Šta je novo?

Maxtor DiamondMax 22 1TB STM31000340AS

Sadan

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2007
Poena
320
Zanima me da li je neko probao ovaj hard, da li neko ima bilo kakve preporuke, pozitivne, negativne ...

video sam da je jedno 20-25e jeftiniji od wd-a
na itsvet-u stoji u cenovniki seagate-a

pitanje je
''Zanima me da li je neko probao ovaj hard, da li neko ima bilo kakve preporuke, pozitivne, negativne ...''

a napomena da je u cenovniku seagate-a je da bi ljudi znali gde da pogledaju zato sto na it svetu ima i cenovnik za maxtor-a

Disk je identican SeaGateovom modelu, tih, brz... Sasvim ok...Najbolja kupovina kada se pogleda odnos cijena/performanse.

Nesto ti je brzi Samsung 1TB disk (vec gustina zapisa, samo 3 ploce) pa vidi cijenu za njega (ne bi trebalo da je drasticno veca).

Da li si licno probao taj hard? U principu sam nasao takve komentare na nekim stranim forumima ali me najvise zanima subjektivno misljenje nekoga ko je probao taj hard.
Nasao sam negde na netu i da je jedina razlika u odnosu na barakudu u oznaci
Barakuda - ST
Maxtor - STM
i da se proizvode u razlicitim fabrikama

Da li si licno probao taj hard? U principu sam nasao takve komentare na nekim stranim forumima ali me najvise zanima subjektivno misljenje nekoga ko je probao taj hard.
Barakuda - ST
Maxtor - STM

naprotiv cesce je da se proizvode u istim fabrikama ( Site code ....)

Barakuda - ST
Maxtor - STM

Licno probao i koristio u nasim ruDAW masinama (racunari namjenjeni audio namjeni). Koliko su pouzdani, vrijeme ce pokazati. Zasada su nas izbor, jer daju najbolji odnos cijena/performanse...

gorepomenuti maxtor na kome ne pise da je to seagate osim da je proizveden u fabrici koja je njihovo vlasnistvo, kupljen 3.11.2008 nicim izazvano i sasvim neopravdano prestao sa radom 14.4.2009 a da nije cak ni jednom dosao u priliku da iskoristi sav svoj potencijal i kapacitet. od prvog dana rada buka sporost tromost zastajkivanje...
da rezimiram maxtor je ostao maxtor ko god i gde god ga proizvodio

Čisto da pomenem i Hitachi 1 TB hard koji kod nas može da se nađe za cirka 7.500 RSD-a, što je jako povoljna cena.
Što se tiče pouzdanosti nisam siguran da ti ovde neko može pomoći u vezi 1 TB hardova zato što nisu dovoljno dugo prisutni u masovnoj eksploataciji da bi mogla da se ocenjuje pouzdanost.
Ja 1 TB koristim kao storage tako da me performanse nešto mnogo ne interesuju, ali mogu da kažem da su WD Green i Hitachi što se tiče disipacije toplote prilično dobri, tj. hladni (Hitachi je nešto topliji, ali on radi na 7200 za razliku od Green koji rade na 5400).

Maxtor DiamondMax 22 1TB STM31000340AS sam kupio kod prijatelja koji ima registrovanu firmu , platih ga 100 eura .Spakujem ga Chieftec Black Box ( http://www.chieftec.com/blackbox-b.html ) Koristih ga tako nekih 3-4 meseca , i vise se jednog dana nije upalio . Vratim prijatelju HD , on prosledi u tu veleprodaju , veleprodaja u servis . I tako cekah odgovor 35 dana . Odgovor je glasio : " HD je prestao sa radom zbog strujnog udara " , sto podrazumeva da garancija na tu vrstu kvara NE VAZI !! Iako moj racunar i pomenuti eksterni uredjaj najnormalnije radi posle samog ekcesa sa HD-om !! Znaci slike , podaci , filmovi i jos stosta je ostalo zarobljeno u HD-u kome elektronika NE RADI !!! Kako ih izvuci iz HD-a ?? Od garancije sam digao ruke , i sad trazim elektroniku za taj HD !!
Ko ima taj HD , koje bio slicne " SRECE " kao ja , a da je ispravna elektronika neka javi !!!
Hvala unapred !!!!!!!!!!

Jednom Maxtor, zauvek Maxtor - drlja i kvari se cesto.:p

Nazad
Vrh Dno