Šta je novo?

max upgrade amige 600

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
Neznam dali ste ovo videli ali svakako pogledajte kakav upgrade amige 600!!
odoh da potrazim moju na tavanu!!

www.amiga600.de

ma flopi sam dao drugaru a on nekom drugom pa je nestao u akciji, i odlemila mi se jedna zica koja spaja tastaturu sa plocom i najvaznije od svega nemam vise ni jednu upotrebljivu disketu

Ja sam moju A600 drzao u jednom ormanu a C64 u krevetu. Nestali su mi i jedan i drugi racunar.

Poslednja izmena:
Da cist bezobrazluk zalost sto je ukinuta smrtna kazna.
Btw sta ce ti diskete za amigu? Nabavis jedan hdd i povezes na nju buduci da vec ima ide kontroler za 2,5" hdd.Ja sam nekada za svoju sam prelemljivao kabl od 3,5hdd na neku plocicu sa rasterom od 2mm pa sam posle nju zavlacio u ide konektor na ploci.Da sada imam amigu lemio bih kabal direktno na iglice.Na ovaj nacin mi je pouzdano radio hdd od 2gb (kasnije sam ga zamenio jednim mahtorom od 40gb) i cd rezac.O da amiga moze da reze cd-ove doduse na 4x brzini ali bitno da moze.Jedini problem oko ovoga je potreba za jacim napajanjem a ja licno sam koristio standardno pc at napajanje.HDD mozete pripremiti sa amithlonom ili mozda i sa winuae.Ovo drugo nisam probao.

Btw sta ce ti diskete za amigu? Nabavis jedan hdd i povezes na nju buduci da vec ima ide kontroler za 2,5" hdd.Ja sam nekada za svoju sam prelemljivao kabl od 3,5hdd na neku plocicu sa rasterom od 2mm pa sam posle nju zavlacio u ide konektor na ploci.Da sada imam amigu lemio bih kabal direktno na iglice.Na ovaj nacin mi je pouzdano radio hdd od 2gb (kasnije sam ga zamenio jednim mahtorom od 40gb) i cd rezac.O da amiga moze da reze cd-ove doduse na 4x brzini ali bitno da moze.Jedini problem oko ovoga je potreba za jacim napajanjem a ja licno sam koristio standardno pc at napajanje.HDD mozete pripremiti sa amithlonom ili mozda i sa winuae.Ovo drugo nisam probao.

Tesko ce da igra igre preko hdd-a,amiga 600 ima premalo memorije za WHDLoad program.
Ali zato workbench 3.1 radi ko podmazan.

Da ali moze da nabavi gomilu dms ili adf arhiva i samo da ih raspakuje na disketu i moze da uziva.Za wb 3.1 mu treba i bar kickstart 3.0
Inace na amimnet-u postoji sema kako prepraviti flopi sa pc-a da radi kao amigin jedino sto mi se cini da za ovo mora da se bira disk jedinica.A sa druge strane tu su i buvljaci gde na doticni moze da se naleti povoljno pa ako je jos ispravan zadovoljstvo je jos vece.

Recimo al samo recimo da pokusam nesto kao ovi nemci (tj upgrade ) kako da nabavim periferije: dali neko ima iskustva sa nabavljanjem takvog hardvera (kartice, diskovi) preko interneta?

Recimo al samo recimo da pokusam nesto kao ovi nemci (tj upgrade ) kako da nabavim periferije: dali neko ima iskustva sa nabavljanjem takvog hardvera (kartice, diskovi) preko interneta?

Ako vec mislis da investiras u amigu mislim da je bolje da prvo razmislis o nabavci amige 1200 jer je jaca masina u startu a i ostale periferije se lakse mogu naci jer su napravljene u vecem broju.Cak je i amiga 500 po meni bolji izbor za dalju nadogradnju zbog izbora periferije.Ali ovo je ipak moje licno misljenje.
Moracu ja za sebe da nabavim jednu a1200 mozda cak i a500 da imam u kolekciji.

kad vec imam a 600, probao bih sa njom ako se pokaze neizvodljivo, pazario bih a3000 ili a4000
lakse je nadogradjivati amigu sa kucistem, ima prostora, divim se ovim likovima iz nemacke sta su sve uspeli da strpaju u ionako malu a600 pa tu nema mesta mis da prespava a kamoli za onoliko elektronike...

kad vec imam a 600, probao bih sa njom ako se pokaze neizvodljivo, pazario bih a3000 ili a4000
lakse je nadogradjivati amigu sa kucistem, ima prostora, divim se ovim likovima iz nemacke sta su sve uspeli da strpaju u ionako malu a600 pa tu nema mesta mis da prespava a kamoli za onoliko elektronike...

viper 630 je dosta redak, tako i da kad se pojavi na ebayu, ne očekuj da ćeš ga kupiti za manje od 150-200eur. jedino isplativo rešenje je da potrefiš neku aukciju za pcmcia sram memorijsku karticu. tada već ima smisla dodavati hard disk (ili još bolje compactflash karticu preko cf-ide adaptera) i instalirati kolekciju igara sa whdload.

Uh veruj da nije lakse nadogradjivati A4000 :D.... A1200 je mnogo popularniji model i samim tim ima vise hardvera za nju. Drugi problem je sto se A4000 jako tesko nalazi za kupovinu po ok cenama, uglavnom dolaze maksimalno napakovane i uz cetvorocifrene iznose.

a a2000 sta mislite o njoj? pre bih uzeo amigu sa kucistem nego 1200 jer cu i tako menjati skoro sve njoj tako da inicijalna brziska prednost a1200 i aga cipset padaju u vodu..

Mmmm-ne :( tek je to mrka kapa.

Sto se tice upgrade-abilnosti ja bih se ovim redosledom vodio (odnos dobijenih performansi i ulozenih parica):

A1200, A4000, pa onda ostali modeli...

Naravno da sve zavisi od toga sta hoces da uradis i koliko si novca spreman da ulozis. Covek je od A2000 napravio PPC zver (sa 2060 PPC developer kartom), ali ne smem ni da pomislim kakve je finansijske poteskoce imao pri tome :)

a a2000 sta mislite o njoj? pre bih uzeo amigu sa kucistem nego 1200 jer cu i tako menjati skoro sve njoj tako da inicijalna brziska prednost a1200 i aga cipset padaju u vodu..

Reci čime planiraš da je proširuješ? U a1200 kućište može da stane što-šta: turbo kartica sa memorijom i grafičkom, usb portovi, compactflash umesto hard diska, pcmcia mrežna kartica...
Proširenja za a1200 su najjeftinija iz prostog razloga što ih najviše ima proizvedenih u odnosu na ostale modele.

Btw sta ce ti diskete za amigu? Nabavis jedan hdd i povezes na nju buduci da vec ima ide kontroler za 2,5" hdd.Ja sam nekada za svoju sam prelemljivao kabl od 3,5hdd na neku plocicu sa rasterom od 2mm pa sam posle nju zavlacio u ide konektor na ploci.

da, to sam i ja radio :d
danas ima da se kupi 2.5" > 3.5" kabl, ako nekom treba ovako nesto mogu da vas uputim gde ima.

pa koliko moze da kosta a1200 kod nas, bez memo/turbo/graf kartica tj gola, dali je neko skoro uzimao?

Hm cena amige 1200 to stvarno moze da bude varijabilno.Pre 3 godine smo drugaru kupili A500 sa 1mb ram bez modulatora za 600 din mada su tada pojedinci za istu trazili i preko 40 eur.Ja obilazim buvljake sa tim ciljom pa mozda kad naletim na koju da pazarim po ekstra ceni makar da stoji za delove ako nista drugo.

kupi i meni :) - pet, jednu necu ;)

ako vidis Atari TT (?!?) na buvljaku, ne pitam za cenu :) a jos ako ima 19" mono monitor... ;)

Ja Hocu A1200 !
Ako neko naleti nek javi. Ima proviziju !

sasamil prodaje ovde na benchu! i ne zaboravi na moju proviziju!! ;)

Hm cena amige 1200 to stvarno moze da bude varijabilno.Pre 3 godine smo drugaru kupili A500 sa 1mb ram bez modulatora za 600 din mada su tada pojedinci za istu trazili i preko 40 eur.Ja obilazim buvljake sa tim ciljom pa mozda kad naletim na koju da pazarim po ekstra ceni makar da stoji za delove ako nista drugo.

Ja sam uzeo na buvljaku A1200 za 300 dinara:S:
Prodavac je mislio da je tastatura:d

Sva sreca pa neznaju sta ima unutra inace to je najlepsa kupovina kad kupujes od nekoga ko nema pojma sta prodaje. Btw moram da nosim cenovnik komponenti na buvljak da im pokazem posto nova tastatura (najjeftinija koju sam video je 270din).
Cek pravim spisak :
amiga 500 nije jos naruceno
amiga 1200 kom 3 + 1 za mene
atari TT kom 1
atari ST,STE,falcon nije trazeno
oce neko jos nesto da naruci?
lol

Ajde malo informacija: na kojima buvljacima i kojim danima se mogu naći retro kompjuteri?

@dejan_o: daj bre, :) za mene sve sto ima znak /|\

eee da, dali ima sta da se nadje na najlonu u novom sadu?

Slabo, trazio sam ja nedeljom, mozda subotom moze nesto da se pronadje :) mozemo da podelimo reon :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno