Šta je novo?

.mdf ?

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
skinuo sam neki program sa neta,ali on je sa .mdf ekstenzijom.Cime da ga pokrenem ?

To ti znaci "maddafakka" 😀 jaoj, morao sam 😀 😀 😀 😀

Search, google, yahoo, i sl. sigurno pomazu. Evo da ti razresim misteriju: to je CD/DVD image napravljan pomocu Alchocola 120%, tko da skini Daemon tools i mountuj sa njim.

i ja sam pomislio na taj "maddafakka".Zbunilo me je to sto ga nero image nije prepoznao.U svakom slucaju hvala

media descriptor file, koliko znam. Slicno .cue fajlu u cue/bin kombinaciji...

DTK je napisao(la):
skinuo sam neki program sa neta,ali on je sa .mdf ekstenzijom.Cime da ga pokrenem ?

Alcohol 102% 😉

***, moram da vratim temu jer imam problem.
Skinuo sam igru u mdf ekst., tj. dobio sam 2 fajla: mdf i mds.
Sa WinISO sam napravio iso fajl jer hocu da ga narezem.
Medjutim kad mountujem taj novi iso sa daemonom nece da radi, tj. trazi disc, a kad mountujem mds onda radi.
U cemu je fora? A napravio sam iso jer hocu da narezem igru na dvd (uvek sam tako radio i nije bilo problema do sada)

snimi alkoholom taj image (.mdf) na rw pa napravi sa tog rw-a image u .iso

Ok sad cu probati, ali zar to nije isto kao sto sam ja uradio - znaci od tog mdf napravio iso?

A mozes i da mount-ujes u DeamonTools, pa da sa "CD copy" narezes Nero-om kao image (nrg ili iso).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ako si ovo sto Kiza kaze uradio, onda ne sme da bude problema, ali ako si samo prevukao sadrzaj mountovanog .mdf-a u novu kompilaciju za rezanje - to je greska i zato .iso "ne radi".

Hvala na savetima, uspeo sam, sad je sve ok.

A da pitam jos, kako to da .mdf ili .bin fajl kad se skine sa neta ima npr. 740 mb, a kad se od tog fajla napravi .iso onda ima oko 650 mb?

The .ISO file is an digital copy of the CD content made this way: the ripper searches for the sectors of the CD that have been used, say 251,000 for instance (there are 330,000 sectors on a 74 min CD and 360,000 sectors on a 80 min CD). Each sector is copied on the .ISO file, one by one, and only 2048 bytes for each sector (only the ones containing the user data) are copied. The .ISO file should then be 251,000 x 2048 = 514,408,000 bytes big. (It will be slightly bigger if the extractor puts a header on the file, like Nero .NRG files that are .ISO files plus a small file header)

BIN files (or .RAW files) are images extracted in pure RAW format. That is 2352 bytes sectors, the full CD sector content: user data, sector header, error correction codes (ECC) and error detection codes (EDC). Once again, each sector is converted to digital data in the .BIN file, but more stuff is copied and the resulting file will be bigger. The .BIN file should be 251,000 x 2352 = 590,352,000 bytes big. This process will copy ANYTHING on the disc, so it is useful for exotic discs (multiple tracks, mixed track type Audio+Data or Data+Audio) and for non-PC CDs (PSX, VCD, MAC).

ISO format po ovome znaci sadrzi samo stvarne podatke koje mi koristimo dok BIN/CUE uz podatke sadrzi i razne error correction informacije itd.

Ovo nisam znao a uvek sam se pitao zašto su *.iso fajlovi manjih "gabarita" od *.bin/cue-a...
Hvala za objašnjenje. 😉

Thx, sad je jasno.

A secam se, u pocetku sam igre rezao u .bin ili .mdf. tj. onako kako sam ih skinuo sa neta😀, pa mi stanu 2-3 igre na cd, a da su u .iso stale bi 4-5 :d
p.s. naravno sad ih sve rezem kao .iso

urospo je napisao(la):
Thx, sad je jasno.

A secam se, u pocetku sam igre rezao u .bin ili .mdf. tj. onako kako sam ih skinuo sa neta😀, pa mi stanu 2-3 igre na cd, a da su u .iso stale bi 4-5 :d
p.s. naravno sad ih sve rezem kao .iso
Imaj u vidu da ako hoćeš da koristiš neke imidže kao backup kopije sa kojih ćeš se igrati, dosta zaštita se bazira na čitanju baš tih podataka koji su izostavljeni u ISO fajlu.

Dandy je napisao(la):
Imaj u vidu da ako hoćeš da koristiš neke imidže kao backup kopije sa kojih ćeš se igrati, dosta zaštita se bazira na čitanju baš tih podataka koji su izostavljeni u ISO fajlu.

Ok, hvala na savetu, mada mi se do sada nije desilo da neka igra nece da radi kao .iso(kad je prebacim u iso format i narezem), ali od sada cu obratiti paznju.
p.s. Znaci kad naidjem na takvu igru onda moram da je rezem kao bin ili mdf?

Nazad
Vrh Dno