Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

pa ne stvarno. ako kažete da ovi što dumpuju to rade da bi cenu držali niskom ("da bi se tovarili"), a to je 90% trgovine koja se odvija, dolazimo do začaranog kruga zar ne?
aj možda nije 90 al razumeš me

Poslednja izmena:
Pa dobro, na 90% plate proviziju menjacnici i kupe jeftino ostalih 10 %. :d

Mnogo je ljudi kopalo max u početku, a mnogi su i nastavili. Max je uvek bio u vrhu što se tiče dnevne isplativosti, što povećava i broj dnevnih dumpera. Verujem da ima mnogo više strpljivih holdera nego što se pretpostavlja. Kada nakupiš ogromnu količinu novca koju treba da prodaš po visokoj ceni (kao što je slučaj sa Kajzerovom ekipom) ne odgovara ti da imaš konkurenciju u prodaji. Mislim da oni imaju vrlo jasan uvid u to koliko je iskopano, koliko je kod njih, koliko drugi čuvaju, koliko se prodaje. Osnovna ekonomska logika u tom slučaju je otresti se što više holdera koji će prodavati kad i ti. U suprotnom ulaganje u pump je besmisleno, ako ti nisi jedini taktički prodavac, jer onda ne možeš da kontrolišeš ponudu. Većinu holdera otresaš psihološki obaranjem cene, lošim aberom i rumorom o propasti (to je upalilo i kod ovih naših), a dnevne dumpere povećanjem dif-a. E tu dolazi do izražaja pametna taktika, jer se ne sme preterati u tome da ljudi ne bi skroz digli ruke. Otuda oni povremeni Kajzerovi tvitovi. Onog trenutka kad procene da su sazreli uslovi bićemo svedoci jednog strahovitog pumpa, a potom i novog spektakularnog pada. Moralo bi mnogo kockica da se složi da maxcoin ostane jaka valuta i posle toga, prvenstveno bi zavisilo od dinamike istovara, i koliko su upošte za to zainteresovani.

Ok je sve to ali nisam to pitao već:

1) ko radi ove dnevne dumpove?
2) ko kupuje te dumpovane novčiće?

Ja dnevno dumpujem npr :D i kupujem ltc... Idem na sigurniju varijantu, ako se ovde ista moze nazvati sigurnim.

A imam i zalihe...

Pametno. Mada je najbolje odmah u btc, ko je već napravio zalihe svega aktuelnog.

Tacno tako, nema nikakvog smisla bezati iz jednog shitcoina u drugi ako se vec ganja "sigurnost".

Znaci konverzija u BTC ko dampuje max, nikako u LTC, onda moze komotno da se ostane u maxu, sigurnost je ista.

140k se iskopa na dnevnom nivou

Zato ovo neće nikad dostići dobru cenu - inflacija.

ma to neko verovatno ko ima milione pa pokusava da izvuce sto moze da izvuce :D
A dobru cenu ce dostici ako prezivi godinu i nesto dana :)

@magny_cours
Ti si stvarno uporan sa trashovanjem LTC, po meni to je jedina 99% sigurna valuta koja za godina dana moze vrediti 10-15x vise.... jedino se slazem da treba sacekat pad pa uleteti jer na brz nacin mozes duplirat BTC tako

ja valjam moje max-ove i DRk-ove i lagano kupujem LTC posto od proizvodnje odustajem (nema vise ni za struju)...

ja ga jos jasem pa sta bude, za sad ne prodajem, a i ne znam ni po kojoj ceni da ga prodajem, tj nemam predstavu koliki ce mu biti pik

Pa teško ispod bar 10x ako krene pravi pump. Drk je išao preko 25x. Baš ozbiljan pump.

Nekima nije jasno Max je od prvog dana precenjen, DRK je bio dumpovan, dva razlicita sveta :p
DRK nudi nesto novo, Max ne nudi nista takodje

Zato im je i cena trenutno dva razlicita sveta. :)

Meni je recimo tesko za poverovati da ce maxcoin dostici no.3 poziciju ikada. Usao sam u njega jer sam ubedjen da ce biti pumpanja i da ce jos koji put doci na 0.00x nivo. Tako da mi nije problem da ga cekam. Mada nikad se ne zna jer se ovde ne gledaju samo inovacije koje novcic ima. Po meni je recimo sha3 algoritam odlican, x11 je jos bolji ali nije ovoliko isplativ. Kad svi zaborave na scrypt, verujem da ce deo preci i na maxcoin i dici mu diff na onaj stari nivo, pa i od cene mozemo ocekivati nesto.

Zato im je i cena trenutno dva razlicita sveta. :)

Meni je recimo tesko za poverovati da ce maxcoin dostici no.3 poziciju ikada. Usao sam u njega jer sam ubedjen da ce biti pumpanja i da ce jos koji put doci na 0.00x nivo. Tako da mi nije problem da ga cekam. Mada nikad se ne zna jer se ovde ne gledaju samo inovacije koje novcic ima. Po meni je recimo sha3 algoritam odlican, x11 je jos bolji ali nije ovoliko isplativ. Kad svi zaborave na scrypt, verujem da ce deo preci i na maxcoin i dici mu diff na onaj stari nivo, pa i od cene mozemo ocekivati nesto.

I meni je teško poverovati u to. Jedino verujem u dobar pump. Međutim, ovde je *uck'n filmski sve moguće, a nije da nema leđa i onu prednost sa konfirmacijom. Vidi ovo sa drkom i pored onakvog starta. Ja ću u svakom slučaju malo sačuvati, bolje da imam malo viška, makar propali, nego da mi fale, kad ih poželim.

vreme da mu se pridoda jos jedna 0

sada bi bilo pametno kupiti...kada se uzme u obzir kako je bilo prosli put kad je ovako pao...siguran sam d ce kajzer izjaviti nesto na tvitu i eto skoka bar 50 %

Sace da tvitne samo da ustane covek , sinoc se izaslo , pilo se ! Ako se ne otrezni pa izjavi hahah max u bunar de mu je i mesto :)

Ovakav bunar još nisam video :)

Kako nisi , a drk sa 270 na 98 ? :D

Nego , malo sam stelovao grafe za ovaj novcic

280x 1200/1600 1.2v baca 400mhs, i trosi 4.8A
na 1000/1600 1v baca 340mhs i trosi 3.1A

290, 1000/1250 -31mv baca 420 mhsa i trosi 4A, izmedju -44 i -31 nisam izmerio nikakvu razliku ,(mozda 0.1A) u potrosnji . x11 sa istim setovanjima 3.1A

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno