Šta je novo?

MDaemon web mail

• Začetnik teme Začetnik teme merlin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Imamo u firmi MDaemon mail server. Kakva bi procedura bila napraviti web mail za korisnike?

nikakva, Mdaemon vec ima web mail ugradjen, samo mu pristupi na portu 3000.

naravno, ako se server nalazi iza nekog firewalla, prosledi port sa rutera na serverov 3000 port...

Miroslave, posle tvog odgovora sam samo bliži odustajanju. Ne vladam baš tako dobro temom.
Stvari stoje ovako: imamo registrovan domen sa koga mail server skida poštu. Za slanje mail server sakupi poštu u firmi i prosledi je provajderu. I to funkcioniše odlično. Za to sam se nekako sam snašao.
E sad, prostorije firme se renoviraju a treba obezbediti da mejlovi i dalje normalno fukcionisu sa kućnih računara, pa mi je pao na pamet web mail :d ili postoje neka druga rešenja?

nemoj da odustajes, jednostavno je i veoma lepo 🙂 lm, aj da vidimo kakva ti je postavka servera i gde on to funkcionise, sta se nalazi izmedju njega i interneta, ima li kakav firewall?

Između servera i interneta se nalati samo jedan modem :d
Eh da imamo stalnu vezu... Tako je to kad ti je firma na Terazijama.
Ideja mi je bila da na domenu koji imamo kod provajdera podignemo neki web mail koji bi komunicirao sa mail serverom koji bi bio kod mene kući. Ovo izgleda komplikovano objasniti a tek ostvariti.

au, to malo teze... ja sam skapirao da imate MDaeomon na poslu na serveru koji skuplja mailove sa svih racuna kako bi korisnici sa jednog mesta uzimali sve... dakle, na tom MDaeomonu se podigne webmail i svako ima pristup mailu...

Delic mog teksta iz Digitala

"Unošenjem IP adrese vašeg servera sa pristupom portu 1000, moguće je izvršiti sva uobičajena podešavanja servera. Na sličan način pristupom portu 3000, korisnici mogu iskoristiti WebClient i manipulisati svojom poštom. Adresa ima oblik http://xx.xx.xx.xx:3000, gde oznake "xx" predstavljaju IP adresu servera"

🙂

Što bi reko Ðura iz Nadrealista: "bojim se da se nismo razumeli".
Mail server se nalazi na računaru u firmi i konektuje se na Verat na pola sata modemom i skida i šalje poštu.
Mislio sam da postoji neko rešenje koje bi komuniciralo između servera i weba

ne znam zasto ne uzmete neku uslugu tipa e-mail paket, gde ces imati odredjen prostor na mail serveru kod dobavljaca, naravno, sa webmail-om. Tako ce svi biti slobodni u radu, a LAN uredjuj kako ti drago posle.

Ova kombinacija sa MDaemonom radi odlicno, ovo je samo na mesec dana dok se prostorije renoviraju.

Nazad
Vrh Dno