Šta je novo?

Maximus Formula i Crknute Memorije

pavle93

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
349
Ovako posedujem plocu Asus Maximus Formula staru 3-4 meseca i na njoj su bili 4x1gb Crucial Balistix PC-8500 1066mhz,do pre nekih mesec sve je radilo savrseno,probao sam klok radilo na 1150mhz,posle sam vratio na normalnu volatzu i frkvenciju.E onda je poceo kurslus,prvo su crkla 3 modula memorije,reko oktud znam mozda fabricka greska,e danas mi je riknuo i zadnji modul.Mislim se ako je fabricka greska onda ne bi trebalo da rikne sva memorija jer su 2 modula iz druge serije.Da li neko zna kako bih mogao da proverim da nije mozda do ploce jer mi uskoro stizu novi Mushkin 2x2gb PC-8000,Retail Performace za 70jura pa ne bih da ostanem i bez njih.Ujedno da iskoristim temu da pitam sta mislite kako ce se klokovati mushkin.

za plocu neznam sta da ti kazem ali definitivno smrdi da sa njom nesto nije u redu posto je mala verovatnoca da imas sva 4 bagovita modula.na kojem naponu su radile pre crkavanja?sto se mushkin-a tice trebao bi da ocekujes slicne klokove kao i sa balistix-ima zanaci oko 1150 za 24/7,nemogu sa sigurnoscu potvrditi da cu microni na njima.opet vidi prvo resi problem sa plocom da ti i novi mushkin-i ne odu u zaborav.poz

radili su cini mi se na v2.2 ili 2.1 nemam kod sebe kutiju a na njima ne pise.

@mitarus

Uzeo sam ih u Sloveniji

zaboravio sam da napomenem da memorija ne crkne skroz nego ona radi al je puna errora i win non stop izbacuje psyhical dumping memory i restart itd.

zaboravio sam da napomenem da memorija ne crkne skroz nego ona radi al je puna errora i win non stop izbacuje psyhical dumping memory i restart itd.

Onda moze da ne bude do ploche, meni je zveknuo jedan modul skroz, prvo je bilo povremenih restarta, pa sve vishe i vishe i posle nije ni hteo da se upali komp dok ne bih zamenio mesta memoriji. Izgleda je Crucial pocheo da fushuje malo, shto im i ne ide na obraz jer su bili sinonim za kvalitetnu memoriju.

Poslednja izmena:
Onda moze da ne bude do ploche, meni je zveknuo jedan modul skroz, prvo je bilo povremenih restarta, pa sve vishe i vishe i posle nije ni hteo da se upali komp dok ne bih zamenio mesta memoriji. Izgleda je Crucial pocheo da fushuje malo, shto im i ne ide na obraz jer su bili sinonim za kvalitetnu memoriju.

E bas ta situacija samo kod mene ne pali menjanje mesta memorije.Ja sam se razocarao bas,posle toliko postova o ovoj kvalitetnoj memoriji e sad bas da vidim kako ce mushkin,samo pitanje u ovakvom slucaju kvara memorije dal vredi reklamacija?

E bas ta situacija samo kod mene ne pali menjanje mesta memorije.Ja sam se razocarao bas,posle toliko postova o ovoj kvalitetnoj memoriji e sad bas da vidim kako ce mushkin,samo pitanje u ovakvom slucaju kvara memorije dal vredi reklamacija?

Naravno da vredi, samo je pitanje kako je ostvariti. Npr. meni bi bilo jeftinije da kupim kit od 2x1Gb HyperX-a nego da shaljem Crucial na reklamaciju :D

ja sam takodje digao ruke od memorije,nego sam mislio u slucaju da i mushkin crkne,za njega ce biti pismena garancija.Eh da jos jedno pitanjce ako je do ploce dal imate neki savet kako da objasnim prodavcu i dokazem da ploca unistava memoriju jer mi je ploca jedina kupljena van BG kod priprostog prodavca?

ja sam takodje digao ruke od memorije,nego sam mislio u slucaju da i mushkin crkne,za njega ce biti pismena garancija.Eh da jos jedno pitanjce ako je do ploce dal imate neki savet kako da objasnim prodavcu i dokazem da ploca unistava memoriju jer mi je ploca jedina kupljena van BG kod priprostog prodavca?

Pa probaj da im objasnish shta se dogadja, ako ti ne veruju kazi im da sami probaju, bices bez plocha par dana, ali ako utvrde kvar onda ce morati da ti daju novu :smash:

Poslednja izmena:
...ili dodaj još koji evro, ako ti nije frka, i uzmi Maximus 2 Formulu - obara s'nogu! :cigar:

ako ti nesto znaci moj Mushkin ep sa zelenim hladnjacima radi na 1100 i 2,2v

ako sve prodje ok stize mi sutra prepodne mushkin pa cu vam javiti rezultate

lepo,jedan po jedan sam testirao u svakom slotu tj prvo jedna memorija jedan slot,pa drugi slot itd.I na kraju su crkla 4 modula ne 3.Eh da stigao je mushkin radi na 1100 na 2v nisam vise stigao da se igram posto sada nisam kuci,za vikend cu detaljnije istraziti

tako je za sada,probacu sutra da se malo vise igram sa njima,da li neko zna kako mogu da pogledam koji su cipovi na njemu?

pokusao da skinem,medjutim mi nesto ne ide.Ovo je tacna oznaka memorije MUSHKIN RAM DDR2, PC2-8000, 1000MHZ, RETAIL EXTREME PERFORMANCE REDLINE, 2 x 2GB ,pa ako nesto ima o njima tj koje cipove koristi bicu zahvalan da mi kaze

Poslednja izmena:
1100mhz na 2v a CAs? 5-5-5-18? ako je to onda je to super

moja greska,bio je 2.2v napon a max sam doterao do nekih 1140 al poceo je da puca u testovima.skinuo sam heatspeader,al sam pogresno zapisao

ide slicno ovome

MKN22D128M8AH-28
TA2608
R1K5(nisam siguran)5(ili S)2-AA36

Sad sam vratio memoriju na default necu da je mucim :)

Poslednja izmena:
moja greska,bio je 2.2v napon a max sam doterao do nekih 1140 al poceo je da puca u testovima.skinuo sam heatspeader,al sam pogresno zapisao

ide slicno ovome

MKN22D128M8AH-28
TA2608
R1K5(nisam siguran)5(ili S)2-AA36

Sad sam vratio memoriju na default necu da je mucim :)

Powerchip. Nije Micron...

EDIT: I verovatno je AA3G na kraju. Takvi cipovi mogu da se nadju i na najjeftinijim 2GB modulima. Lagano prebacuju 1000 cl5 sa malim naponima...

Poslednja izmena:
Hvala za info mitarus,bas mi je krivo sto nije micron al dobro nek me posluze makar i na defaultu

Hvala za info mitarus,bas mi je krivo sto nije micron al dobro nek me posluze makar i na defaultu

Ne treba da ti bude krivo. Noviji Powerchip koji idu na 2GB module su vrlo zahvalni. Imaj na umu da oni rade vrlo visoko na niskim naponima, pa ti nadji neko podesavanje koje odgovara i tebi i modulima.

Npr, nalazio sam primere da rade 1066 sa 2.0V, a ne prebacuju 1080 ni sa 2.4V. Ne znam da li je tako i kod tebe, probaj. Mozes da imas vrlo dobar rezultat sa niskim naponom, a onda su i manje sanse da ti opet rikne memorija...

Pozz

Nazad
Vrh Dno