Šta je novo?

Max za DDR2 - 533

• Začetnik teme Začetnik teme !rabas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste to max voltaza ali ne memorije, vec tvoje ploce.
Citao sam u nekom digital!-u da se sve te memorije klokuju na 800MHz 5.5.5.15 opusteno, mada to je bilo pre par meseci kakvi su sada primerci po radnjama nemam pojma 😀 probaj, experimentisi, posle par restarta znaces granice memorije!

Znas kako, citao sam i ja u digitalu da rade na 800 opusteno, bio je onaj ceo clanak o 533 memorijama, ali sam zaboravio latencije koje su koristili. Secam se samo da je radila na 2v. A ovo sam pitao jer su oni uzeli za tu neku granicu tih 800Mhz, koju sam dostigao (2v, 4.4.4.15). Sada sam digao na 820, sistem je stabilan 100%. Sada mene interesuje koliko je zdravo prelaziti tu granicu od 800, i da li je ta granica uopste vazna?

Vazna je ako oces occujes sto vise to bolje 🙂

A ko je definisao i rekao da je granica 800mhz?:bottle: zavisi od samog primerka.

Poslednja izmena:
Sada sam digao na 820, sistem je stabilan 100%. Sada mene interesuje koliko je zdravo prelaziti tu granicu od 800, i da li je ta granica uopste vazna?

Sve dok ne počne da prijavljuju greške MemTest ili S&M (Memtest 4), sve jedno čime testiraš.
Što više OC-uješ memoriju to bolje po tebe tj. performanse tvoje mašine.
Probaj i 2.1V (mada prvo nađi max sa 2V) i ako imaš neki fan pri ruci okači ga da duva preko memare... (mada 2.1V i nije neka visoka V, ljudi voze DDR2 na 2.5V 😉)

Nazad
Vrh Dno