Šta je novo?

Maxtor 80GB ATA, par dilema... :)

therkon

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Ovako...
Nadaleko poznata serija... 6Y080L0 ... :)

Jedan HDD ima 250 reallocated sector count, uglavnom lepo rasporedjenih na disku na svakih 3-4GB po par komada... :d barem tako izbaci HD Tune, moracu da ga istestiram sa Hiren-ovim alatima, usput i da odradim HDD Regenerator, zato sto ne prijavljuje jos SMART...

Drugi je misterija (ne tako velika), HD Tune testira za BS i nema ni jedan... SMART izbacuje u biosu da je HDD riknjava i da spasavam podatke... Zakacio sam sliku dole da vididte koliko ima RSC... Pritom HDD Regenerator ne nadje ni jedan do nekih 49,5GB... Onda zakuca i kaze da restartujem kom i pokrenem ponovo... Sada sam pustio HDAT2 Most Powerful Test... Stavio kuler mali, temp. oko 19C... Pa moze do sutra... :)

Prvi manje vise nije neka misterija, prijavljeje BS... Drugi na testu ne prijavljuje BS ali ima dosta RSC... Sta vi mislite... :wave:

Prilozi

• SNC00135.jpg
    SNC00135.jpg
    152 KB · Pregleda: 38
Evo testova za drugi disk... Nema ni jedan BS...
Tih je, bukvalno se ne cuje, ne prelazi 37-38C...
Kako resetovati SMART, ako je to uopste moguce... Probao sam da im zamenim elektronike ali nije urodilo plodom...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    176.7 KB · Pregleda: 39
  • 2.jpg
    2.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 36
  • 3.jpg
    3.jpg
    138.2 KB · Pregleda: 39
  • 4.jpg
    4.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 34
Kako to mislish da ti SMART ne prijavljuje nishta za prvi disk? Shta kaze SMART u Everestu? A shto se tiche drugog diska, riknjava mu mehanika, imao sam slichan problem sa jednim Maxtorom 40GB slim, radio, radio, (kao taj tvoj), i odjednom se pojavilo brdo bad sektora.

@therkon
za zadnjih 8 dana dobio ukupno 2 bs, što znači da stanje nije baš alarmantno, ali da je disk ispravan - nije.
ultra dma crc error - proveri kabal.
ukupno 2308 loših sektora zamenjeno, vreme rada preko 5 godina, vreme mu je za zamenu.

obzirom da je disk star i da bs imaju tendenciju da se šire, hdd regenerator ili hdat2 verovatno neće uraditi ništa pametno osim što će forsirati zamenu bs rezervnim dok ih ima.

uradi bekap.

Nemam vise dilema... Kanto otvori se! :p

Vrh Dno