Šta je novo?

Mdeamon opet

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Ovo sam vec pitao, ali moram opet. Nisam uspeo da se snadjem.
Skoro smo dobili ADSL kod eunet-a.
Na jednom od racunara imam instaliran mdeamon koji je skupljao i slao postu sa naloga [email protected]. Naravno, imamo domen kod eunet-a. Sve je radilo dok smo isli preko dial-up.
Imamo ADSL router koji ima IP 192.168.0.254. Racunar na kome je instaliran mdeamon IP 192.168.0.1. Problem je sto vise ne mogu da posaljem ni da primim postu sa mdeamonom. Ne znam ste je potrebno podesiti da bi to radilo.
Da li neko ima iskustva sa ovim. Sta je potrebno podesiti na mdeamonu da nastavi da radi kao i pre?

Da si pročitao ono što si prošli put pisao bilo bi ti jasno. ;)
Isključi samo opciju da koristi dial-up.

merlin je napisao(la):
Da si pročitao ono što si prošli put pisao bilo bi ti jasno. ;)
Isključi samo opciju da koristi dial-up.

Ma uradio sam to odmah, ali nije htelo da radi. Ne znam zasto, ali sam morao da upisem IP za smtp i pop3 da bi proradilo. Sad radi.

Trebao si samo da upises Eunetove DNS-ove i da ostavis pop3.eunet.yu i smtp.eunet.yu, nece ti raditi kad sutra promene IP adresu servera.

Falcon je napisao(la):
Trebao si samo da upises Eunetove DNS-ove i da ostavis pop3.eunet.yu i smtp.eunet.yu, nece ti raditi kad sutra promene IP adresu servera.

Koje DNS-ove? Kako da ih saznam. Mislis na one koji su upisani u TCP/IP mrezne kartice.
Probao sam i to, mail ne ide. Oni i ne mogu da se upisu, samo se kaze mdeamonu da koristi njih. Da li na to mislis?

uhh.. davno sam presao sa MDaemona na Exchange, pa sam malo i zaboravio gde sta stoji... Imas opciju da MD koristi DNS-ove upisane za mreznu karticu kao sto si i sam nasao... Stvarno sam pozaboravljao gde je sta u MDaemonu, davno bese, sorry :S:

Komplikujete stvari bez potrebe. Nema potrebe za DNS. Ako MDaemon prosleđuje poštu na vaš nalog na eunetu a ne šalje sam onda on radi isti posao kao Outlook. Znači podesiš odakle će da se skida pošta znači pop3.eunet.yu, podesiš gde će da se prosleđuje tvoja pošta smtp.eunet.yu i to je to. Ako koristiš modem što u tvom slučaju nije podesi si koju konekciju da koristi i u kom vremenskom intervalu. U tvom slučaju treba podesiti da skida pošti svaki minut a da je šalje čim stigne. Naravno u startu si podesio ime domena i IP adresu koja je ili 127.0.0.1 ili adresa računara na kome je Mdaemon na promer 129.168.0.2 ili već koja je kod tebe. Za DNS nemoraš ništa da upišeš. Kreiraš accounte i to je to.
Pošto se u tvom slučaju promenilo samo to što umeto modema koristiš ADSL, treba samo isključiti modem iz cele priče.

merlin je napisao(la):
Komplikujete stvari bez potrebe. Nema potrebe za DNS. Ako MDaemon prosleđuje poštu na vaš nalog na eunetu a ne šalje sam onda on radi isti posao kao Outlook. Znači podesiš odakle će da se skida pošta znači pop3.eunet.yu, podesiš gde će da se prosleđuje tvoja pošta smtp.eunet.yu i to je to. Ako koristiš modem što u tvom slučaju nije podesi si koju konekciju da koristi i u kom vremenskom intervalu. U tvom slučaju treba podesiti da skida pošti svaki minut a da je šalje čim stigne. Naravno u startu si podesio ime domena i IP adresu koja je ili 127.0.0.1 ili adresa računara na kome je Mdaemon na promer 129.168.0.2 ili već koja je kod tebe. Za DNS nemoraš ništa da upišeš. Kreiraš accounte i to je to.
Pošto se u tvom slučaju promenilo samo to što umeto modema koristiš ADSL, treba samo isključiti modem iz cele priče.

Dobro, namestio sam i to radi, ali samo kad upisem IP za pop3 i smtp. Ako upisem smtp.eunet.yu i pop3.eunet.yu. ne radi. Zasto? Da li ti koristis mdeamon? Kako si ti podesio?

Ja sam ga koristio na Veratu i sad na SBB-u i pravo da ti kažem i neznam koje su im IP adrese.

Nazad
Vrh Dno