Šta je novo?

Mdeamon Pomoc!

bananica

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2007
Poena
304
Molim vas da pomognete coveku koji nema iskustva sa ovim stvarima. Naime, imali smo mail nalog tipa pera kod euneta i sada smo kod beotela vezani adsl vezom. Vise nismo u mogucnosti da saljemo i primamo mailove preko sadasnjeg mail servera jer on nema opciju SSL konekcije. Kako da setupujem mail deamon da mi preko beotela skida postu sa euneta ?

Pozdrav,
Nenad

Molim vas da pomognete coveku koji nema iskustva sa ovim stvarima. Naime, imali smo mail nalog tipa pera kod euneta i sada smo kod beotela vezani adsl vezom. Vise nismo u mogucnosti da saljemo i primamo mailove preko sadasnjeg mail servera jer on nema opciju SSL konekcije. Kako da setupujem mail deamon da mi preko beotela skida postu sa euneta ?

Pozdrav,
Nenad

Uff, kilo mozga sam potrosio pokusavajuci da ga podesim. Slucaj kod mene je bio Sezampro - EUnet. Nisam uspeo. Svi potrebni parametri su podeseni i kod jednog i kod drugog provajdera, podeseni POP i SMTP serveri, nalozi, sve... Jednostavno, fora je u sertifikatima. Da bi uopste otkljucao SSL u mdaemon-u moras da kreiras sertifikat, to si verovatno i sam provalio. Sertifikat mozes da kreiras u mdaemon-u a on sam nece da ga primi od provajdera, kao sto neki klijent hoce bez problema.
U istim uslovima prosti Outlook Express kao klijent radi bez problema. Ja sam na zalost morao "podici" mail server na provajdera jer nisam imao vremena da ovde postujem i cekam odgovor. Ako imas nekoliko dana fore, sacekaj, mozda je neko resio.
Voleo bi da se neko javi ko je resio problem, da i ja vidim "gde lezi zec".

Skinite programche Spammihilator. On je namenjen za druge stvari ali moze da pomogne u ovom sluchaju. Podesite njega da skida poshtu sa provajderovog servera preko SSL-a a MDaemon da gadja localhost za skidanje poshte. Meni to radi u kombinaciji Verat mailsrv preko SBB ovog linka. Nemam sad vremena da ispishem podeshavanja detaljnije ali nadam se da cete se snaci i sa ovime.

Teoretski zvuchi odlicno, Spammihilator bi trebao da "sazvace" SSL a mdaemon da preuzme od njega paket mail-ova pa da ih rasporedi po user-ima.
Bananice, probaj pa javi.

Nije to teoretski, tako mi radi vec 2 godine :)

Hvala puno na savetu :d

Nazad
Vrh Dno