Šta je novo?

.mds , .mdf for ps2

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Pozdrav,

za pocetak, odradio sam search po forumu i ostalo, ali nisam nasao adekvatan odgovor.

Imam igru za ps2 u dva fajla jedan je .mds drugi .mdf, oko 450 MB.
Imam i ps 2, posto nisam nikada radio ovako nesto interesuje me kako da je 'teram' na ps2.

Skontao sam da se radi kao burn image, medjutim cini mi se da nero ne prepoznaje te formate, a alkohol 120% ne bih da instaliram ako bas bas ne moram, jer mi je prosli put ucinio ceo sistem nestabilnim...

Znaci, jel moze nekako pomocu nera da se napravi valjan disk za PS2 od ova dva fajla?

sta sa njima?
Pitao sam jel moze preko nera, i ako moze kratko uputstvo

Probaj ovako: taj veci fajl (mdf) je u stvari iso (ako ne gresim).
Iskopiraj ga negde (za svaki slucaj) i promeni mu extenziju u .iso. Probaj onda sa nerom.

a sta da uradim sa .mds fajlom?

ako ne ne varam, on bi trebao da sadrzi info o tome kako da 'nareze' .mdf?

Prvo rešenje je sledeće: instaliraj Alcohol 120% i nareži disk odatle.
Drugo rešenje: ako imaš UltraISO, idi Tools > Convert, izaberi .MDS fajl a kao output stavi BIN/CUE obavezno. I potom nareži CUE u Neru (Recorder > Burn Image).

@voodoo_nbgd
jel mi mozes ukratko reci kako da ga u alcohol-u narezem? jel treba da idem preko image burning wizzarda, koji fajl da odaberem kao prvi, mds ili mdf?

Da, preko burning wizarda. I uvek biraš .MDS (Media DeScriptor) jer je u njemu opisan format i struktura MDF fajla.

ok, skontao sam. mada nece ps2 da ga cita, valjda treba tu sad neki code skinuti za xplodera ili sl...

Probaj da, kada rezes disk u Alcoholu, stavis Datatype na PlayStation 2. Meni je to uspelo za PSOne ;)

Poslednja izmena:
aha probacu. brzina moze na 8x jel?

i jel treba skinuti neki code za xplodera ili slicno, posto prvi put tu igru probavam?
xploder je v1.0 valjda

Nazad
Vrh Dno