Šta je novo?

MB Soft...khm...prevara...khm...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mitnick

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2003
Poena
619
Danas zovem MB Soft u vezi ploche K8N NEO 4 Platinum, lik iz prodaje mi kaze:"Nemamo nju trenutno, mora da se cheka 10-ak dana, ali imamo K8N SLi Platinum i to samo jednu jedinu, trebao bi da se izlomish ako mislish da stignesh. Ja prvo zamolim da je daju Manchi, iako njega nisam ni pitao za to (Mancha, ja ti se stvarno izvinjavam zbog toga, planirao sam da je ti uzmesh ako je to ok, pa da je posle ja preuzmem nekako), oni kazu da ne moze, jer Mancha nije tamo gde je plocha. Kazem ok i pochnijem da jurim u vreme najgoreg pljuska, obecao sam CAR-u za danas. Pokisnem kao mish, smrznem se kao konj, uletim u MB Soft u 16:55, stignem do magacina u 17:10, pokupim plochu i isporuchim je CAR-u. Zove me CAR malo kasnije i kaze mi da sa plochom neshto nije u redu...Dodje do mene, a ono plocha u sledecem stanju:

1.Sva izgrebana
2.Zamashcena od prstiju
3.Ostaci paste na socket-u
4.Vidi se da je vishe puta ushrafljivana u kucishte
5.Fali D-bracket
6.Fali Firewire cable
7.Fali ventilator sa hladnjaka za mosfet
8.Nameshtena za SLi mod, a po default-u bi trebalo da je u non-SLi modu
9.Iscepana kutija na vishe mesta
10.Iscepana skroz kesa u kojoj se nalazi plocha
11.Izgrebana baterija skroz
12.Izgrebani konektori za misha i tastaturu, zvuchnu i mreznu
13.Prashnjava ploca

Chak i pored svega ovoga, najvishe me je nasmejalo (da nije smeshno, bilo bi tuzno) PLOCHA NE RADI !!!!!! (daje boot screen, ali ne moze da se udje u bios, daje crni ekran). TRAGICHNO!

Ovako, sve ovo me podseca na jednu stvar...Plocha je akana po testovima i sl., vidi se da je drndao neko koga boli stojko za tu plochu jer je nije platio...Priznajte novinari, ko je na testu imao ovu plochu iz MB Soft-a. :d (bez obzira na smiley, ovo nije shala)

MB Soft, koji je jedna velika firma, dozvoljava sebi ovakvu sharadu i smejuriju. Ja u MB Soft vishe u zivotu necu uci, osim da reklamiram ove ostatke od ploche i oteram kupce koji se u datom momentu nadju u firmi...

C C C, mehanicka ostecenja - nema reklamacije! 😉

Poslednja izmena:
Veruj mi na rech, nisam postavio topic da bi mi ljudi davali savete, vec da chuju kakve barabe se prodaju kao veliki trgovci...

Poslednja izmena:
Da nije tuzno bilo bi smesno.Mislio sam da je to ozbiljna firma.
Cak i najveca dileja bi provalio da ploca nije u redu.Sta li je bilo u glavama prodavaca kada su prodali plocu u takvom stanju?

Ma niste trebali ni da je probate nego odmah ljutito nazad.I sam kazes da si jurio kao blesav po plusku da bi stigao na vreme.Pozvao bih inspekciju da vide sta se radi.Kakva je to neozbiljnost,stvarno strasno!

Ma bre ljudi, ja se ovime ne bavim iz hobija...Kao shto rekoh, ne trebaju mi saveti, vrlo dobro znam i ja shta je chiniti i kako srediti situaciju, ovo je samo opaska za kupce sa bencha...(voleo bih da se javi novinar koji je na testu imao dotichnu 🙂 )

Kao shto rekoh, da nije tuzno, bilo bi smeshno...

Poslednja izmena:
Pa tesko provaliti koji novinar, gde se pojavi test K8N SLi Platinum, taj je i novinar...

tamo gde sam ja radio ovakve stvari se smatraju sasvim normalnim.... :d
narocito skidanje TFT monitora sa stola i pakovanje, onako polu-prasnjavih...pa uvaljivanje istih kao da su sad stigli od uvoznika... :S:
ili namerno slanje polupanih kucista svojim dilerima van BG-a...
ili ocigledno izgrebani tray bartoni...
ili...

ma dajte ljudi gde zivimo.... :wall:

naravno...ne opravdavam ni ovo... :smackbum:

Poslednja izmena:
sad sam video i ovaj deo :

7.Fali ventilator sa hladnjaka za mosfet

ovo je vrh... 😀

Dao sam prijatelju koji je u Bgu da mi kupi Vanesu i jedan 9cm ventilator. Dali mu dobar racun ali mu zapakovali 8cm ventilator sa regulatorom... koji je skuplji ali mi nista ne znaci jer je 8cm....

lexo - K8N SLi Platinum nije isto sto i K8N Neo4 Platinum! K8N Platinum SLI i K8N Diamond SLI nisu iz Neo serije...

byMaX je napisao(la):
lexo - K8N SLi Platinum nije isto sto i K8N Neo4 Platinum! K8N Platinum SLI i K8N Diamond SLI nisu iz Neo serije...

Pa ja niti sam rekao da je isto, niti to ima ikakve veze sa celom pricom. Poenta je da je verovatno ploca bila na nekom testu i zavrsila tako kako je zavrsila.

Kao prvo, izvinjavam se Mitniku, iako sa ovim nemam nista direktno, ali mi je zaista zao.
Ploca je greskom jednog od servisera koji se pravio pametan zavrsila nazad na stanju, iako nije predvidjena da ide u prodaju. Prethodno je bila kod Urosa (Genijalcina23) i jeste neispravna (on je reklamirao i dobio drugu).
Novac ces dobiti nazad, ali znam da cimanje po kisi ne moze da se meri parama. Ja cu svakako "obavestiti nadlezne", kako se ovako nesto ne bi ponavljalo, a nadam se da ce pametnjakovic koji je odgovoran biti manje pametan ubuduce 😉
Jos jednom se izvinjavam i za cimanje i za neprijatnosti.
Uvek, kada god vam nesto treba (svima), mozete me nazvati u servis na 634-223 (Ivan) i licno cu se potruditi da se ovako nesto nikom ne desi.

PS. Ventilator na hladnjaku za mosfetove imaju samo Diamond ploce

[Mancha] je napisao(la):
Uvek, kada god vam nesto treba (svima), mozete me nazvati u servis na 634-223 (Ivan) i licno cu se potruditi da se ovako nesto nikom ne desi.

Zapisao :d

[Mancha] je napisao(la):
Kao prvo, izvinjavam se Mitniku, iako sa ovim nemam nista direktno, ali mi je zaista zao...
Sta ima da se izvinjavas Mitnicku, izvini se meni - ja sam direktno ostecen! :d
Salim se, naravno... sta ima ti da se izvinjavas (bilo Mitnicku, bilo meni), nismo je od tebe uzeli.

Pazi kada ne mozete da verujete koliko sam bio besan... isao sam da se setam po kisi bez kisobrana (pitala me keva kuda sam posao tako gologlav 🙂), da bih bar malo raz'ladio glavu...
Prvo sto upada u oci je ta iscepana kutija... al' reko dobro, mozda je ovaj otvorio da vidi jel' sve unutra (a ne deluje kao mnogo nezan tip :d).
Onda, daj da je probam... im'o sam problem sa DFI-jem, ne radi - a ne znam jel' ploca u pitanju ili graficka (nemam drugu PCIe kartu osim ovog Radeon-a). Pa rek'o - daj samo to da probam, cisto da vidim sta treba da se reklamira.

E, kad sam izvalio da ploca ne radi... onda sam tek poceo da primecujem detalje. I tu sam puk'o.
Sad, i da je najbolji overkloker na svetu, i da ide HTT do 650MHz, i da je sasvim ispravna - ne bih je zadrzao. Iz principa.
Musavu plocu - necu.

A sto je najgore, nije za mene, vec za drugara... koji, sirotan, ceka vec dve-tri nedelje na nju (mislim na Neo4 Platinum). I Mitnick je hteo da ispadne smeker, pa da donese skuplju plocu, no extra charge. Da mu se nekako oduzimo za cekanje.
I kako ja sad da mu se pojavim sa iscepanom kutijom i strokavom, prasnjavom, ispipanom plocom, kojoj fali par stvari... a pritom i ne radi?

P.S. Mancha, ovo naravno nema nikakve veze sa tobom... moja ogorcenost je upucena iskljucivo MB Softu kao firmi.
Nismo hteli da te cimamo (konkretno, JA... jer te ne znam licno, samo ovako sa foruma)... a i nije to tvoj posao.

P.P.S. ZNALI SMO da je bila kod genijalca :d:d:d

Ja sam odmah znao, kad sam video prvi post, ali rekoh, bolje da ćutim 😉

dajte bre neke slike, bas me zanima na sta to lici. 🙂
iz price izgleda kao da je bilo besmisleno uopste probati dal radi...

byMaX je napisao(la):
Ja sam odmah znao, kad sam video prvi post, ali rekoh, bolje da ćutim 😉
Pa sto nis' kazao, nece niko da te bije... i sta si odmah znao?

Bahati, znas kako... nije to bas raspala ploca. Pa da je tako, ne bih je ni probao, vec bih je odmah vratio.
Jednostavno, ploca k'o ploca... ne "sija" bas kao nova, al' ajde de. Bitno je da se proba radi li.

Tek posle, kako sam i rekao, poceo sam da uocavam detalje... ogrebotine (najpre sa zadnje strane, na onom ojacanju-drzacu coolera), prasinu na konektorima (to tek kad se zagledas, i ZNAS ta trazis)... pa prasinu na perajima ventilatora na chipsetu (providna peraja, odmah se vidi)... otisci prstiju (i otisci, i otisci... toliko otisaka, bre osecao sam se kao deo CSI tima! :d)... onda sam se do'vatio kutije (delimicno iscepane), opazio kesu... pa one dzidza-bidze koje fale (koji moraju da budu u full-pack pakovanju ploce koja kosta k'o djavo)

Ukratko, slika ti mozda ne bi nista rekla... ali da je uzmes u ruke, odmah bi ti sve bilo jasno.

mitnick je napisao(la):
Veruj mi na rech, nisam postavio topic da bi mi ljudi davali savete, vec da chuju kakve barabe se prodaju kao veliki trgovci...
Kad je tako kod njih šta treba da kažemo mi ''obični smrtnici'' koji računar kupuju jednom u par godina 2-3 (za sebe). Voleo bih da se sad malo podsetite problema koji je imao #Tales# i da vidite šta je tada ko pisao.
mitnick je napisao(la):
... ON JE KRIV I NEMA PRAVA NA REKLAMACIJU, a to sa inspekcijom, ako je on kriv, em shto ne pije vodu, em shto je seljanija najgora...I posle prodavci ovakvi i onakvi...E pa kupci su 10 puta gori...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=64867&highlight=neispravna+memorija

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ukratko, slika ti mozda ne bi nista rekla... ali da je uzmes u ruke, odmah bi ti sve bilo jasno.
a ok ondaK. al mogo si bar jedan makro otiska prsta, pa da teramo urosa da nam da svoj sempl. ocu i ja da se igram CSI-a! :d

Sale KG je napisao(la):
mitnick je napisao(la):
Kad je tako kod njih šta treba da kažemo mi ''obični smrtnici'' koji računar kupuju jednom u par godina 2-3 (za sebe). Voleo bih da se sad malo podsetite problema koji je imao #Tales# i da vidite šta je tada ko pisao.
mitnick je napisao(la):
... ON JE KRIV I NEMA PRAVA NA REKLAMACIJU, a to sa inspekcijom, ako je on kriv, em shto ne pije vodu, em shto je seljanija najgora...I posle prodavci ovakvi i onakvi...E pa kupci su 10 puta gori...
http://www.benchmark.co.yu/forum/sh...pravna+memorija

... demokrata 😉
NHF samo aludiram na potpis ispod mitnickovog nicka
poz

Ok, stvar je reshena...

Mancha, iz sveg srca hvala, manje se nije ni ochekivalo, tebe znam kao velikog choveka.

Max, ti mi u celoj prichi nisi jasan...Kazesh da si znao, ali da treba da cutish...To je neki novinarski kodex ili je neshto drugo po sredi?

Btw, ne vidim shto se pominje onaj topic..On je zeznuo memoriju i zbog toga nema garancije (fizichko oshtecenje). Mene bi bilo sramota da reklamiram neshto, a da znam da sam je ja sje*'o. O inspekciji u tom sluchaju ne bih ni razmishljao...Ovaj sluchaj nema veze sa tim, ovde je prodata neispravna i izdrndana plocha...

Poslednja izmena:
Kako sam ja shvatio naslov threada bi trebalo promeniti. "Prevara" je malo gruba rec, a Mancha kao zaposleni u MB Soft-u je objasnio ceo slucaj. U svakom slucaju bi trebalo malo povesti racuna koji slucaj proglasavati prevarom, jer u ovom slucaju ocigledno nije postojala namera. Cela stvar ce biti resena na najboji moguci nacin i nema potrebe siriti temu.

Thread closed!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno