Šta je novo?

Maxtor - reinkarnacija?

xxxander

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.04.2004
Poena
319
'vako stoje stvari: kopirao sam veci broj fajlova i kopiranje je pocelo da se usporava, kad je doslo do toga da kopira par kilobajta u sekundi prekinuo sam to i restartovao komp (normalno). Po bootovanju docekala me je vesela poruka "boot disk failure", a BIOS je i dalje normalno detektovao hard. Preneo sam ga u drugi komp, i tu je bio normalno detektovan u BIOS-u, dok je u Windowsu jedini trag hardu bio njegov listing u device manageru, ali nista od particija i pristupa podacima. Podatke sam spasao sa getdataback nakon cega sam resio da fomatiram hard, medjutim to nije islo bas glatko, particiju koju sam napravio fdsikom nisam mogao da formatiram jer bi trajalo danima ("reallocating.... nesto")... U powermaxu je izbacio poruku "hard disk failure imminent" ili tako nesto, onda sam uradio lowlevel full format nakon cega je prosao sve testove ukljucujuci i burn-in. Evo sad instaliram windows, i mene sad u stvari zanima je li hard ispravan ili ne?? Malo mi je to sve sumnjivo da bih pripisao samo zeznutom partition table-u - posto mi se ranije desavao i fdisk je sve lepo resavao...

Drugo pitanje, posto svejedno mislim da uzmem novi hard, a ovo je drugi Maxtor koji mi crkava, da li je neko od uvoznika/prodavaca poceo da nudi Seagate-ove sa 5 godina garancije?

Meni se ista stvar svojevremeno desavala sa Maxtorom: Jako usporenje, i posle nekog vremena
radi normalno. Medjutim pri tome je u Event Vieweru ostavljao poruke tipa Disk predicts it will
fail, back up... itd, tj. SMART je detektovao crkavanje diska, sto se i desilo posle jedno pola
godine zezanja. Ja taj disk ne bih koristio za ista bitnije od mp3-ja ili filmova, a mislim da
njegova poluispravnost moze da uspori ceo ostatak sistema.

Vrh Dno