Šta je novo?

MCSE sertifikati .... misljenje

IGGSySD

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
609
Nesto sam se zainteresovao za CET-ove kurseve ...
Kakvo misljene vlada o tome, da li je to karta za svet kao sto kazu.
Cene su evropske, mislim da li se isplati ili ce to samo da bude posle diploma na zidu i bacena kinta.

Bacio bih se na CompTIA A+ za pocetak pa rekoh da cijem vase misljenje, iskustva itd... posto sam fakultet batalio. (Zvuci poznato?)
Ajd pa hvala unapred.

Evo ja sad tu na koledzu dobio posao da radim u IT-u. Kao popravljam studentima kompjutere, uglavnom sjebu softver od silnog sufrovanja, mada sam nesto naucio o mrezama itd. Sve u svemu kazali su mi da ako hocu mogu da polozim taj A+ test, oni bi mi platili, kosta oko 200 dolara i onda bih dobio povisicu. Narucili su mi neku knjigu, nemam pojma koju. Sad ja gledam dal ima vec "provaljenih" testova na netu mada nikako da nadjem, ima samo primera.

Nikako da skontam koji je procenat potreban da se prodje na testu.

Bio bih zahvalan ako neko ima te informacije pa da prosledi.

Ja sam polagao neke od tih ispita za MSCE ali sam kurseve pohadjao na mom faksu jer to bilio znatno jeftinije dok je polaganje bilo u CET-u.Ima tih kurseva na
ETF,FON i MATF(ovaj je moj) po nizim cenama a neki od njih (ako ne i svi) dopustaju da se prijavi ko hoce a ne samo studenti.Treba otici na sajtove ovih faksova i videti cene.
Sto se tice poena za prolaz uglavnom je to 70% odnosno 700 bodova od 1000 ali nisu preterano teski ako se nauci za sta bez kursa treba ne vise od 7 dana.
A sto se tice zastupljenosti oni daju prednost pri zaposljavljanju,dovoljno je videti oglase koje npr. banke daju za administratore sistema.
A sto se tice pitanja mogu se naci i skinuti putem P2P mreze za sve ispite,provereno ;) .

dankoni je napisao(la):
Ja sam polagao neke od tih ispita za MSCE ali sam kurseve pohadjao na mom faksu jer to bilio znatno jeftinije dok je polaganje bilo u CET-u.Ima tih kurseva na
ETF,FON i MATF(ovaj je moj) po nizim cenama a neki od njih (ako ne i svi) dopustaju da se prijavi ko hoce a ne samo studenti.Treba otici na sajtove ovih faksova i videti cene.
Sto se tice poena za prolaz uglavnom je to 70% odnosno 700 bodova od 1000 ali nisu preterano teski ako se nauci za sta bez kursa treba ne vise od 7 dana.
A sto se tice zastupljenosti oni daju prednost pri zaposljavljanju,dovoljno je videti oglase koje npr. banke daju za administratore sistema.
A sto se tice pitanja mogu se naci i skinuti putem P2P mreze za sve ispite,provereno ;) .
zbog takvog misljenja je i mcse na losem glasu, nauci pitanja, prodji a kod dodjes u firmu nemas pojma nista da radis...

Poslednja izmena:
Ici na MCSA/MCSE i sedeti kuci, tj bubati teoriju bez prakticnog iskustva nije dobro.
Po meni pohadjanje i polaganje ima smisla samo ako se neko i profesionalno bavi tim oblastima.

Knjige ?!

Zna li neko gde se mogu downloadovati knjige u PDF formatu?!

Ne verujem da je to karta na koju treba iskljucivo racunati za napolje, posto napolju ti razni kursevi i sertifikati sluze samo kao dodatna stvar u listi profesionalaca. To jest, neretko firme salju svoje zaposlene s vremena na vreme na takve kurseve, jer se cesto ima (radni) ugovor u kojem je specifikovano da se zaposleni salje na takve treninge radi "unapredjenja znanja i odrzavanja u formi". Znaci, to je tamo uglavnom 'dodatna stvar', a ne kostur na kojem se sve bazira. Najcesce i zbog toga sto su pojedini kursevi ograniceni vremenski odnosno na pojedine verzije programa (sto ce reci, sledece godine izadje nova verzija i ti moras ponovo na kurs ili se slikaj).

^^^^
Slazem se tobom sto se tice kurseva u inostranstvu, tj. kako oni gledaju na to.Kurs nije jedini uslov za zaposlenje tamo, njima je vrlo bitno iskustvo a i diploma, zar ne?

Mislim da je za polzaganje takvog kursa(MCSE) stvarno potrebna praksa, jer nama sanse ispit ''nabubati'', a i kakva je korist od toga kada ne znas prakticno zavrsiti posao.M$ takodje preporucuje minimum minimorum 1god. radnog iskustva...

Btw ima li ko istustva sa 70-290, posto polazem doticni ispit uskoro....

filipp je napisao(la):
Mislim da je za polzaganje takvog kursa(MCSE) stvarno potrebna praksa, jer nama sanse ispit ''nabubati'', a i kakva je korist od toga kada ne znas prakticno zavrsiti posao.
eh da ti vidis ko sve polaze ispite :)

filipp je napisao(la):
^^^^
Slazem se tobom sto se tice kurseva u inostranstvu, tj. kako oni gledaju na to.Kurs nije jedini uslov za zaposlenje tamo, njima je vrlo bitno iskustvo a i diploma, zar ne?

Mislim da je za polzaganje takvog kursa(MCSE) stvarno potrebna praksa, jer nama sanse ispit ''nabubati'', a i kakva je korist od toga kada ne znas prakticno zavrsiti posao.M$ takodje preporucuje minimum minimorum 1god. radnog iskustva...

Btw ima li ko istustva sa 70-290, posto polazem doticni ispit uskoro....

Nemoj olako da ga shvatiš. Nije mnogo težak, ali ipak pažljivo sa njim.

Za W2003server, ispiti su teži nego za W2000, upravo da ne bi moglo da se čuči kod kuće i gruvaju braindump-ovi napamet.

djvaske je napisao(la):
Nemoj olako da ga shvatiš. Nije mnogo težak, ali ipak pažljivo sa njim.

Za W2003server, ispiti su teži nego za W2000, upravo da ne bi moglo da se čuči kod kuće i gruvaju braindump-ovi napamet.

Jel si ti vec polozio doticni ispit?
Odakle si spremao?Ja sam spremio MOC-ove + Sybex i uz neko iskustvo nadam se da je dovoljno.Inace polozio sam 70-270 i nije mi se cinio preterano teskim...

Vrh Dno