- Učlanjen(a)
- 16.06.2003
- Poena
- 440
Ima dosta nas, koje zanima koja je to adresa u 17 liniji biosa r280, koju si modifikovao (kako?) i omogucio OC r9200, pa ako ti nije problem da to podelis sa nama.
byMaX je napisao(la):to sam uradio sa mojim R300, 9500Pro, podatak je sa rage3d foruma, na kome takodje pise da je sa RV280 postupak isti... sa 9200 karticama to nisam radio, jer sam imao kartice kratko na testu i to za na prvi pogled... Jednostavno otidjite na forum, i ili skinite bios koji tamo imate, ili rad bios editor i sami u, recimo, UltraEdit32 programu, ucitajte BIN fajl i promenite liniju po uputstvu... zar je to toliki problem? Zaista nemam vremena da opisujem proceduru ovde...
Marti Misterija je napisao(la):na ovoj adresi imas lep izbor biosa, utility-ja za ATI bios zahebavanje😉
http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html
byMaX je napisao(la):nijednom me nije izneverio info koji je postavio admin tog foruma, pa ne verujem da je sad tako nesto u pitanju. U svakom slucaju, ne mislim da je klokovanje Radeona 9200 nesto bitna stvar niti da moze mnogo da se dobije, tako da se time nisam mnogo zanimao...
pozdrav
byMaX je napisao(la):Ma ne razmisljam tako, druze, nego jednostavno mogu da se pozabavim nekim karticama "kad im je vreme", a ne posle tri generacije... Benchmark je takav sajt. Svojevremeno smo imali .reg fajlove za otkljucavanje Hyper Z-a kod R7000, (kada ga nije imao radeonator) u okviru tog testa, pa smo imali tekstove o podesavanju najpopularnijih nVidia kartica, pa sam xy puta kacio ovde bios-e (u saradnji sa ostalim cenjenim memberima)... Sada nemam tu karticu (9200) i nemam dovoljno vremena da se time pozabavim. Kao sto sam naisao na info da mod-ujem bios na mojoj 9500 Pro kartici (i podelio to svojevremeno i ovde), isto sam nasao i za 9200 modele... s tom razlikom da nisam to licno probao, jer je kartica bila na kratkom prikazu (nedovoljno dugo). Ali, ako se ljudi potrude, mogu i sami da iskopaju resenje, zar ne... Znaci nije u pitanju nacin mog razmisljanja, vec samo skup realnih mogucnosti... pozdrav
byMaX je napisao(la):Nije bretoko zna koji sajtnego rage3d...
Sasa je napisao(la):😀 sada su i nesha i max medjusobno poceli.
Simpsone, ti i ja im izgleda ni ne trebamo 😉
Pozdrav!
simpson H je napisao(la):...
Sad ste ga stvarno iznervirali,poceo da lupa po tastaturi :d :d :jmp: :jmp:
byMaX je napisao(la):...
Ma smorili su se ko zmajevi... Prvo rumeni nesha kaze " Ma, Max, koji ce mi bre brza kartica kada se ja ni ne igram"... A onda kaze - "daj neku brzu kartu da zavrsim ovaj Jedi Academy"...
Za koga oni prave 9600 NP od 120 evra? Zar je 20e mnogo dati u odnosu na 90-ak koliko kosta njegova... ??? 🙂
nesharm je napisao(la):M da, ti se i dalje vise lozis na efekte nego na samu igru ;P
byMaX je napisao(la):Nesho, posle Kopaonika dolazim da ti otkljucam glupu karticu. Dobices porast fps-a sa 5 na 5.5 😉 🙂 🙂...
PS - UT flyby test sa 46 na 50 fps (1024 x 758) - i to se moze reci da se kartica odlicno klokovala (stavio sam osmicu na nju, naravno). Poenta je u tome sto se u botmatch testu razlika ni ne oseti (dobijes dva frejma vise).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari