Šta je novo?

Maximalan CPU

strajo3

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2007
Poena
309
Koji je najjachi procesor koji mozhe da se stavi na moju matichnu, i koji taj socket ili shta je vec podrzhava moja matichna?!

Tvoja ploca podrzava Socket A (takodje poznat kao Socket 462) a sto se CPU podrske tice, zavisi od revizije ploce i BIOS-a koje imas.

Uglavnom, Socket A AMD - Duron/Sempron i Barton procesore

Koji je najjachi procesor koji mozhe da se stavi na moju matichnu, i koji taj socket ili shta je vec podrzhava moja matichna?!

Barton 3200+, t.j. 2500+ @3200+ :d

Jedini je problem sto mozes da kupis iskljucivo polovan, bez ikakve garancije, za pare za koje mozes da kupis 65nm AM2 A64 3600+ X2 Brisbane.

U odnosu na tog Semprona i uopste TBreda B Barton je na istom taktu brzi jedva 3-4% u najboljem slucaju, a u vecini ostalih je potpuno isti.

Overklok margina im je opet, prakticno ista. Neces se mnogo ovajditi zamenom procesora, osim sto ces baciti pare. Ono sto ti je radilo sporo i dalje ce ti raditi sporo.

Drugim recima, bolje se otvori za novu platformu ili ne diraj nista.

Apgrejd bi bio preskup za tvoju platformu.
Tako ti je kod kompova- moras konstantno ulagati da bi drzao korak sa tehnoloskim napretkom.
Probaj prodati celu makinu i kupiti neku dvoglavu azdaju uz doplatu.
P.S. to i meni ne gine.

na obicnu nf7 tesko da ces bez najnovijeg biosa staviti nesto jace od 2600+ bartona,ja imam thorton 2800+(barton core) ako te zanima ali nisam siguran da radi na toj ploci(bez predhodnog update biosa na najnoviju verziju) moras da probas,znam da radi na nf7-s v2.0 i nf7-s2g plocama

Poslednja izmena:
Ne isplati ti se upgrade procesora. Ja držim par godina Athlon XP Barton 2600+ @ 2300mhz (11.5 x 200mhz što je brže i od 3200+) na MSI nForce 2 Delta Platinum ploči. To je max što možeš da staviš na ploču sa tvojim (i mojim) čipsetom. Ubrzanje nije dovoljno da bi opravdalo investiciju u današnje vreme. Možeš eventualno da overclock-uješ taj tvoj Sempron dok ne skupiš parice da pazariš novu ploču i proc, mada u tvojoj varijanti problem je što bi morao da zameniš i mem i grafiku.

Poslednja izmena:
Ne isplati ti se upgrade procesora. Ja držim par godina Athlon XP Barton 2600+ @ 2300mhz (11.5 x 200mhz što je brže i od 3200+) na MSI nForce 2 Delta Platinum ploči. To je max što možeš da staviš na ploču sa tvojim (i mojim) čipsetom. Ubrzanje nije dovoljno da bi opravdalo investiciju u današnje vreme. Možeš eventualno da overclock-uješ taj tvoj Sempron dok ne skupiš parice da pazariš novu ploču i proc, mada u tvojoj varijanti problem je što bi morao da zameniš i mem i grafiku.

Jel moze jedno pitanje dok ste tu ?
Citirao sam ovu poruku, jer imam ovo isto - Barton 2600+ nasviran na 2300 , gigabajt rama, Abit NF7...Radeon 9600+ ....i XP radi cini mi se onako kako bii trebalo da radi - super...
E sad....na drugi HD sam iz znatizelje instalirao vistu...ok, znam da nema podrske za Nforce 2....ali ok...vista radi...pa skoro podnosljivo, i da nije sledeceg problemcica, mozda bbih se i presao da pocnem da je koristim kao glavni os :

Speed Fan pokazuje u proseku 10 C vise kad je dignuta vista...za cas nagura preko 50...skoro i do 60 dodje ako nesto pokusam da radim ozboljnije - bilo sta iz CS3 paketa
U xp se drzi oko 40, sto je ok valjda

jel moguce da je samo broj procesa u pitanju ? vista ne moze manje, pobio sam sve sto ne treba

Poslednja izmena:

strajo3, ne mijenjaj taj proc za neki Barton jer kao sto rekose neces skoro nista dobiti!

Overklokuj taj proc na 200X10.5=2100MHz (trebalo bi da moze na def. 1.6V) ili jos bolje na 210X10.5=2205MHz (eventualno +0.05V za proc.). Tada je ~ kao i Barton XP3200+.
Jedina nepoznanica je ta memorija koju imas (da li je DDR400, tj. mogu li svi moduli na 400MHz).

Tebe brate najvise kolje graficka! Prodaj to i kupi nesto polovno jace da "prezivis" dok ne skupis pare za pravi uppgrade.

P.S. Ovo vrijedi i za user-a Kikibgd s tim da njega jos vise kolje graficka 😉

Pozdrav
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno