Naveo sam gore da ne rade sve userscript skripte preko Violentmonkey ekstenzije, što mi je veoma važno. DODATAK: Upravo isto se dogodilo sa Operom 12, extenzija je dobila novu verziju i sad ni tu ne rade sve skripte... edit: Ipak je proradilo. Nije baš do ekstenzije, a nije ni da nije: GreaseMonkey API je doživeo neke izmene, traži se izričito navodjenje // @grant linija u deklarativnom delu skripte za sve GM funkcije. Bez toga skripte uzavisne od GMa neće raditi.
Ima premalo ekstenzija (nema ni Ghostery, ni Disconnect.me i još nekih korisnih), a bloker reklama je isključivo onaj ugradjeni koji ne hvata sve reklame (otidoh na PC Brezu, dobih sve reklame). Aplikacija koristi modifikovani Blink, a ne Hromijum kod, i zato nije i ne može da bude kompatibilna sa Hrom ekstenzijama, a sve komponente programa, sem Blinka, su zatvorenog koda, tako da prepravka istog nije opcija.
Program se uspori posle nekog vremena korišćenja.
Neke zgodne stvari iz Opere Presto, Blink layout engine jednostavno ne radi kako mi se svidja i nema načina da se to izmeni.
Nema samostalnog preuredjivanja korisničkog interfejsa (premešvanje/dodavanje/uklanjanje dugmića/traka/bilo_čega).