Šta je novo?

MCSA zalog za buducnost!?

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Konacno pocetkom septembra krecem na kurs za MCSA, srecan kao malo prase!!! Celo leto radno, steka se kinta, ide se ka cilju. Da je mnogo para, mnogo je, cirka 1.000 evropljana. Hteo sam sa ovim predivnim community-em da procaskam malo na ovu temu, da cujem vasa iskustva, ima li neko od vas titulu, i konacno kakva je situacija za neko zaposlenje u bransi? Nadam se da cete mi izaci u susret i napistati neko svoje iskustvo, posto u mom kraju nema mnogo ljudi koji su otiski u ovom smeru, u celom gradu samo 2 coveka?!
POZ!!!!:D

Poslednja izmena:
Thanks!!!

Moj drugar s posla (radimo u piceriji zajedno) ima polozen MCSA i bas neko vece kad smo pricali rece mi da kosta preko $2,000AUD a to je taman malo iznad 1,000eura.
Kaze da nije bas tako ni lako, on je kuci sve sam ucio i vjezbao (povezivao 6-8 starih pc-eva u network).
Rece mi da mu je sve stiglo bilo na disku, gradivo i ispiti.
Bas cu ga pitati sledece srijede malo detaljnije. Znam da mi je rekao da zagarantovano ti nadju posao preko nekih malo jacih agencija koje se bave zaposljavanjem. Mada nije ni cudo, za tolike pare, pa firmu mozes osnovati na (veliko i ) malo. :bottle:

a ako mogu da mu nadju posao bez problema, zasto radi u piceriji???

Bolja plata u piceriji? :D
Za ispite sam siguran da ne stizu na disku...mozda si neshto pomeshao.

set je napisao(la):
a ako mogu da mu nadju posao bez problema, zasto radi u piceriji???

Taj lik im 10 godina radnog iskustva u IT industriji, kad sam vidio njegov rezime, to nije rezime, brate to je knjiga i to u tomovima.
Lik sada ima 30-tak godina, napustio je posao u IT industriji radi velikih pritisaka od strane funkcije i posla koje je radio. Bilo je puno zahtjevno, pa je odlucio da napravi pauzu od par godina.
Mogu ti samo reci da sam svojim ocima vidio invoice od mjesecne plate $9,000AUD (5,300eura mjesecno).
Drzao je prezentacije, radio je u bas velikim firmama u Sidneju i to na visokim pozicijama. Ali zbog velike zahtjevnosti posla i high pressure (frka panika) situacija odlucio je da napravi pauzu. Njega i dan danas zovu 2-3 puta mjesecnoi nude mu posao u IT-u (i ako lik radi u piceriji $10 po satu plata, evo vec godinu i nesto).
Kako sam kaze, zeli da se odmori, zato sad izlazi svako vece poslije posla i *****ava se. Valjda je to sve propustio kao klinac od 20-tak godina. Jer je odma poslije faksa dobio posao i radio kao nenormalan.

Dobro bre, vidim da ovo polako prerasta u ovaj je ono, ovaj je ono, polako, smirite se malo. Ja znam da je preko relativno lako naci posao, i znam da je diploma trazena, ali mene konkretno interesuje kakva je situacija u zamlji Srbiji, posto, heh, jos smo ovde, zar ne? Dakle, ako ima neko sa takom diplomom, i ako radi neki posao vezan za nju, bio bih jako zahvalan da mi odgovori. CRNI thanks again!!!

Vrh Dno