silvereye je napisao(la):kapiram da ti je najbolja opcija Mental Ray a potom Renderman. Sigurno sa majinim originalnim renderom ne mozesh nishta pametno uraditi.
MUSTANG je napisao(la):Citao sam ranije na forumu da je Maya "shit" bez plug inova , pa me interesuje koji plug in mi preporucujete da stavim za rendering (ili nesto drugo) i gde moze da se nadje.
DamjanMX je napisao(la):Tesko ces naci pluginove za Mayu na netu, pre svega sto nije rasirena medju korisnicima na svetu, pa nema toliko potraznje za njenim pluginovima, mozes da probas sa nekim warez forumima kao sto su:
forums(.)asp-dev(.)co(.)uk/exile/forum.asp?FORUM_ID=5
www(.)goldenvelocity(.)com/forums/index.php?s=
...naravno bez ( ) .....ali kad si vec spomenuo mayu, ja bih ti iz sveg srca predlozio da je zaobidjes i da se preorjentises ka npr Softimage XSI 2.0, jer je to jedan celokupan paket koji ima sve bez potrebe za bilo kakvim pluginovima.....
MUSTANG je napisao(la):Mayu sam poceo da ucim iz prostog razloga sto je ona najbolji program ove vrste. Ovo pre svega mislim zbog toga sto u Mayi rade holivudski studiji.Mislim da kada naucis da radis u Mayi onda ces znati da radis u skoro svim drugim programima ove vrste.
Hvala za link!
Pozdrav!
MAMADZULA je napisao(la):ga na... crack za brazil 0.4.52 sad nemam pojma jel za public ili betu ali sve jedno dobro dodje🙂 poz
Mica je napisao(la):Ljudi, ucite MAYAu... A zasto, pa sada kosta "samo" 1999$. To je cifra koja se moze otplatiti i sa pola ozbiljnog posla ili sa cetiri pet manjih poslova ako cenite svoj rad i ne radite za dzabe.
Max je ipak "malo" skuplji, maltene 5000$. Softimage takodje nije bas jevtin. Mada i Lightwave nije skup. Najozbiljnije mislim..... Ako mislite da se profi bavite time, ucite ono sto cete sutra moci da kupite........
Mica je napisao(la):Ljudi, ucite MAYAu... A zasto, pa sada kosta "samo" 1999$. To je cifra koja se moze otplatiti i sa pola ozbiljnog posla ili sa cetiri pet manjih poslova ako cenite svoj rad i ne radite za dzabe.
Max je ipak "malo" skuplji, maltene 5000$. Softimage takodje nije bas jevtin. Mada i Lightwave nije skup. Najozbiljnije mislim..... Ako mislite da se profi bavite time, ucite ono sto cete sutra moci da kupite........
DamjanMX je napisao(la):Zbog toga postoje firme.....lepo naucis na warezu, zavrsis neki tecaj, dobijes lepo setifikat i zaposlis se u nekoj firmi koja ti vec obezbedjuje softver....
DamjanMX je napisao(la):Hmmmm....kako da ti ovo saopstim....ali Maya nije nikako najbolji program te vrste, cak je sta vise i daleko od toga, jedini razlog sto ga neki studiji koriste je zato sto imaju dilove i munjaze sa samom sofvterskom grupom....tipa...mi vama damo sofvter po banalno maloj ceni a vi pravite filmove na nasem softveru........oces jos primera....
1. Timemachine -=> Lightwave
2. Matrix 2, 3 -=> Lightwave, XSI
3. Jurrasic Part -=> Softimage
4. Terminator 2 -=> 3D Studio
Mica je napisao(la):Ali ako to neumete, uvek cete biti samo prosek ili ispod.....
MUSTANG je napisao(la):1.Lord of the rings-=>Maya
2.Spiderman-=>Maya
3.Final Fantasy-=>Maya
4.Epizoda 2 -=>Maya
....
Reci mi kako ces na najlaksi nacin da izmodeliras odecu na coveku, kosu ili krzno u tim drugim programima??
Maya je jedini kompletan program te vrste, znaci:
1.Modeling
2.Animacija
3.Fur
4.Cloth
5.Live!
I to svaka od ovih stavki je bolja od bilo kog drugog programa (ukoliko ga oni i imaju😀
Pozdrav!cheers
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari