bobolovac
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 07.03.2010
- Poena
- 169
Nego da cekamo pola godine do polovljenja kako rece onaj tvoj izvor ili ce da porane malo sa tim poletanjem?Pripremite se za poletanje...nadam se da nece biti mosa.![]()
Nego da cekamo pola godine do polovljenja kako rece onaj tvoj izvor ili ce da porane malo sa tim poletanjem?Pripremite se za poletanje...nadam se da nece biti mosa.![]()
Ma kakav mutan launch...ne kazem ja, jeste bilo problema prvih par dana sto se maxa tice i jeste da su kopali gpuom dok je vecina "kopala" cpuom,ali to je smesno u poredjenju sa Darkcoinom koji je navodno bio cpu only novcic,a gpu je mesec dana kopao...cak 1,5 milion komada je iskopano za svega par dana,a block reward je u pocetku bio 500 novcica! pa su jos i kasnije promenili max supply sa 84M na 22M! Ovo kazem iz licnog vidjenja jer sam pratio novcic od samog pocetka,a prvobitno se zvao xcoin. Ja ga iz principa necu kopati niti kupiti jedan jedini. Imam 50 komada koje mi je ostalo jos kad sam ga kopao sa cpuom,a za 12h sam tad nakopao cini mi se oko ~150 komada sa 3 jezgra...pa vi vidite koliko su oni nakopali sa gpuom tada.Ali je klon po tvojim kriterijumima. Nisu prvi na algoritmu. Odluči se, jel problem maxa što nije prvi na algoritmu ili što su imali mutan launch? Meni je ovo drugo mnogo veći problem za ozbiljnu budućnost. Koga bre zabole ko je bio prvi, i za tenebrix i copperlark danas. I litecoin je klon pa šta mu fali![]()
pa ko je pominjao darkcoin (osim sajberaMa kakav mutan launch...ne kazem ja, jeste bilo problema prvih par dana sto se maxa tice i jeste da su kopali gpuom dok je vecina "kopala" cpuom,ali to je smesno u poredjenju sa Darkcoinom koji je navodno bio cpu only novcic,a gpu je mesec dana kopao...cak 1,5 milion komada je iskopano za svega par dana,a block reward je u pocetku bio 500 novcica! pa su jos i kasnije promenili max supply sa 84M na 22M! Ovo kazem iz licnog vidjenja jer sam pratio novcic od samog pocetka,a prvobitno se zvao xcoin. Ja ga iz principa necu kopati niti kupiti jedan jedini. Imam 50 komada koje mi je ostalo jos kad sam ga kopao sa cpuom,a za 12h sam tad nakopao cini mi se oko ~150 komada sa 3 jezgra...pa vi vidite koliko su oni nakopali sa gpuom tada.
Sto se maxa tice,devovi su aktivni,uvek su svaki bug ispravljali medju prvima,odlicno su odradili posao kad su prepolovili nagradu po bloku i max supply i koliko god da to prevarantski izgleda bolje je sto je tako uradjeno.Novcic je odlican za kopanje, medju najbrzima na kripto sceni,ima ko ce da ga pogura u medijima i ja stvarno ne znam sta jos treba da bi uspeo?
Napravljen je tako da na duze staze sve vise dobija na vrednosti i tek ce vredeti za godinu dve kad se nagrada po bloku prepolovi,ko je strpljiv siguran sam da ce lepo profitirati. Nisu ni kitovi ludi, kupuju ogromne kolicine po 0.06$ koje ce kasnije uvaliti masi po 2-3$ samo sto njima nije problem da cekaju i godinu dana,kao nekima ovde.
Jeste,ali zaboravljas koji je diff bio tad kad je block reward bio 98 novcica i sad. Ja sam tad sa jednom 270x kopao 3-4 komada na dan,a sad 9-11 zavisi od diffa uglavnom ispada slicno....jeste mala muljacina i imali su gpu kopaci prvih par dana prednost ali to nije toliko znacajno...pa ko je pominjao darkcoin (osim sajbera)? mutljavina kao i ovaj ako ne i gora. čak nisam ni znao za taj max supply da je smanjen?! tamo se izdešavalo sve to što si nabrojao ali ja dam glavu da se dešava i dalje, ne može niko da me ubedi da krckanje brojeva na grafikama može da se radi na 45 stepeni za gpu i da su to full performanse.
ono što je tužno je da se između dva zla bira gore, i ko je napravio manju muljačinu. kažeš da je super što su smanjili nagradu po bloku, pa kako to može da bude super i da ne bude prevara? evo razmisli, postoji neka količina/novca koja je spremna da uđe u coin na dnevnom nivou. potpuno je nebitno da li će dnevni supply biti 1 coin ili 10000000 coina, njihova ukupna vrednost je ista. ako smanjiš sa 10000000 na 1 coin, koga to favorizuje? pa one koji već imaju 1000000000000000 coina naravno. instamine mi se tek gadi da komentarišem. kad se samo setim ludila na forumu i cimanja ljudi da izpodešavaju onaj cmd line wallet, gui koji su im drugi kompajlirali, na kojem nije radio options meni, odložen launch... smešno stvarno. a neko za to vreme sa nv kartama od 200-300 evra nakopa kao ceo ovaj forum zajedno![]()
![]()
ti mnogo emotivno sve to gledaš... neke coine voliš a neke mrziš i to je tako očigledno, a vrlo je čudno. mislim čuo sam da se ljudi verzuju za predmete (što samo po sebi nije normalno) al ti bre gajiš emocije prema nulama i jedinicamaSvi ovi danasnji shit alt coini mogu LTC u guzu da poljube... a i BTC........
Ja do sad nisma video ni jedan coin za kojeg zasigurno mogu da akzem da ce biti treci.... trzim gomilu HVC-a i to je to, ni on nije zlatan ali bar nije forkovan i manipulisan kao ova djubrestina zvana Max i ostali
diff je samo posledica toga. da je nagrada 96 diff bi sada bio 35-40k. i dalje ostaje ono što sam rekao, ne pričam o novčićima koje danas kopaš nego kako se to odražava na one koje su do tad iskopani. ako tebi to nije mala muljačina i nije značajno, šta da ti kažem, srećno ti bilo.Jeste,ali zaboravljas koji je diff bio tad kad je block reward bio 98 novcica i sad. Ja sam tad sa jednom 270x kopao 3-4 komada na dan,a sad 9-11 zavisi od diffa uglavnom ispada slicno....jeste mala muljacina i imali su gpu kopaci prvih par dana prednost ali to nije toliko znacajno...
gde ih poredim? ne ubacuj mi reči u usta
Doge razumem, tu marketing radi sve. Ovde nema ni ne znam kakvog marketinga, samo propaganda koju je Max Kaiser sirio. Ne slusajte coveka koji ima brdo para jer hoce da ima jos vise i moze mu se da manipulise masom.
U krajnjem slucaju kada vidite da coin ide nizbrdo toliko predjite na nesto drugo, otarasite se problema. Ne sme tu da ima emocija. Meni pena na usta izbila pricajuci o Darkcoinu zadnjih mesec dana.
Mada i ja sam magarac, zao mi bilo da zamenim 20 LTC-a tada i da sad imam 3x vise ali to je vise zato sto nemam vremena da trgujem. Ali mogao sam to da odradim. Sad cu npr. to da uradim ali imam mnogo manje lufta da zaradim.
E pa to ja i pricam, zato ni u BC nisam usao. Problem kod isplativosti je sto dok ti iskopas nekoliko novcica cena se promeni i prica oko isplativosti pada u vodu. Jedino priznajem ako je 50% isplativiji i preko, za to se mozda vredi iscimati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari