Šta je novo?

MAXIMUS VI HERO

Verujem da bi neko mogao to da namesti i verujem da kada prabaci sve podatke i kada formatira disk da ce ga ploca videti.
Z87 ploca tek tako ne prima HDD, a druga prima, mislim...
Isto tako neke novije ploce pomesaju nekada boot device kada su 2 ili vise diska unutra, bez obzira sto instaliras na odredjeni i ostavis ga kao boot disk.

Izgleda da se nazire problem !
Ovaj disk je koristio IDE controller na P5K ploci i sada ga Maximus detektuje kao gresku. Iako je i drugi HDD bio isto u IDE modu on iz nekog razloga je vidljiv na MVIH ploci.Sigurno bi formatiranje uradilo stvar ali to bi me dosta kostalo jer sada nemam novi disk i da prebacujem toliko podataka,nije mi opcija.
Trebam ovaj disk prikopcati na Asmedia SATA port i u BIOS-u podesiti da bude IDE a SSD ostaviti na AHCI. Treba mi jos malo informacija da budem siguran pa cu pokusati to. Javicu kako se odvija situacija.

Evo ovako, uspeo sam da vidim disk kada podignem sistem.Uradio sam start bez tog diska, u BIOS-u podesio svaki hot plug na enable. Restart, sistem se podigao i prikljucim tada ovaj disk i sistem ga vidi.Mogu da radim sa njim. Ali kada restartujem kompjuter opet isto :(
Nece da se sprijatelji s plocom nikako :-devil-:

Izgleda da ces morati onda da uzmes neki novi HDD.
Sada ima novih SATA III za 50-60e zavisni koliki ti treba i kada prebacis podatke da taj tvoj prodas kome radi i izvuces bar neki kes.
Bar deo koji si dao za novi disk. SATA III diskovi za storage su uvek dobrodosli.
Iako mislim da bi dobar poznavalas u servisu uz tvoj i jos jedan PC uspeo da to sredi.

Da, i ja mislim da tu treba jos neku caku uraditi da bi se resio problem.Ima da trazim jos po netu moguce resenje.Ako ne uspem onda ce na prodaju. Videcu u narednih par dana da nadjem resenje. : (

Onda ostaje samo da uradiš update firmware-a za hard, ako postoji. Koji je hard u pitanju?

Nazad
Vrh Dno