Šta je novo?

maya 4.0 license irtirajuci problem

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
sacuvam licencu u aw.dat u flexlm dir-u ...
i kad pokrenem mayu stalno mi izlazi poruka " no license suitable to run this version of Maya Complete 4.0 can ve found."
dok sam imao xp sve mi je bez problema radilo
a sad imam w2k i zeza ...

CORE 283 je napisao(la):
sacuvam licencu u aw.dat u flexlm dir-u ...
i kad pokrenem mayu stalno mi izlazi poruka " no license suitable to run this version of Maya Complete 4.0 can ve found."
dok sam imao xp sve mi je bez problema radilo
a sad imam w2k i zeza ...

Krekuj program kako treba. Znaci u generator licence (ili kako god hoces da ga zoves) ukucas Id samog kompjutera i taj sadrzaj iskopiras u aw.dat fajl. Pored toga moras da imas i licence.dat fajl koji ne mora nista da sadrzi , bitno je da postoji.Sve to naravno smesteno u FlexIm direktorijum.
Ma mozes mi se javiti na P.M. da ti posaljem ta dva fajla.
Pozdrav
Igor

Re: Re: maya 4.0 license irtirajuci problem

ipin je napisao(la):
Krekuj program kako treba. Znaci u generator licence (ili kako god hoces da ga zoves) ukucas Id samog kompjutera i taj sadrzaj iskopiras u aw.dat fajl. Pored toga moras da imas i licence.dat fajl koji ne mora nista da sadrzi , bitno je da postoji.Sve to naravno smesteno u FlexIm direktorijum.
Ma mozes mi se javiti na P.M. da ti posaljem ta dva fajla.
Pozdrav
Igor

aha , meni u tom generatoru stoji automatski ID kompjutera (neka kombinacija slova i brojeva) i sa tim genrisem ...
dok sam imao xp taj license.dat mi nije trebao i sve mi je lepo radilo.
jedno vreme na 2000 ci nisam imao taj license.dat i izbacivalo mi ovu doticnu poruku i onda sam video od negde i ubacio taj fajl .. (izkopirao isti aw.dat i reimenovao ga u license) i tad mi je proradila maja i nije bilo ove poruke da licenca ne odgovara.
i od jedanput mi se istripovalo samo od sebe i ponovo je pocela da iskace ta poruka .. (stvarno ne znam sta sam uradio)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Takodje obavezno instaliraj Virtual Network Adapter. Da bi lazirao LAN okruzenje koje ti je potrebno za Computer ID.

kako se to instalira ? 🙂

ja vec imam inace mreznu karticu i povezan sam sa jednim kompjuterom u mrezi (ono mala kucna mreza)...

na kraju krajeva, mislim da maya nije vredna ovoliko muka oko instaliranja...

sto je najsmesnije, najzad je proradila ...
otisao sam na my computer pa properties i ukljucio onaj wizard za network id
restartovao komp i generisao ponovo licencu i sacuvao u license i aw
.. 😉
bedak

MAD_MUzzY je napisao(la):
True, true ...

E posto vec imas mrezu, onda ti netreba Virtual 😀.
Vazno je da je proradilo. :wave;

da ali ima tu jedna zackoljica maja radi samo dok je onaj drugi kompjuter ukljucen .. kad se iskljuci ponovo *****ava ... tako da cu ipak instalirati virtual

p.s. ja ipak mislim da je vredna ovolikog smaranja 😉

Nazad
Vrh Dno