su boje OK) koji je vidljivo losiji od A110
- cest problem sa prikazom 1080p sa kojima A110 nema nikakvih problema (bez obzira na izvor (mreza ili HDD)

Da li je problem do primjerka (poslednji firmware) ne mogu da tvrdim ali je ovo vise nego ocigledno. Vec na prvo pustanje se uocava da to nije to i da bi slika trebala da je puno, puno ostrija.

Poslednja izmena:
da li ma negde kod nas da se uzme ovaj uredjaj? cena od 155e je vise nego odlicna

Nazad
Vrh Dno