Šta je novo?

Maxtor i Virusi

Sisman

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2002
Poena
604
Donese mi ortak juce Hard i zali se kako ne moze da ga formatira. Ubacim ja hard kod mene u komp i probam da ga formatiram iz Disk Management-a. Kad win prijavljuje da neka aplikacija koristi hard, i da ne moze da ga formatira. Bilo sta da obrisem sa harda se "stvori opet" posle 3-5min. Skenirao sam hard sa AVP-om
i pronasao je 75 virusa, ali posle nekog vremena su se opet pojavili. Dali je moguce da ovo radi neki virus, i kako da formatiram hard? Sa sistemskom disketom je nemoguce zato sto je particija NTFS. Inace hard je Maxtor 20GB.

Pozdrav!

Pa obrisi sve particije i isparticionisi ga opet. Ako nece iz Windowsa, uzmi sistemsku disketu i skoci u DOS pa sredi to fdiskom. Posle je sve lako.

Obrisi particije pomocu instalacionog diska za XP.
A ako se problem ponavlja onda uradi jedan low format Maxtorovim programcicem PowerMax.

Sisman je napisao(la):
Probao sam sa sistemskom ali je particija NTFS i DOS je ne vidi!
Davno nisam koristio fdisk ali zar on nema nesto tipa "delete non-dos partitions"?

Mladen je napisao(la):
Davno nisam koristio fdisk ali zar on nema nesto tipa "delete non-dos partitions"?

Ima naravno, i to brise sve particije :smash:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Skines sa maxtorovog sajta program powermax i potpuno obrises disk, nakon toga nece imati particije pa kreni ponovo. Lici na neki bad sector, ako bude srece on je softverske prirode i bice "ispeglan" sa brisanjem.

Skinuo sam Powermax, i uradio sam low lewel format, ali opet nista, sve je i dalje od podataka na disku. Dali je moguce da je elektronika u pitanju?

Aj probaj da mu dash Scan Disk iz win-a, pa kasnije format. Ne verujem da ce pomoci, al' ipak probaj
P.S. Ako ti puca na pola formatiranja moze da se desi i da je disk fizicki oshtecen tj. ima bad sector-a.
poz

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Aj probaj da mu dash Scan Disk iz win-a, pa kasnije format. Ne verujem da ce pomoci, al' ipak probaj
P.S. Ako ti puca na pola formatiranja moze da se desi i da je disk fizicki oshtecen tj. ima bad sector-a.
poz
Ako ima Bad neznachi da je fizichki ostecen

hvala za info. al' se potrudi da u buduce opishesh malo opshirnije ono shto si rekao
P.S. prvo nauci kako se pishe tvoje "neznaci", pa tek onda se pojavi na forumu

Pokusao sam Scan Disk, ali ne moze da ga uradi. Ne razumem kako moze opet da ima podatke kad ga Powermax uspesno formatira.

Ja bih recimo pokušao sa Hiren Boot CD-om 6. Ima par programa za particionisanje, ubijanje particija, low-level format za Maxtor-a, barata sa NTFS-om, ma milina jedna. Često ga koristim i nije me izneverio.

Sisman je napisao(la):
Pokusao sam Scan Disk, ali ne moze da ga uradi. Ne razumem kako moze opet da ima podatke kad ga Powermax uspesno formatira.

Jao, pa kako nisi mogao da prepoznas problem... Pa to su:

GREMLINI

Opasni su ti mali... :D

Nazad
Vrh Dno