Šta je novo?

MB za Core2 procesor

mali_perica

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Pozdrav svima. Planiram da kupim novi kompjuter pa bih hteo da prvo odaberem MB oko koje cu da gradim ostatak konfiguracije. Jako se dvoumim izmedju P35 i X38 chipseta iskreno ne znam koja je bolja kombinacija, a mozda se vredi strpeti i do izlaska P45 chipseta. Budzet je oko 100e eventulano malo vise, pa vi dajte vashe predloge.

Pozdrav.

^ slazem se, ili neku GA (P35 DS3R/P).

Pozdrav svima. Planiram da kupim novi kompjuter pa bih hteo da prvo odaberem MB oko koje cu da gradim ostatak konfiguracije. Jako se dvoumim izmedju P35 i X38 chipseta iskreno ne znam koja je bolja kombinacija, a mozda se vredi strpeti i do izlaska P45 chipseta. Budzet je oko 100e eventulano malo vise, pa vi dajte vashe predloge.

Pozdrav.

Pa kako mislis za 100 i kusur evra, da uzmes neku X38 maticnu :d ?

Jos par informacija. Interesuje me gde mogu kod nas da se nabave, po kojoj ceni i kakvo je vase misljenje od sledecim plocama:

DFI Blood Iron P35
i
DFT Lanparty P35

Unapred hvala.

Evo sad videh po relativno prihvatljivoj ceni u oglasima ASUS Maximus Extreme pa ako moze neko ko se razume da uradi neku retrospektivu ploca koje su ovde nabrojane.

Hvala.

Poslednja izmena:
Evo sad videh po relativno prihvatljivoj ceni u oglasima ASUS Maximus Extreme pa ako moze neko ko se razume da uradi neku retrospektivu ploca koje su ovde nabrojane.

Hvala.

Maximus Extreme je jedna od najboljih ploca na svetu tako da je ona definitivno najbolji izbor ako imas repa ;) (iz iskustva sa sesija :))

Poslednja izmena:
Ovim redosledom po kvalitetu:
1. Maximus Extreme
2. Lan Party P35
3. Blood Iron P35

Maximus Extreme ćeš moći koristiti samo sa DDR3 memorijom, a ona je sada mnogo skupa i ne isplati se. Ako imaš pare za DDR3 onda slobodno uzimaj nju. Od ove tri, uzimajući u obzir i cenu memorije, ja bih uzeo Lan Party.

Poslednja izmena:
Ovim redosledom po kvalitetu:
1. Maximus Extreme
2. Lan Party P35
3. Blood Iron P35

Maximus Extreme ćeš moći koristiti samo sa DDR3 memorijom, a ona je sada mnogo skupa i ne isplati se. Ako imaš pare za DDR3 onda slobodno uzimaj nju. Od ove tri, uzimajući u obzir i cenu memorije, ja bih uzeo Lan Party.

Ako je DDR3 onda nista od toga :)
Hvala na pomoci, mislim da se izbor polako kristalizuje.

Samo jos da pitam za misljenje o ranije navedenim plocama GA P35 DS3R/P, ASUS P5K i ASUS P5K-SE

Pozdrav.

Ako je DDR3 onda nista od toga :)
Hvala na pomoci, mislim da se izbor polako kristalizuje.

Samo jos da pitam za misljenje o ranije navedenim plocama GA P35 DS3R/P, ASUS P5K i ASUS P5K-SE

Pozdrav.

GA DS3P najskuplji i sa najboljim hladjenjem chipseta, P5K slabije hladjenje, samo trofazna naponska jedinica, ali opet sa odlicnim performansama. P5K-SE, za nju ne znam tacno, ali SE kod ASUSa je pre znacio oslabljenu verziju, pogledaj specifikaciju.

GA-P35-DS3R/P ili ASUS P5K, koju god da uzmes neces pogresiti. Ja bih licno od ove tri uzeo GA DS3R.

Pogledaj i ASUS P5K PRO, na papiru mnogo dobra ploca. Nadji neki review, pa vidi. Mana joj je ocajno postavljen konektor za napajanje... :wave:

EDIT: Od P35 ploca bih najradije uzeo DFI Lanparty...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno