Šta je novo?

Maxtor diskovi

srdjan_r

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2003
Poena
620
Kako se rezlikuju Maxtor diskovi sa 2 i 8Mb kesa? Ja nisam video da ima razlike u oznaci, a vi? :)

Poslednja dva slova se razlikuju u oznaci:
LO - 2 Mb
PO - 8 Mb

Pozdrav! cheers

Ja sam zamenio Maxtor 80 GB sa 2 MB kesa za Maxtor 80 GB sa 8 MB kesa. Prvi je bio ATA133, a drugi sATA150. Ili sam ja lud ili nesto nije u redu, ali meni je transfer na pocetku diska pre bio oko 64 mb/s, a sada 57 mb/s ?! I pre je disk bio na sATA kontroleru, ali preko ABit Serillel adaptera...Sandra izbacuje 35000, dok je pre islo i preko 37000...Doduse sa ovim sATA diskom je transfer na kraju diska primetno veci (nekih 30%).

delimir je napisao(la):
Ja sam zamenio Maxtor 80 GB sa 2 MB kesa za Maxtor 80 GB sa 8 MB kesa. Prvi je bio ATA133, a drugi sATA150. Ili sam ja lud ili nesto nije u redu, ali meni je transfer na pocetku diska pre bio oko 64 mb/s, a sada 57 mb/s ?! I pre je disk bio na sATA kontroleru, ali preko ABit Serillel adaptera...Sandra izbacuje 35000, dok je pre islo i preko 37000...Doduse sa ovim sATA diskom je transfer na kraju diska primetno veci (nekih 30%).

To je zato sto imas krsh plocu! ;)

Da li neko moze da komentarise kakvo je trenutno stanje na trzistu maticnih ploca za AMD sa serial ATA kontrolerima (nForce 2 + 3rd party serial ATA i KT 600) i njihove kompatibilnosti sa trenutnom ponudom SATA diskova ?

Na benchmarku vidim da tu i tamo ima problema, i da stvar uopste proradi i sa performansama. Kao sto neko rece na jednom thredu, za sada je verovatno bolje drzati se PATA 100/133 i 8 MB cache-a, pogotovu sto su trenutno dobici u performansama u odnosu na SATA 150 mali.
Bar dok ne izadju nove serije SATA diskova.

Vrh Dno