Šta je novo?

mdf "explorer" potreban

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Da li postoji program koji moze da otvori mdf fajl i omoguci da u njega dodas nesto i onda ga takvog "zapecatis"? Znaci program koji radi mdf fajlu isto sto npr. MagicISO radi ISO fajlu.

>

Kolko znam, ne postoji.
Ali mozes da ga ripujes u ISO, odradis sa ISOmagic-om ono sto zelis,
pa ga ripujes nazad u mdf (ili ga ostavis u ISO obliku, zavisi sta oces).

>

Znam 🙂
Ali nije isto kada se prebaci u ISO format. Tj. "razboli" se.

>

A sa cim je taj mdf napravljen ?

Ja sam pre par godina naleteo na neki mdf koji je bio
napravljen sa nekim starim VirtualDrive-om i nije bio
u skladu s mdf specifikacijom, pa nikako nije mogao
da se bez greske konvertuje u ISO. Problem sam
resio tako sto sam instalirao taj VirtualDrive, pa ga
tada ripovao u ISO. To je upalilo, ali je i velik *****
posto se taj VirtualDrive nije mogao deinstalirati...

BTW, sad sam proverio, za ISOmagic pise da moze
da edituje mdf; ali da'l je to istina, ne znam.

>

Pazi, to što može UltraISO, može i MagicISO, ali ako pokušavaš da ubaciš nešto u exact kopiju zaštićenog diska, naravno da posle toga neće raditi...

Voodoo sve je meni to jasno, samo nije kako je onda nesto sto nije bilo u pocetku tamo a sada jeste, uopste stiglo tamo ako ja ne mogu isto to da uradim.

Pazi, ubacivanjem fajla ti si narušio početnu strukturu diska, jer recimo ako igra zna da se oštećeni sektor na tom disku nalazi na toj i toj lokaciji, a ti ubaciš fajl koji će prilikom snimanja biti stavljen pre te lokacije, te se i fajl za zaštitom pomeri i onda je logično da ne radi. Drugo je ako je igra "očišćena" od zaštita, onda je svejedno gde je koji fajl, bitno je da je tu i da se zove kako se zove.
U principu, ako taj image kojim se baviš nije zaštićena clonecd kopija, slobodno posle editovanja snimi kao ISO. Ako jeste, onda image ne smeš da diraš (ako misliš da ti radi).

Nazad
Vrh Dno