Šta je novo?

maxtor ili western digital?

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
maxtor ili western digital ili mozda nesto trce? Sta da uzmem? U pitanju je a ATA standard tj neznam da li mozda moja maticna podrzava sata ms6712 (v.1x) mainboard version 1.0 g52-m6712x1 ali mislim da ne.
unapred zahvalan
Pozdrav Zak

Tvoja ploca ne podrzava SATA standard, znaci uzimas samo PATA harddiskove za nju.

Onaj koji ima najdužu garanciju.

Glas za WD. Mozda i Seagate jer na njega dobijas tri godine garancije. Ako se ipak odlucis za Maxtor od 160gb i vise, obavezno kupi i kuler za njega posto se greje kao nenormalan (bar ovaj moj).

Seagate nisam imao prilike da vidim u slobodnoj prodaji u jagodini samo maxtor, wd i samsung a na sve mi daju godinu garancije. Kazu da je pre bilo tri ali sad proizvodjaci toliko daju. Jel to tacno ili ovi moji Jagodinci nesto muntaju po obicaju?
Pozdrav
Zak

Za seagate sam cuo da su strava i to iz vise izvora ali opet kazem niko mi nije ni ponudio. Gde osim pakomovog sitea mogu da vidim kako se krece ponuda? Cuo sam za neki site tj firmu cije ime pocinje na a ali dalje neznam.

Poslednja izmena:
Kupi novi Seagate Barracuda 7200.10 PATA, meni 2 kom. rade u RAID-u (dodushe SATA-II), milina, nema buke, nema grejanja, 5 god. garancija.😀

...

Ma pusti ti te tvoje Jagodince, neka ti neko posalje iz BGD-a HDD sa punom garancijom...e stvarno mi nisu jasne te firmice koje nece da prenesu punu garanciju od proizvodjaca-uvoznika...sa mrzi ih da se cimaju oko zamene ili planiraju da postoje kratko

Jos jedan glas za WD, mada u sustini skoro da su u istoj klasi.
Seagate je vec druga klasa tj. bolje klasa.
Ja imam i WD i Maxtor u kutiji i svaki ima svoju prednost, ali ipak malo prevaginjem za WD.

Nasao sam prodavca koji mi daje tri godine na westerndigital. Ovi kao tvrde mozda p[roizvodjaci daju 3 ali uvoznik daje 1. A ako uzmes celu konfiguraciju onda ti daju tri. Pa mislim da svaki bvezobrazlik ima granica a ovi ne bi da je vide...

To ti je standarna situacija.
Uvek imaju prodavci neku zvaku za skidanje garancije.
Ipak, ima jos uvek prodavnica koje postuju proceduru.

Jel dobijem ja neku garanciju proizvodjaca znaci papirce koje su odstampalali oni sto su i proizveli hard disk ili samo racun i hard disk zavijen k'o burek u neki najlon? Znaci pocinjem polako da pucam od besa. Odem u istu prodavnicu dva puta i dva razlicita prodavca mi pricaju razlicite price, jedan godinu a drugi tri garancije. I sad ja pitam jel to zavisi od prodavca koliko ce da mi da ili ima neko parce papira na kome ce nesto da pise kolika je garancija a ne ako ne daj Boze posle godinu i jedan dan odem da ga reklamiram oni mi kazu da je taj prodavac sto je radio u toj radnji pogrsio u proceni a oni kazu pa racun ti je garancija. Mislim stvarno nisam stipsa i hocu da platim i hiljadu i dve vise ali da dobijem ono sto sam platio a ne da me muntaju (stvarno neznam pogodniji izraz a za javnu diskusiju ) kako i gde stignu. Jos nest nude mi za westwrndigital 3 a za maxtor 1 god ( bar onaj prodavac sto je radio pre podne ) jel to ok ili kolika im je garancija ?
Unapred zahvalan i izvinjavam se na OVOLIKOM smaranju
Zak

Jel dobijem ja neku garanciju proizvodjaca znaci papirce koje su odstampalali oni sto su i proizveli hard disk ili samo racun i hard disk zavijen k'o burek u neki najlon? Znaci pocinjem polako da pucam od besa. Odem u istu prodavnicu dva puta i dva razlicita prodavca mi pricaju razlicite price, jedan godinu a drugi tri garancije. I sad ja pitam jel to zavisi od prodavca koliko ce da mi da ili ima neko parce papira na kome ce nesto da pise kolika je garancija a ne ako ne daj Boze posle godinu i jedan dan odem da ga reklamiram oni mi kazu da je taj prodavac sto je radio u toj radnji pogrsio u proceni a oni kazu pa racun ti je garancija. Mislim stvarno nisam stipsa i hocu da platim i hiljadu i dve vise ali da dobijem ono sto sam platio a ne da me muntaju (stvarno neznam pogodniji izraz a za javnu diskusiju ) kako i gde stignu. Jos nest nude mi za westwrndigital 3 a za maxtor 1 god ( bar onaj prodavac sto je radio pre podne ) jel to ok ili kolika im je garancija ?
Unapred zahvalan i izvinjavam se na OVOLIKOM smaranju
Zak

I WD i Maxtor daju 3 godine ali prodavci pausalno daju garancije kako ko stigne
Imao sam ja slicno iskustvo sa Comtrade-om...ceo Bench je u banerima kako doticna firma daje dve godine garancije na Sony rezace, ja odem do njih i oni kazu ''pa naravno da dajemo godinu dana''...toliko o tome
Dakle ako ti neko kaze dajemo godinu dana garancije na Maxtora ti se lepo okreni i izadji napolje

Poslednja izmena:
Kud nestadose 12GB ? Instalirao sam novi hard diski 160GB I particiju C sam stavio da bude 50 a D ostalo medjutim kad se instalacija zavrsila C je bila nesto preko 48 a D samo 100 sto je ukupno 148GB. Sta se desilo sa ostalih 12GB? Znam da ima nekih malih gubitaka ali ovo je mnogo . Jel to normalno ili sta se desilo?
Pozdrav
Zak

Kada stavis WIN on ti bo defaultu oduzme 10% diska za recycle bin
Kada saberes to o onaj deo sto uvek fali (sto veci disk to vise fali) to je to.

Proizvodjaci HDD racunaju 1GB=1000*1000*1000B a win racuna 1GB=1024*1024*1024B ili u tvom slucaju proizvodjaci HDD racunaju 160GB=160000000000B a windows to vidi kao 160000000000B/(1024*1024*1024)=149,01GB

Nazad
Vrh Dno