Šta je novo?

Maxtor 6L250S0 i GA-K8N Ultra-9

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Ima da izludim.

1. Ploča ima dvije vrste sata, ja sam razumijem da je jedan brži(naranđasti) jedan sporiji(crveni), pa sam u brži uštekao.

Imam dva ista ova maxtora i obojicu stavio, ali se Win zbunio u pola kopiranja i stalo. Hajd dobro.

Onda sam stavio samo jedan i sve je ok bilo do SP2, onda počeo da koči.

Hajd ok, stavim drugi, kad on nakon kopiranja file-ova javlja da ima disk hardware configuration problem.

Ja sam sada htio da vidim da nije do raid drivera koji mi i ne trebaju, ali hoće win da ih ima, jer vidim kada ih instaliram da neće sp2. Ali sad nikud ne mogu mrdnuti.

Znam da sam i lud i glup i sve, ali ne mogu više. Daj pomozite i objasnite mi foru sa ovim sata sranjem.

Da bude jasno, neću da mi rade diskovi u radi modusu, jer treba mi mjesta, a ne backup.

A čak kad poiskuljučivam sve raid opcije u biosu, opet isti problemi.

Dok neko odgovori idem probati uštekati onaj što hoće da instalira u crveni pa da vidim dokle će dogurati.

Evo nekako sam uspio da riješim. Samo sada mi prijavljuje oba diska kao removable drive. Kako to riješiti? Jer imam osjećaj da zbog toga malo sporije diže sistem.

||NeX|| je napisao(la):
Evo nekako sam uspio da riješim. Samo sada mi prijavljuje oba diska kao removable drive. Kako to riješiti? Jer imam osjećaj da zbog toga malo sporije diže sistem.
Pa nemas tu nista za resavanje. Ako ti fizicki drajv prijavljuje kao removable drive-OK. Nije u redu ako ti particije prikazuje zasebno kao removable. Brzina butovanja nema nikakve veze sa ovom pricom, ako izuzmemo inicijalizaciju pri paljenju racunara.

Jedna od karakteristika SATA drajvova je i hot-plug, a da li ce disk kod tebe biti u stalnoj postavi ili ne je druga prica. U svakom slucaju opcija ne moze da skodi, a kada ne skodi...

Ok, hvala. Nisam to znao. A ne postoji mogučnost da se to prijavi kao stalni device? Jer bojim se ova dvojica tonaca da će misliti da je nekome nešto ostalo pa hdd ukloniti u po frke. Da sam ja sam za PC-em nebi se puno brinuo.

Nazad
Vrh Dno