Šta je novo?

Hardver MB za Ryzen 5700G?

• Začetnik teme Začetnik teme Protos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Protos

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2006
Poena
345
Posto vec imam Ryzen 5700G i
HyperX 32GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/32
trazim MB koja bi se dobro uklopila sa pomenutim komponentama. Masina za rad sa grafikom, ne za OC i Gaming.
Potrebno je da bude ATX format. Podrsku za brzi M.2.

Posto sada koristim Asus PRIME X470-Pro (koja je tada kostala oko200eur),
prvo sam mislio da uzmem Asus PRIME X570-P (200eur) ili Pro (oko 300eur), cene su dosta vece a nisam primetio sta bitno dobijam, mozda gresim?
Koliko sam razumeo nema neke razlike u perfomansama izmedju b550 i x570 chipseta pa nemam neki razlog da jurim x570?

Kakva je MSI B550-A PRO? Da li je neko koristi? NIsam odavno koristio MSI proizvode, kakav je kvalitet izrade? Da li je niza cena razlog za brigu u vezi kvaliteta izrade? Da budem iskren ne pratim sva desavanja u vezi HW u zadnje vreme, da li ima neka bitna karakteristika koja fali ovoj MB a da nisam primetio? 🙂

Tvoja matična ploča podržava Ryzen 5700g, i to od biosa (zapravo uefi, al ajde, razumemo se) 5809.

Apdejtuj bios, i ubodi 5700g, nema potrebe za dodatnim izdacima, ne dobijaš bukvalno ništa.
(m.2 nvme disk će biti ograničen pre sopstvenom brzinom, nego PCI Express slotom, 5700g radi maximalno na 3.0 standardu)
(najnovija verzija biosa je 5861)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno