Šta je novo?

MB ASUS A7N266-VM, nForece220D, socA, DDR, +SB, +VGA MX200

cobra

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
604
Ako neko poseduje doticnu plocu da mi kaze kakva je grafika na njoj .
I da li poseduje agp slot u slucaju unapredjenja grafike.
Najvise me interesuje kako podrzava igrice.
Hvala.

Grafika je GF2MX i ima AGP slot.

A jel to svaka ASUS A7N266-VM ploca ima integrisanu graficku?

Ploca je ok, i za svoju cenu jako dobra. Grafika je pristojna, bolja od RiveTNT2, a blizu "vanjske" GeForce 2 MX200.
Samo pripaziti na dve stvari:
U ranijim verzijama pratece knjizice prikazani raspored glavnih dzampera za frekvenciju CPU i memorije je bio pogresan (naopako nacrtan, 1-2-3 umjesto 3-2-1). Kasnije su poceli ubacivati jedan dodatni papir u kojem prikazuju pravilan raspored.
Nova ploca je jako nestabilna, nemoguca je instalacija Win 2000 ili XP, a stvar se reesava prethodnim update-om BIOSa. Nakon toga je zaista besprekorna.

eon je napisao(la):
Ploca je ok, i za svoju cenu jako dobra. Grafika je pristojna, bolja od RiveTNT2, a blizu "vanjske" GeForce 2 MX200.
Samo pripaziti na dve stvari:
U ranijim verzijama pratece knjizice prikazani raspored glavnih dzampera za frekvenciju CPU i memorije je bio pogresan (naopako nacrtan, 1-2-3 umjesto 3-2-1). Kasnije su poceli ubacivati jedan dodatni papir u kojem prikazuju pravilan raspored.
Nova ploca je jako nestabilna, nemoguca je instalacija Win 2000 ili XP, a stvar se reesava prethodnim update-om BIOSa. Nakon toga je zaista besprekorna.

I nakon toga moras pripaziti na izbor memorije posto u par zadnjih revizija biosa popravljaju kompatibilnost sa raznim modelima ddr modula
inace ploca nije bas najbolji izbor

eon je napisao(la):
...

Grafika nije na nivou AGP kvalitetnih MX-400, ali daje dosta bolje rezultate od na pr. Eagle MX-400 koje se valjaju kod nas u zadnje vreme...
Mislim da poredjenje sa MX-200 nije adekvatno...
2D slika je vrlo solidna...

P@ja je napisao(la):
Mislim da poredjenje sa MX-200 nije adekvatno...
Nisam licno radio 3D testove, ali se secam takvih poredjenja u testovima ploca sa doticnim chipsetom. Kod zahtevnijeg 3D-a pokazuje se usko grlo u komunikaciji sa memorijom ploce (do 32MB koje se uzimaju od sistemske memorije), i zbog toga performanse znaju pasti na nivo MX200 pa cak i nize.
Mozda ovo i ne treba uzimati zdravo za gotovo, ko zna mozda su u medjuvremenu revizije BIOSa poboljsale stvar?

eon je napisao(la):
Nisam licno radio 3D testove, ali se secam takvih poredjenja u testovima ploca sa doticnim chipsetom. Kod zahtevnijeg 3D-a pokazuje se usko grlo u komunikaciji sa memorijom ploce (do 32MB koje se uzimaju od sistemske memorije), i zbog toga performanse znaju pasti na nivo MX200 pa cak i nize.
Mozda ovo i ne treba uzimati zdravo za gotovo, ko zna mozda su u medjuvremenu revizije BIOSa poboljsale stvar?

Kada sam "radio" zadnju kombinaciju sa ovom plocom (Duron 1200, 128MB DDR, grafika podesena na 32MB), ako se ne varam - nije bilo skoro, dobio sam za Quake 3 (10241x768, full detail, 32 bit) negde oko 38 fps... MX-400 koji radi po specifikaciji treba da izvuce oko 55-58 fps, a znam da Eagle ima tek oko 28 fps.
Moguce je da omanem za neki frame - ne zamerite...
Ako je bas bitno mogu da namontiram jednu plocu i da je "izmerim"...

P@ja je napisao(la):
Kada sam "radio" zadnju kombinaciju sa ovom plocom (Duron 1200, 128MB DDR, grafika podesena na 32MB), ako se ne varam - nije bilo skoro, dobio sam za Quake 3 (10241x768, full detail, 32 bit) negde oko 38 fps... MX-400 koji radi po specifikaciji treba da izvuce oko 55-58 fps, a znam da Eagle ima tek oko 28 fps.
Da sada ne uvodimo Eagle u igru, mozda je taj problem dobra tema za drugi topic. Vratimo se na ASUS plocu...
Nadjoh jedan bogato odradjen test, doduse na kineskom je, ali su svi grafikoni citljivi i dobro se vide mane integrisanog grafickog chipa.
http://www.8080.net/html/200206/h111120593.html
Koliko vidim, 3d performanse su otprilike za trecinu manje u odnosu na istu plocu sa ubacenom "normalnom" (ne Eagle ctp; ) MX400 128MB karticom. Cak i kod malih rezolucija 640x480, gde kolicina graficke memorije ne utice puno na performanse, osetna je razlika.

P@ja je napisao(la):
Moguce je da omanem za neki frame - ne zamerite...
Ako je bas bitno mogu da namontiram jednu plocu i da je "izmerim"...
Pa ako si radio sa samo 128 MB ram-a onda mogucnosti ploce daleko nisu iskoriscene. Treba staviti barem 2 memorijska modula, i to 1 u 1. ili 2. slot i 1 u 3.

TazDeVil je napisao(la):
Pa ako si radio sa samo 128 MB ram-a onda mogucnosti ploce daleko nisu iskoriscene. Treba staviti barem 2 memorijska modula, i to 1 u 1. ili 2. slot i 1 u 3.

Asus A7N266-VM ima nForce 220 chipset, koji ne podrzava "twin-bank" arhitekturu (a i i ima samo dvd DDR slota).

Za ove kombinacije treba ti 415 ili 420 chipset...

A kako se ploca ponasa kad se u AGP slot doda eksterna graficka kartica npr. GForce3 Titanium ili slabija

McBuki je napisao(la):
A kako se ploca ponasa kad se u AGP slot doda eksterna graficka kartica npr. GForce3 Titanium ili slabija

Kao i svaka dobra ploca;)

Re: MB ASUS A7N266-VM, nForece220D, socA, DDR, +SB, +VGA MX2

cobra je napisao(la):
Ako neko poseduje doticnu plocu da mi kaze kakva je grafika na njoj .
I da li poseduje agp slot u slucaju unapredjenja grafike.
Najvise me interesuje kako podrzava igrice.
Hvala.
Kombinacija AXP 1700+ (T'Bred), 256MB Hynixa i ove izvanredne ploce, daje odlicne rezultate.
Igram se bez problema i trzavica WC3-ke (koji mnogo lepo zvuci kada mu se ukljuci EAX2 ili Dolby Soround, koji ova plocica podrzava) i RTCW, koji eto ponovo prelazim.
Treba biti razuman i drzati setovanja na 800x600@16bpp i nikakvih stuckanja nema niti ce biti. Inace u RTCWu drzim zavidan nivo detalja.
Obavezno instalirati nForce 2.0 unified drajvere (mozda ces zvuk morati posebno, forsirajuci instalaciju iz Device Managera.
U svakom slucaju odlicna ploca, zapravo najbolja integrisana ploca na trzistu, ubedljivo!
Ploca ima i AGP slot, tako da se ne sekiras oko bilo kakavog upgradea grafike!
Preporuka!

Nazad
Vrh Dno