Šta je novo?

Maxtor ili WD Caviar ?

ToxiC je napisao(la):
^ vidi cena!!!
ej a ja nasao jos jeftinije 120-ke ali i 160-ke ali nikako razliku od 10e!!!

>120 GB Maxtor, 7200 rpm, 2MB 72.50e Microsystems
011/32.83.007
>MAXTOR 160 GB 7200 8 MB kes ATA 133 85.00 PC Project d.o.o.
011/190.029
mada nisu DiamondMax doduse! :)
Prevideo si deo sa 2MB i 8MB kesha :d

Nije bas isto, ali ja nadjoh ovo:
HDD 120GB Maxtor 7200/8MB SATA 90
HDD 160GB Maxtor 7200/8MB SATA 99

E sad, nije bas 10€, al' nije mnogo daleko od toga :D

Poslednja izmena:
Iako imaju najvišu cenu Samsung diskovi postaju sve zastupljeniji u ponudi lokalnih dilera. Verovatno njihovoj popularnosti pored dobrih karakteristika doprinosi i trogodišnja garancija.

Trenutne lokale cene diskova od 160 GB sa 8MB keša:
Samsung = ~119 €
Seagate = ~100 €
Hitachi = ~92 €
Maxtor = ~88 €

Ma Samsunga sam imao na P1 masini pre hrista, i nikad vise, to je bre traktor, ne hard disk :d

Koga je zmija ujela i gustera se plasi :D

Defintivino je best buy Maxa 160 GB...

I Maxtori "pre hrista" su bili kante nevidjene, pa se eto popravili. Zasto je to tako nemoguce u slucaju Samsunga? Uzmi i probaj - u suprotnom, suzdrzi se komentara.

Love Hunter je napisao(la):
Ma Samsunga sam imao na P1 masini pre hrista, i nikad vise, to je bre traktor, ne hard disk :d

Koga je zmija ujela i gustera se plasi :D

Defintivino je best buy Maxa 160 GB...
Jel to ona logika Intel je Intel? :D
Vec je XX puta dokazano u praksi da ne postoje nepisana pravila i da ime ne znaci po pravilu odlican/najbolji proizvod narocito u ovim vodama jer konkurencija ne sedi skrstenih ruku :eyebrows:

Sto rece Silver, uzmi i probaj, uporedi sa konkurencijom, pa tek onda donosi zakljucke. Ovako, zakljucivati nesto napamet na osnovu iskustva od pre par godina je krajnje... :wall: :-devil-:

Za hard diskove vazi zlatno pravilo.
Vreme ce pokazati.
Nikola

Stoji sve to sto kazes Crni, ali ja sam samo izneo licni stav, da JA ne bi' uzeo Samsunga ponovo (ko se opeko' o mleko i u jogurt duva..). Isto kao sto ne bih ponovo uzeo komp kod firme koja mi je uvalila remarkirani procesor, pa makar danas sastavljali konfiguracije za Bila Gejtsa licno.

Znaci ona prica - uzeo sam '76 Toshibin TV i posto je bio crno-bela kanta, vise nikada necu kupiti Toshibu dokle god sam ziv? Ponestace ti raspolozivih marki do cetrdesete godine zivota tako...

@silverglider
ko se o mleko opekao i u jogurt duva vazi za YUGO auto, ja ga jednom kupio i sigurno ga u ovom veku necu kupiti nikad vise!!!!
sto se tice IT industrije tu se stvari vrtoglavo menjaju danas pukovnik sutra pokojnik (VOODOO 3 :( )

Toxic, jedno je model proizvoda, a drugo je marka, proizvodjac.

silverglider je napisao(la):
Znaci ona prica - uzeo sam '76 Toshibin TV i posto je bio crno-bela kanta, vise nikada necu kupiti Toshibu dokle god sam ziv? Ponestace ti raspolozivih marki do cetrdesete godine zivota tako...

pazi, posto nemam mogucnost da probam disk pa da ga onda kupim moram da razmisljam unapred. Ti i ostali ovde mozda imate priliku da ga drzite u masini par dana/nedelja i da se odlucite. I ja bih tako da mogu. U tome je stvar. Morao bih licno da ga probam a ne da slusam price kako je dobar, jer tesko da mogu da poverujem o to "na slepo" zbog pomenutog jogurta i mleka. :p

Licno sam probao 10 komada WD 120-ki JB na jednoj manjoj mrezici koju sam postavljao sa nekih 10 indenticnih masina,prije jedno par meseci i od tih deset sve jedan radi kao sat. Znaci verovatnoca da ce to tako da radi i nije bas mala.
Moj glas je za WD 120GB JB!

frogman je napisao(la):
Licno sam probao 10 komada WD 120-ki JB na jednoj manjoj mrezici koju sam postavljao sa nekih 10 indenticnih masina,prije jedno par meseci i od tih deset sve jedan radi kao sat. Znaci verovatnoca da ce to tako da radi i nije bas mala.
Moj glas je za WD 120GB JB!

To jeste pouzdan disk al' pishti kao pomahnitao.Ja sam ga izbacio iz masine samo zbog toga i uselio Maxtora.

simpson H je napisao(la):
To jeste pouzdan disk al' pishti kao pomahnitao.Ja sam ga izbacio iz masine samo zbog toga i uselio Maxtora.
A ja sam ga upravo ubacio umesto starog Quantum Fireball AS, uopšte ga ne čujem kada i koliko radi, za razliku od prethodnika.

Nego jel zna neko zasto kod nas nema WD 160 GB IDE 8MB? Zvao sam "uvoznika" i nema na ATA, samo SATA uvoze.

Ma ajd sto nema njih, nego nikako ne mogu da se nadju ni ovi JB od 120GB (8MB) - bar ovde u Nisu. Bilo ih je na jedno 5 dana, kad nisam ni znao sta valja uzeti (mislim, dok sam se raspitivao). Maxtor od 8 nije problem, ali ne znam, mislim da ovo treba sacekati ... Posaljite bre neki iz te prestonice vise ... :)

MarNED je napisao(la):
Ma ajd sto nema njih, nego nikako ne mogu da se nadju ni ovi JB od 120GB (8MB) - bar ovde u Nisu. Bilo ih je na jedno 5 dana, kad nisam ni znao sta valja uzeti (mislim, dok sam se raspitivao). Maxtor od 8 nije problem, ali ne znam, mislim da ovo treba sacekati ... Posaljite bre neki iz te prestonice vise ... :)
probaj kod adacom.com (ili .co.yu ne secma se) pa vidi jel salju na jug

MarNED je napisao(la):
ne mogu da se nadju ni ovi JB od 120GB (8MB) - bar ovde u Nisu.
U Beogradu ih ima.

ZorMi je napisao(la):
U Beogradu ih ima.

Ali nema Maxtora 200GB pata , zar ne? :wall:
Cim stignu jedni, nestanu drugi i tako u krug. :crash:

Pazi kad ima i toga :D

Pošto i ja treba da pazarim hard disk interesuje me samo jedna stvar. Frogmane, jesu li WD 120GB JB tihi diskovi (množina jer si probao više)? U prevodu: Simpsone, šta podrazumevaš pod "pišti kao pomahnitao"?

Nazad
Vrh Dno