Šta je novo?

Hardver MB za Intel 270K Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Arki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Arki

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2012
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D /Thermalright Frozen Vision 360 V2
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming
RAM
G.Skill Tridenr Z5
GPU
Inno3D RTX 5080 iCHILL X3
Storage
WD Black SN770 Kingston NV1 1TB/Samsung 870 QVO 1TB/Samsung 850 EVO Basic 500Gb/OCZ Vetekx 1,2,3,4 120Gb
Zvuk
ASUS ROG Delta II
PSU
ASUS ROG STRIX 1000P GAMING
Kućište
Xigmatek Aqua 7
Monitor
Asus Tuf VG27
Miš & tastatura
Asus Rog Keris II Origin/ ASUS Rog Strix Scope II 96
Ostale periferije
Sandberg Commander
Steam
ASUS GT-AX6000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Topla preporuka za Maxsun ploce sto su se pojavili na Ipon-u kod Madjara, redovno rade BIOS update i za AMD i Intel ploce

Takodje obe najskuplje Z890 sto imaju, imaju novi PTM graficki interfejs za BIOS koji kida (treba jos malo da se ispegla, na primer nema lak nacin da se vratim nazad na prethodnu stavku menija ali van toga svejedno je odlican, imaju search, imaju cak i favourites opciju gde mogu da se izdvoje podesavanja koja ostanu zapamcena)

najskuplja ova icraft Pacific ima cak i LED ekran preko VRM sekcije, jedino za ovu jeftinu Terminator ne znam kako bi bila bas sa 270K Plus i OC/tuning mozda, sto se tice VRM-a

2-Pacific890-_-1920px-20241104_01.jpg
2-Pacific890-_-1920px-20241104_02.jpg
MS-Terminator-Z890-A-WIFI-1920_01.jpg
MS-Terminator-Z890-A-WIFI-1920_02.jpg

MSI Z890 Gaming Plus, ako ti ne treba nešto fancy. Sasvim dobra ploča za 206€ kod nas.
Ako bi nešto jače i opremljenije, MSI Z890 Tomahawk za 255€.
hvala za preporuku pogledao nekako navikao na Asus uefi MSI nije los nekako asus mi laksi navikao 😀

Topla preporuka za Maxsun ploce sto su se pojavili na Ipon-u kod Madjara, redovno rade BIOS update i za AMD i Intel ploce

Takodje obe najskuplje Z890 sto imaju, imaju novi PTM graficki interfejs za BIOS koji kida (treba jos malo da se ispegla, na primer nema lak nacin da se vratim nazad na prethodnu stavku menija ali van toga svejedno je odlican, imaju search, imaju cak i favourites opciju gde mogu da se izdvoje podesavanja koja ostanu zapamcena)

najskuplja ova icraft Pacific ima cak i LED ekran preko VRM sekcije, jedino za ovu jeftinu Terminator ne znam kako bi bila bas sa 270K Plus i OC/tuning mozda, sto se tice VRM-a

sta je ovo prvi put vidim videh ovde u CH ova Pacific cena slicna ko Hero,ko pravi ovo?

imam i ja nedavno uzeo za mladjeg klinca sa 265kf,razmotrio neke modele mverovatno E Gaming malo skuplja od ove

Poslednja izmena:
sta je ovo prvi put vidim videh ovde u CH ova Pacific cena slicna ko Hero,ko pravi ovo?
Maxsun, Kineska firma, druga najaca na njihovom trzistu posle Colorful, a u zadnje vreme, i Kinezi i drugi Azijati, a i Zapadnjaci sto koriste njihove ploce se kunu sve vise da su i presisali Colorful (doduse vise za AMD, posto se AMD najvise prodaje na svetu u segmentu entuzijasta)

imaju navodno odlican potencijal za RAM overlock/tuning na nekim plocama (ne ove dve ako se dobro secam)

Evo ona Terminator ~185 eur na Ipon-u kod madjara a ima LED display za greske/za OC xD, + ko sto spomenuh imaju novi graficki interfejs za BIOS koji kida, imao sam priliku licno da ga koristim, odlican je, ima cak 3 skin-a, default Ice blue, Cyberpunk i Anime Girl

fali jos malo stvari da se ispegla, al nista ne zaostaje za velikim brend-ovima, osim mozda novom Asus grafickom intefejsu

Poslednja izmena:

Ljudi kako mi je drago kada pročitam temu o kojoj ne znam baš ništa. Ni o procesoru, a posebno o ploči. hvala još jednom za info !!!

Nazad
Vrh Dno