Šta je novo?

Max temp za e6300?

asacchi011

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2006
Poena
304
Jel neko ima ideju koliki je max temp za c2d e6300?
i da li je dovoljan obican kuler koji se dobije uz njega za clock od 2.5ghz?

Za taj klok je dovoljan i obichan 😉 a shto se temperture tiche neka ti max bude oko 60 C

Skini core temp i pise ti max T case, mislim da je za tvoj CPU dozvoljeni T max 85 C u core temp-u, a taj cooler je sasvim dovoljan za 2.8 GHz :trust:
:wave:

Poslednja izmena:
Meni je na 2.4 GHZ sa Hyper 6+ sa 12-icom pod full opterecenjem 31🙂,inace ne prelazi 27🙂

Poslednja izmena:
Jel neko ima ideju koliki je max temp za c2d e6300?
i da li je dovoljan obican kuler koji se dobije uz njega za clock od 2.5ghz?

Dajte odgovor na ovo isto pitanje, ali za E6600, ako može :wave: Sa box kulerom je oko 40-42 C...

Poslednja izmena:
...da da x ljudi ga je OC sa BOXom i na vise od 2.5GHz...pretpostavimo da je tvoj komad "uobicajen"...

Ja imam C2D E6300 sa ovim programom sto je Yoti okacio meni je T Case Max 85C.

Mada me malo buni ovo... U ovom programu mi pokazuje da je Core#1: 56C
Core#2: 55C
Jel to pokazuje moju trenutnu temp CPU-a?

A opet u Asus-ovom programu mi pokazuje CPU 40C.
Mislim ko koga ovde za*ebava???

Do duse ovih dana nam je ovde bas upeklo (u Australiji). Evo vec treci dan da je preko 32C zaredom (a kao proljece je shatro). Najvise mi je CPU temp po Ausosom programu bila 53C. Moracu uzeti jos jedan malo veci fen za kuciste i neki low noise za procesor, da preguram nekako ovo pakleno ljeto.
Kad je vanjska temp izmedju 22-26C temp na CPU je izmedju 38-39C.

ps Ako nadjem jeftino neki Air Cond. ima da uzmem i provedem direkt u kuciste. Pa nek ledi! :d
A stvarno sta bi se desilo kad bi proveo Air Cond. direktno da duva u kuciste?
Jel bi bilo nesto u fazonu Nagasaki i Hirosima ili bi bilo sve ok (Chernobil)? 😉

Prilozi

• cpu-temp.gif
    cpu-temp.gif
    18.8 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
core 2 temp daje najtacnija ocitavanja temperatura, tako bar kazu... 🙂
Meni je na difoltu c1 44c-c2 47c, a okruzenje je tacno 25c.Po probeu2 36c.
Kuler na 1500 o/m

Poslednja izmena:
Znaci speed fan me laze za 10 stepeni...I ja sam skinuo ovaj core temp i pokazuje 35-36 za oba,dok speed fan pokazuje 26

Znaci speed fan me laze za 10 stepeni...I ja sam skinuo ovaj core temp i pokazuje 35-36 za oba,dok speed fan pokazuje 26

Meni na DS4 samo CoreTemp očitava temperaturu, 433x7, tj. 3GHz@default 1.325V load je po 63C za oba jezgra sa dva prime procesa, 50 bez opterećenja, s tim da core0 stoji na par stepeni više nego core1. :trust: Prvo sam mislio da nisam dobro montirao Zalmana - ovaj NanoFusion je totalna katastrofa, jedva nekako razmazao, ali moguće da se to malo pomerilo kad sam kačio hladnjak jer nisam baš pogodio iz prve gde da ga spustim pre šrafljenja... :S: Kod jednog SuperPi ili Prime procesa ili kad su idle je uvek core0 tih par stepeni više, ali kad sam ih nagazio sa 2xPrime, sad su oba na 63 i ne mrdaju. Eto jedan doprinos monteboy-Ove inicijative za stable OC. :d

Nazad
Vrh Dno