Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Meni se, kao neostrašćenom laiku, čini da će ovo da bude prvi ozbiljan odgovor litecoinu, šamar Radeonu.

Moguce da je Max imao zadatak da nadje develepore da razviju nov algoritam a zauzvrat dobije odredjenu nadoknadu novcanu od nvidije. Trebaju i zeleni malo da prodaju grafika, a ne samo crveni....

Moguce da je Max imao zadatak da nadje develepore da razviju nov algoritam a zauzvrat dobije odredjenu nadoknadu novcanu od nvidije. Trebaju i zeleni malo da prodaju grafika, a ne samo crveni....

To sam prvo pomislio kada sam video da se spominje CUDA mining.

A i mesecima unazad razmisljam, garant ce Nvidia sad istrazivati da vidi sta je korisnike toliko AMD privukao pa da i oni nesto slicno naprave kao sto su kopirale sve moguce promocije a i nazive. Reko izbacice neki novcic sigurno, cisto da budu i oni u igri. Ciljao sma da ce se zvati nesto kao Green Coin, ili TitanCoin.

Poslednja izmena:
E, neka vala..! Sve tražim sebi neko opravdanje da se u ova krizna vremena otvorim za jednu 780ti. 580GTX je zaslužila penziju.

Ja skoro ceo život koristim zelene kartice i kao njihov korisnik i ljubitelj mogu sve najgore da kažem o njima... ATI je skoro uvek bio pošteniji... Ne bi me čudilo da oni stoje iza ovoga, marketinški je bilo odrađeno u njihovom profi stilu. Čak i kad je najgora nVidia bila, marketing im je bez premca... ne bih glavu na panj stavio da oni imaju sa ovim posla, ali na nularicu ću da se ošišam, ako nemaju.

Ja kao Nvidia fan ti mogu reci da nema leba od toga.

http://max.1gh.com/

Evo ti recimo prvi pool i pogledaj samo hall of fame. Jel moguce da jedan random korisnik ima 160 Gh/s jacinu grafickih? (160.000.000 kh/s). Pa sa jednom gtx780ti se ne moze ama bas nista uraditi. Jedino ako novcic bude vremeo pola bitcoina.

Ali posto je bio FATAL FAIL launch, i gledajuci nezadovoljstvo 97% korisnika na reddit-u i bitcointalk-u, ako ovo uspe, onda je koristio super moci.

Dabogda propali i oni i ovaj koin. Vracam se na qbit. Zali boze dva dana izgubljena na ovo ******.

Svasta sam mu napisao i na twisteru i na bitcointalku i na redditu... Opsovao sam mu sve sta mi je palo na pamet, novcic, porodicu, kucu, posao, kera, prijatelje, garderobu, tv.. itd. Tako da se ne nervirate jer je dobio ono sto je zasluzio! ;) :d

Uglavnom, jedino korisno od svega je to sto sam uspeo da za kratko vreme koplet sklopim konfiguracije, sve podesim plug and play, uvezem kablove. podesim voltaze, klokove i ostale parametre, doteram windows itd... A to bi se nakanuo verovatno nikad.

Tako da barem znam da su mi R9 280X i Haswelli cvrsto spremni za izlazak novih i postenijih novcica, long life mining!

I ne nervirajte se oko ovog novcica i prevaranta, to je sve vec unapred osmisljeno i rezervisano za pojedince. Februar ima da pokrene i masovno ozivi CPU rudarenje, necemo znati sta da kopamo i prelazicemo s' jednog na drugi kao sad sa scrypt-om! ;)

@ La.Prestige

Da... Nisam hteo da se deklarišem kao fan nVidia bande, jer su mnogi alergični na to, ali to jesam... Upravo gledam taj pool i kao i ti - ne verujem šta vidim!

Poenta je što sve ovo, ovaj fijasko i budući, bespotrebno otežavaju proboj jedne dobre ideje.
Sve ove "dečije bolesti" su tipične za napredak, ali ovo je "nizak udarac" celoj priči i onima koji je podržavaju.

Poslednja izmena:
Pazi, ljudi su dosli u situaciju da moraju da dopisuju kod u minerima da bi im radilo i to za vrijeme "fer" lansiranja. Zadnja glupost koju su uradili jeste da su otvorili na freenode irc kanal za podrsku na kom sam upravo bio i gdje ima oko 1000 ljudi kojima nema ko da dadne podrsku jer bi za to trebalo 50 operatera koji su u isto vrijeme i developeri jer su u pitanju tehnicke stvari. U stvari ne vrijedi o ovome ni pricati vise, ja sve pratim jos od juce i ne mogu da vjerujem. Ni jedan coin nije ovako prosao. Znaci da bi kopao ovaj coin moram da se pomucim kao nikad, ne pada mi na pamet ni za sve pare ovog svijeta.

Ne treba isključiti ni nameran cirkus koji je napravljen kao svojevrstan marketing kako bi se progurao hashrate koji prave GTXovi - dižeš prašinu nedeljama, odložiš launch, ponovljeni launch je sve samo ne normalan i na kraju pustiš nešto što je poludorađeno, ali rastura kako radi na nV kartama... hmmmmm... u svakom slučaju, pade shift delete što se mene tiče, gluplje potrošene dve večeri nisam skoro proveo, taman da me podseti zašto sam batalio ovo cimanje... pustim lepo cgminer da kopa nešto stabilno i ćao zdravo.

Čoveče, kao da zerofilujem hard... Ovoliko nula u redovima nisam skore negde video!

Tolko nema hesha da skupis sve procesore na balkanu.

Kopate li solo ili na poolu (i kom)? Ima li svrhe kopati solo sa gtx 760?

Svasta sam mu napisao i na twisteru i na bitcointalku i na redditu... Opsovao sam mu sve sta mi je palo na pamet, novcic, porodicu, kucu, posao, kera, prijatelje, garderobu, tv.. itd. Tako da se ne nervirate jer je dobio ono sto je zasluzio! ;) :d

E Druze nasmejao si me do suza... kera i garderobu... :thumbup:

evo mene posrecio jedan blok na solo.... :D
e cvrc, izgleda da je orphan ....

Poslednja izmena:
E Druze nasmejao si me do suza... kera i garderobu... :thumbup:

^^Hahaha, pa bio besan kao ris zbog ovoga.

@Laza,

Ne bih ti druze preporucio ni jedno. Solo mozes probati jedino ako imas TITAN ULTRA QUAD SLI, ali su ti i onda male sanse jer je diff otisao u nebo! Ovde vise nisu u pitanju megahesevi, niti gigahesevi, sada vidim da pojedini imaju po nekoliko TERAHASHA. Onaj prvi na hall of fame listi ima preko 1TH/s (1.000.000.000 kh/s).

A takodje ne znam ni jedan pool koji isplacuje. Ako zelis da rudaris ali da te ne isplacuju, onda mozes na http://max.1gh.com/.

Ovde vise nisu u pitanju megahesevi, niti gigahesevi, sada vidim da pojedini imaju po nekoliko TERAHASHA. Onaj prvi na hall of fame listi ima preko 1TH/s (1.000.000.000 kh/s).

pa to su upregnute sve fabrike koje stancuju geforce, testiraju kartice, pre nego sto ih upakuju u kutije i posalju na tezge :D

Poslednja izmena:
Ma kakvi, jedan GTX TITAN koliko sam uspeo da vidim, baca preko 150 Gh/s. :D Znaci 7 takvih i eto 1 TH/s.

Pitam se samo ko ce uopste kupovati ove novcice i kome ce oni biti u interesu (izuzev 20 pojedinaca koji su bili spremni dosta pre danasnjeg dana). Posle ovakvog launch-a, ja da sam menjacnica ne bi ih nikada ubacio u sebe...

Nazad
Vrh Dno