Šta je novo?

MB+CPU

fanste27

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2008
Poena
319
Posto mi je pukla plastika koja drzi kuler na maticnoj pa ne moze da stoji kuler, resio sam da uzmem novu plocu i cpu

e sad imam onu uvek istu dilemu AMD vs INTEL

sta je bolje uzeti, prvenstveno mi treba za rad, znaci za programe kao sto su Photoshop, dreamweaver, 3ds max i tako ti programi, i ja igrice i filmove, overclock, znaci u sustini za sve, da bude stabilno i da radi kako treba

znaci koja je bolja varijanta i koja bi to bila konfiguracija sa amd i intel

ukupnu bi izdvojio para za plocu + procesor oko 300 eura eventualno + 20 eura

znaci treba mi nesto sto kvalitetnije i stabilnije za te pare

I da, sta da li treba ici u slucaju AMD na AM3 ploce ili ne, i sta je uopste taj AM3, tj da li na tom socketu radi procesor AM2 i AM2+?

Poslednja izmena:
U slucaju AMD-a bi trebalo ici na AM3, to je podnozje za procesor, isto kao i AM2+ i AM2. AM3 procesori rade i na AM2+ plocama, obrnuto ne moze, znaci, AM3 ploce primaju iskljucivo AM3 procesore.
AM3 procesori imaju integrisan i DDR2 i DDR3 kontroler, za razliku od AM2+ koji imaju samo DDR2.
Znaci, uz AM3 plocu ide samo DDR3 memorija.

Mislim da je najpametnije da zamenis i RAM za DDR3, uklopices se u tu sumu.

AMD varijanta bi obuhvatala Phenom II X4 955BE, Asus M4A79XTD EVO i 2x2GB DDR3 na 1333MHz, Kingston ili Transcend.

Intel bi bio ovakav: Core i5 750, Gigabyte GA-P55-UD3 i isti RAM kao kod Intela.

Mozda bih u tvom slucaju malu prednost dao Intelu.

da to me najvise interesuje da li se isplati prelaziti na AM3 i DDR3,
Jel procesori novi Phenomi recimo taj II X4 955BE pravi i za AM2+ i za AM3?? i jel ima neke razlike u ceni?

i sta mislite o nekoj DFI ploci sa 790FX chipsetom, citao sam da su dosta dobre?

955BE je jedan jedini, ima u sebi i DDR2 i DDR3 kontroler, tj. radi i na AM3 i na AM2+ plocama.
Ako hoces AMD imas MSI 790FX-G70, jako dobru plocu, ako mislis da ti je tako nesto potrebno (licno mislim da nije, a i sa njim bi presao budzet).
Da li se isplati prelazak na DDR3? U tvom slucaju svakako, kad vec menjas CPU i plocu.

da to me najvise interesuje da li se isplati prelaziti na AM3 i DDR3,
Jel procesori novi Phenomi recimo taj II X4 955BE pravi i za AM2+ i za AM3?? i jel ima neke razlike u ceni?

i sta mislite o nekoj DFI ploci sa 790FX chipsetom, citao sam da su dosta dobre?

dfi ploce su dobre ali ako hoces malo sa njima da se poigras prilikom klokovanja ima dosta stelovanja veoma cesto i danima dok iz nje ne izvuces mmaximum...ako hoces ddr3 plocu tj am3 onda gigabyte 790xt ud4p ili neku asusovu u toj klasi

Gledaj ipak da uzmes neku i5 750 + P55 kombinaciju, trebalo bi da mozes tacno u 300e da se uklopis nekako. Bice pristojno brzi od AMD kombinacije.

Nazad
Vrh Dno