U pitanju je pomenuti disk, star 2 meseca na Biostar nf520A2 ploci. Problem je sledeci: Zavrsenom instalacijom Viste kao drugog OS-a video sam da je nestala jedna od NTFS particija (particije su 30+30+75+75+20+2, sve su ntfs sem poslednje dve koje su namenjene Linux distribuciji kaja jos nije bila instalirana). Nestala je cetvrta particija sa podacima. Koriscenjem Hirens boot CD-a utvrdjeno je da su sve particije na broju i samo je slovo koje se dodeljuje particiji nestalo?! Probao sam svakakve alate. Ni sam ne znam vise kojim redosledom sam radio. Neki od alata su samo prijavljivali greske, recimo Partition Magic nece ni da se pokrene. Brisao sam i vracao particije. Na kraju, obrisao sam Vistu i vratio XP (odnosno izbrisao sam particije sa operativnim sistemima i ponovo ih kreirao). Dakle sve particije su na broju i bez izgubljenih podataka. Ali sada nastaje nov problem. Prilikom dizanja sistema sa instalacionog diska Windows-a kada se dodje do onog koraka gde se bira particija na koju se instalira sistem, disk prijavljuje unpartition space od nekoliko hiljada terabajta sa kojim ne mogu nista da uradim. Nema veze, instaliram XP (novo kreirana particija i uredno formatirana) i prilikom instaliranja bilo kojeg antivirus programa (Nod32, verzije 2.7.xx i 3.00.xxx, avast 2.7) odmah se prijavljuje virus win32:virut.o kojim je zarazen svaki exe fajl na particija na kojima su bili op. sistemi (samo na njima). Sledecim butovanjem, antivirus prijavljuje da je promenjena izvrsna verzija njegovog fajla i da nije preporucljivo startovanje istog. Napominjem na drugim particijama nema virusa ili ga antivirus ne vidi. Takodje AVG sa Hirensa ne prijavljuje nista (sa dopunjenom bazom virusa). Molim za savet.
Hvala unapred
Hvala unapred