Šta je novo?

Maxtor 250 Gb, problem

papabear

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2005
Poena
319
U pitanju je pomenuti disk, star 2 meseca na Biostar nf520A2 ploci. Problem je sledeci: Zavrsenom instalacijom Viste kao drugog OS-a video sam da je nestala jedna od NTFS particija (particije su 30+30+75+75+20+2, sve su ntfs sem poslednje dve koje su namenjene Linux distribuciji kaja jos nije bila instalirana). Nestala je cetvrta particija sa podacima. Koriscenjem Hirens boot CD-a utvrdjeno je da su sve particije na broju i samo je slovo koje se dodeljuje particiji nestalo?! Probao sam svakakve alate. Ni sam ne znam vise kojim redosledom sam radio. Neki od alata su samo prijavljivali greske, recimo Partition Magic nece ni da se pokrene. Brisao sam i vracao particije. Na kraju, obrisao sam Vistu i vratio XP (odnosno izbrisao sam particije sa operativnim sistemima i ponovo ih kreirao). Dakle sve particije su na broju i bez izgubljenih podataka. Ali sada nastaje nov problem. Prilikom dizanja sistema sa instalacionog diska Windows-a kada se dodje do onog koraka gde se bira particija na koju se instalira sistem, disk prijavljuje unpartition space od nekoliko hiljada terabajta sa kojim ne mogu nista da uradim. Nema veze, instaliram XP (novo kreirana particija i uredno formatirana) i prilikom instaliranja bilo kojeg antivirus programa (Nod32, verzije 2.7.xx i 3.00.xxx, avast 2.7) odmah se prijavljuje virus win32:virut.o kojim je zarazen svaki exe fajl na particija na kojima su bili op. sistemi (samo na njima). Sledecim butovanjem, antivirus prijavljuje da je promenjena izvrsna verzija njegovog fajla i da nije preporucljivo startovanje istog. Napominjem na drugim particijama nema virusa ili ga antivirus ne vidi. Takodje AVG sa Hirensa ne prijavljuje nista (sa dopunjenom bazom virusa). Molim za savet.

Hvala unapred

Ako ne uspevaš da se izboriš hiren'som, onda lepo ceo disk prenesi kod nekoga i iskeniraj ga postavljenog kao second disk, sa bar dva ažurna antivirusa, a odatle ga lepo i "ispraceliši" i preskeniraj na ispravnost, druge ti nema.

Upotrebi kasperski ili norton.ipak su dosta bolji od avg-a

tebi je windows pobrkao nesto u vezi sa MBR treba ti neki program da obrises stvarno ceo disk ukuljucujuci i MBR pa onda ispocetka instalacija.
probaj onako usput da izmenjas mesta na ploci na drugu magistralu ata ili sata

E ovako: rezultat svega ovoga je 100Gb izgubljenih podataka i dva zarazena HDD-a. Nod32 je nasao samo polovinu virusa i otuda onaj drugi HDD. Ostale je nasao Avast. Inace podaci su povraceni ali zarazeni virusom za koji nema leka.

Instaliraj ti lepo KAV pa iskeniraj ponovo,sigurno je bolji od nod32 a od avasta da ne pricam,a sto se tice izgubljenih particija/podataka probaj sa GetDataBack,meni je od 2 puta vracjao particije i stepen povracjenih podataka je uvek bio visok,~90-95% povracjenih.

Poslednja izmena:
Povracaj podataka nije bio problem. Problem je ciscenje zarazenih fajlova. Nakom nedelju dana cimanja odustao sam i sve izbrisao. Koliko sam razumeo, ovaj virus postoji u mnogo podvarijanti a za moju nema leka, tako da je brisanje predstavljalo jedinu opciju.

Nazad
Vrh Dno