Šta je novo?

Maxtor 160GB SATA Problemčić!?!

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Imam mali problem s dotičnim hard diskom! Dakle HD "radi" ali dešava se da ponekad u toku rada otkaže i to uglavnom poslednja particija... Sa bootovanjem nemam problema ali je pre recimo par meseci HD samo jednom otkazao i svi podaci sa D partcije su bili izgubljeni (bio je podeljen na dva jednaka dela).
Imao sam problem sa formatiranjem te particije ali sam kasnije podelio HD na četiri dela i od tada na particiji F (55GB) kada snimam podatke (iz Adobe Premier-a) jednostavno se pojavi crn ekran na mom monitoru i posle toga se mora resetovati računar...

Skeniranjem HD-a sa HD Tune 2.54 programom dobio sam sledeću informaciju:

- prilažem dokaz A :D

Dakle da li iko zna o čemu se radi i da li je time moj HD pri kraju svog života?

pocinje da se gomila puno bad sektora....

ocigledno na jednom delu diska....

oprezno sa tim diskom na dalje...

tako je... koristi ga recimo samo za torrente koje trenutno skidas i kako se koji skine, prebacuj ga na drugi HDD

pocinje da se gomila puno bad sektora....

ocigledno na jednom delu diska....

oprezno sa tim diskom na dalje...

tako je... koristi ga recimo samo za torrente koje trenutno skidas i kako se koji skine, prebacuj ga na drugi HDD

Dobro. Planiram da kupim 2 kom. WD 500GB AAKS i da ih vezem u RAID a ovaj cu da stavim u eksternu USB fioku pa cu mi sluziti kao prenosivi HD. Inace ovaj Maxtor za sada radi ali nikad se ne zna kad ce otkazati :smash:

Nazad
Vrh Dno