Šta je novo?

Maxtor 160gb 8mb cache.... buka ludilo!!!!

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
doticni hard se toliko glasno cuje, da je glasniji od Seagate od 2.1gb koji imam u pentium 233MMX :mad:

jel moram da se pomirim sa ovime ili da ga vratim posto sam ga kupio pre deset dana ?

mozda neki program?

:wall:

Maxtori se bas cuju. Probaj sa ftool_ver194 ima da se iznenadis..............

Na zalost, Feature tool nece da radi bas sa svim diskovima. Imam Maxtor od 200GB SATA, koji je za moje pojmove bucan kada seek-uje. Mozda covek imati vise srece.

Prijatelj ima upravo taj i funkcionise 100% provererno. Pokusaj opet mozda je verzija programcica u pitanju.

dajte link

kad ukucam na google search on kaze da je za Hitachi(IBM) hard diskove....

jel to taj ili... ?

Zanimljivo, sto se maxtora tice postojao je (maxtorov) utiliti amset.exe, kojim se regulisao acoustic management (po defaultu su hd-ovi stizali sa ukljucenim akustik menadzmentom, sto ce reci da su mogli da brze rade ako bi im se to iskljucilo, ali im je zvuk pri seek-ovanju tada glasniji),
Kada sam uzeo svoju dm9+ 120icu pre oko 6meseci, odma sam to iskljucio da bih lako mogao da cujem hd.
Sada vidim da amset.exe i acoustic management uopste vise ne pominju na maxtorovom sajtu, niti taj program moze da se skine odatle.

Poslednja izmena:
Bucan je i topao Maxtor, ali meni to ne smeta - odvalim muziku, a ako ne onda ne mogu da ga cujem jer imam 4 ventilatora koji su ekstra bucni.

@Scarface: Nemoj da se cudis da je tvoj stari HDD tisi od ovoga - ima manje obrtaja ;)

logicno, ali za divno cudo i realno

soni je napisao(la):
Prijatelj ima upravo taj i funkcionise 100% provererno. Pokusaj opet mozda je verzija programcica u pitanju.

Nisam bio najprecizniji, imam DiamondMax 10 od 200GB, SATA i podrzava NCQ. Kada startujem ftool (verzija 1.97) i kliknem na disk, zaglavi se, tako da moram da iskljucim masinu (reset ne pomaze, jer posle toga BIOS ne prepoznaje disk). SysTool mi prijavljuje da acoustic management nije podrzan. Everst kaze da je podrzan Automatic acoustic management.

Lukija je napisao(la):
Nisam bio najprecizniji, imam DiamondMax 10 od 200GB, SATA i podrzava NCQ. Kada startujem ftool (verzija 1.97) i kliknem na disk, zaglavi se, tako da moram da iskljucim masinu (reset ne pomaze, jer posle toga BIOS ne prepoznaje disk). SysTool mi prijavljuje da acoustic management nije podrzan. Everst kaze da je podrzan Automatic acoustic management.

Program MHDD bi trebao da rijesi stvar (meni isto SysTool kaze da AM nije podrzan, MHDD zavrsava stvar).

Pozdrav

Jednostavno i jeftino rešenje za bučne hardove >>> KLIK

mmmm je napisao(la):
Program MHDD bi trebao da rijesi stvar (meni isto SysTool kaze da AM nije podrzan, MHDD zavrsava stvar).

Pozdrav

Sjajno! Radi kao sat. Malo mi je cudno podesavanje AM od 0 do 126, 126 je AM off , 125 i nize vrednosti dalu isti seek time. Mislio sam malo suptilnije da podesim. Ovak mi seek time padne sa 13.80 na preko 20 ms. Koliko se secam Hitachi feature tool ima od 0 do 255. No nema veze, bitno je da radi.

Lukija je napisao(la):
Sjajno! Radi kao sat. Malo mi je cudno podesavanje AM od 0 do 126, 126 je AM off , 125 i nize vrednosti dalu isti seek time. Mislio sam malo suptilnije da podesim. Ovak mi seek time padne sa 13.80 na preko 20 ms. Koliko se secam Hitachi feature tool ima od 0 do 255. No nema veze, bitno je da radi.

Svejedno, seek time moze upravo da ti bude samo ~14ms, ili samo ~20ms . Treceg nema...Cemu li tih 126 ili 255 nivoa, je*** li ga, ali od toga nikakve vajde .

Poz

Poslednja izmena:
Javavlja mi se da cu da nadjem bolje resenje , zove se Seagate Barracuda!

Ma zapeo sam da uzmem NCQ disk pa to ti je :D Imao sam WD od 80GB , sluzio me sjajno ali me nervirao kod njega metalni zvuk koji potice od motora. Prakticno je imao besuman seek ali mu je motor bio najbucniji.

Od kako sam namestio ovaj moj Samsug SATA hard ne čuje se uopšte, al' bukvalno nema nikakvog zvuka ni kad radi defragmentaciju.

Lukija je napisao(la):
Velicina skale, tj. gornja i donja granica ne zavise od programa nego od konkretnog modela HDD-a :(

Inace, za istu stvar postoje i Win programi Doc's AAM Tool i SysTool, pa probajte i sa njima (mozda su podrzani i noviji modeli diskova):
http://www.drhardware.de
http://www.techpowerup.com/systool

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno