Šta je novo?

MCAD certificate

b4b

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Ovde ispod pise sta treba da se polozi za MCAD diplomu. Posto sam resio da jurim tu diplomu, zanima me odakle se spremati za ispit, literatura, materijali i sl. Ne bih da idem na kurseve, vec da se spremam sam. Vi koji ste dobili diplomu, ako mozete iskustva sa ispita, kako se polaze, koliko % treba da se polozi i sl...
Hvala :wave:

********************************************************************************************************************
How to Earn Your MCAD
Core Exams (2 Exams Required)
To fulfill the core certification requirements, pass one exam focused on either Web Application Development or XML Windows Application Development in the language of your choice. Then pass one Web Services and Server Components exam.
Elective Exams (1 Exams Required)
In addition to the core exam requirements, you must also pass one elective exam that provides proof of expertise with a specific Microsoft server product.

Core Exams (2 Exams Required)
Core Exams: Web or Windows Application Development (1 Exam Required)

Exam 70–305*: Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual Basic® .NET and Microsoft Visual Studio® .NET
--------------------------------------------------------------------------------
Exam 70–306*: Developing and Implementing Windows-based Applications with Microsoft Visual Basic .NET and Microsoft Visual Studio .NET
--------------------------------------------------------------------------------
Exam 70–315*: Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual C#™ .NET and Microsoft Visual Studio .NET
Exam 70–316*: Developing and Implementing Windows-based Applications with Microsoft Visual C# .NET and Microsoft Visual Studio .NET

Core Exams: XML Web Services and Server Components Development (1 Exam Required)

Exam 70–310*: Developing XML Web Services and Server Components with Microsoft Visual Basic .NET and the Microsoft .NET Framework
Exam 70–320*: Developing XML Web Services and Server Components with Microsoft Visual C# and the Microsoft .NET Framework

Elective Exams (1 Exam Required)
Elective Exams (1 Exam Required)

Exam 70–229: Designing and Implementing Databases with Microsoft SQL Server™ 2000 Enterprise Edition
Exam 70–230: Designing and Implementing Solutions with Microsoft BizTalk Server® 2000 Enterprise Edition
Exam 70–234: Designing and Implementing Solutions with Microsoft Commerce Server 2000
Exam 70-305*, 70-306*, 70-315*, or 70-316*
If you use Exam 70-305 or 70-315 to satisfy the core exam requirement, you may use either Exam 70-306 or 70-316 as an elective.

If you use Exam 70-306 or 70-316 to satisfy the core exam requirement, you may use either Exam 70-305 or 70-315 as an elective.

*In the following combinations, candidates will receive credit for only one of the two exams: 70-305 or 70-315, 70-306 or 70-316, 70-310 or 70-320.

********************************************************************************************************************

Ispit se polaze na racunaru, na engleskom, pitanja su obicno na a, b, c... Mislim da je za prolaz potrebno oko 70% (davno sam polagao tako da se ne secam vise).

a materijali za pripremu?

Ako imas nekog ortaka koji je isao na kurseve mozes da pogledas knjige (tj. skripte) koje je dobio ali to je na nizem nivou nego sto je ispit tako da ne mozes da spremis ispit samo preko toga. Bolja varijanta je da uzmes neke od knjiga koje pokrivaju bas ispit - vidi na http://www.cet.co.yu/knjige.asp?T=999&ed=8
Mozes da ucis i iz knjiga koje nisu specijalno namenjene za pripremu za polaganje (tako sam ja radio), ali tada moze da se desi da odes previse u dubinu i sirinu :d pa da se spremanje ispita oduzi.

U slucaju da se ispit padne- posle koliko moze da se izadje ponovo?
Ako neko ima polovne knjige za spremanje ovih ispita... :D

Ako padnes onda sledeci put mozes da zakazes ispit za kada hoces. Ako ima mesta mogu da ti zakazu sledeci dan. Ako padnes i drugi put, onda bi zvanicno trebalo da prodje 15 dana do svakog sledeceg polaganja, ali mislim da to u praksi bas ne mora. Naravno, placas puni iznos za svako polaganje. Ispit nije bas jeftin (mislim da je oko 80 € - proveri) pa neka ti to bude dodatna motivacija da ne padas :S:

zvao sam cet-svi ispiti kostaju 80e (za M$)

Cisto u vezi cene
Zadnji put kad sam polagao MS ispit (u avgustu) u Vinci je kostao ~5000din u kesu
sto i nije bas 80€
http://www.vincaskola.co.yu
jedino sto vinca nije vue nego prometric testing centar al to ionako nema nikakve veze sem ako neces da placas vise bez potrebe

BITNO PITANJE: Da li postoji razlika izmedju polaganja u VUE i PROMETRIC testing centru?

Izgleda da u vinci nemaju sve testove, recimo:Exam 70–315*: Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual C#™ .NET and Microsoft Visual Studio .NET , ili ja ne umem da nadjem.

b4b je napisao(la):
BITNO PITANJE: Da li postoji razlika izmedju polaganja u VUE i PROMETRIC testing centru?
Ne, mada ja vise volim da polazem u VUE centrima posto rezultati brze izidju na sajtu.

b4b je napisao(la):
Izgleda da u vinci nemaju sve testove, recimo:Exam 70–315*: Developing and Implementing Web Applications with Microsoft Visual C#™ .NET and Microsoft Visual Studio .NET , ili ja ne umem da nadjem.
Nije bitno sta oni nude posto ti npr. mozes da zakazes i platis u bilo kom Prometric test centru (npr. u Vinci), a zatim on-line na sajtu promenis centar (u npr. Informatiku) mada za prvi put ti ne bi to preporucio posto jos nemas MCP ID pa bi mogla da nastane zbrka. Isto vazi i za VUE. Pitanja ce centar za polaganje ionako downloadovati preko interneta pred polaganje ispita.

napisah lepo da nema nikakve veze
a ako je to zvanican ms ispit vinca mora da ga ima kao zvanican prometric testing centar
ako ne verujes nazovi sutra pa pitaj.
ako bas neces dobrodosao u cet. samo spremi sitne evrice ;)

a rezultati izadju na sajtu sutradan u svakom slucaju

Filo je napisao(la):
a rezultati izadju na sajtu sutradan u svakom slucaju
Ma ja sam kod Prometrica svaki put cekao barem 7-8 dana dok se pojavi na njihovom sajtu i onda jos barem 3-4 dok dodje do Microsofta. A posto sam prvi ispit polagao kod VUE-a, jednom su bili pomesali MCP ID-ove pa sam morao da saljem mailove Microsoftu pa da oni raspetljavaju stvar. S druge strane, zbog njihove greske sam dobio jednu znacku i MCP diplomu viska :d

pazi
ne zanima me kad ce se pojaviti na prometric sajtu
al na mom mcp sajtu su se ispiti pojavljivali u roku od 24h
polagao sam 8 ms i jedan cisco ispit i samo u jednom slucaju sam pisao prometric tehnickoj podrsci, ali se ispostavilo da im nije stigao izvestaj iz testing centra.
a ako menjas vue za prometric ili obrnuto, 99% ces dobiti jos jedan mcp id ali u tom slucaju mozes da pises ms tehnickoj podrsci pa ce to oni da saberu ;)

Filo je napisao(la):
a ako menjas vue za prometric ili obrnuto, 99% ces dobiti jos jedan mcp id ali u tom slucaju mozes da pises ms tehnickoj podrsci pa ce to oni da saberu ;)
Bas to se meni desilo.

Najbolje da covek zakaze ispit gde je najjeftinije posto je usluga svugde ista. Jedino sto mogu malo da ga zezaju oko termina - nemam pojma kolika je guzva u Vinci i koliko mesta za polaganje imaju.

ne ne
najbolje je da covek zakaze ispit tamo gde ON misli da mu je najbolje
da ne bude posle "slusao sam vas pa sam polagao u vinci i pao/nisam mogao da polazem u sredu u 15:30/neko trece opravdanje - vi ste krivi za to"

Filo je napisao(la):
ne ne
najbolje je da covek zakaze ispit tamo gde ON misli da mu je najbolje
da ne bude posle "slusao sam vas pa sam polagao u vinci i pao/nisam mogao da polazem u sredu u 15:30/neko trece opravdanje - vi ste krivi za to"

Filo, podrazumeva se da cu otici gde je jeftinije ako je usluga ista. A to sto kazes "Vi ste krivi za to"- pa to je smesno, nismo u obdanistu :p

Thanks za informacije - jesi li kupovao knjige namenjene za spremanje ispita ? Ili neke CD kurseve?

Poslednja izmena:
ja samo pricam iz licnog iskustva
a knjige na srpskom izbegavam
vise volim na engleskom da citam
a i jeftinije je ;)

Poslednja izmena:
ovaj, khm khm, i ja volim na engleskom, daj mi samo naslove koji su za spremanje ispita :eyebrows:

pazi to pise u tvom prvom postu. znaci trazi knjige koje u naslovu imaju broj ispita.
a za samostalno ucenje ja koristim onu self-paced training kit ediciju u izdanju ms press-a ili Study Guide-ove u izdanju McGraw-Hill/Osborne.
sve to znas gde mozes naci ;)
kao i testkingove. bar za microsoft to nije problem
a ako bas ne znas
pocni od
http://www.sadikhov.com/forum gde ce ljubazni domacini sve da ti objasne

Ako imas VISA karticu (ili neku drugu, mislim da prihvataju) najjeftinije ti je da prijavis ispit direktno na sajtu www.vue.com i samo odes ko covek i polazes u CET-u. Na ovaj nacin 1 ispit te kosta 50 USD...

visu i mastercard
mada to moze i na prometric sajtu al trenutno ne radi placanje visa-om
iz nekog cudnog razloga

Jesi polagao ispit?

Nazad
Vrh Dno