Šta je novo?

max oc?

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
znaci, cpu mi najopustenije radi na 4GHz sa boxom, ne greje se ni malo (ne bukvalno) a i dobro je hladjen. fsb je na 200, moje pitanje je, s'obzirom da 4GHz podnosi kao keks, da li smem da ga pomaknem jos? I koliko? Isao bih postepeno, ali sta moze da se desi, ako moze, sa cpu, plocom ili necim trecim, ukoliko se pretera?
Malo me strah, jer cpu ipak stock radi na 2.66 i koliko vidim retki su koji su ovaj poterali i do 4 GHz, a kod mene radi srecnije tako negoli na 2.66

ne izdrzah, sada je na 4.1Ghz, fsb 205, ah da napon 1.312v a cpu-z nekad ocita 1.296v na trenutak pa vrati na 1.312v

memorija prati 1:1

Wow, svaka ti cast! :d yeeeaa! :d Daj neke rezove! 😛

ala te us**o !!! svaka cast ! :wave:

🙂

nije to kraj, ima da ide jos!
ali niko mi ne odgovori sta moze da se desi?! 😀

Sine!!!
A kako ti da svi znaju koji ti proc imas???
Inace moze da ti se desi da ti mosfeti izgore, nista strasno kupis novu plocicu i teraj do mile volje ponovo to isto.

ebes ga valjda pise u "Moja masina" ?!

kako da znam dokle je bezbedno terati cpu? kako da mosfeti izgore, mislis zbog temerature? zar ne trpe do 100+ stepeni?

sada ga drzim stalno na 4.1GHz, po poslednjem setovanju i radio je bez gasenja od tada, sve radi normalno...

najgore je sto hocu jos da ga ocujem

Poslednja izmena:
cekaj takav klok,a ne znas dokle da furas,pa furaj dokle ti se pali rachunar,kad bude prestao onda restartuj bios ili ce sam polse treceg paljenja,pa ispochetka zadnji set koji bude uspeo testiraj u win-u,ako prodje to mu je best score,a da crkne nemoze odma nista samo mu obezbedi chasu leda kad ga budes podigao,ma da ima metal preko jezgra tako da mozes opusteno da ga hladis,samo skini box kuler krs je po meni..naravno ako budes furao na 4.5ghz,i ne budes gledao na temperaturu,moze da ti prodimi nesto...

Samo gledaj temp!!!
I daj vec jednom taj rez CPU-z!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ok uradicu validaciju danas

a temp. u Biosu sam pustio da sam regulise broj obrtaja,...spustio vrednost na najmanje moguce u biosu na 45 i samo povremeno se ukljucuje vent na max obrtajima...
tako da temp nije problem ni sa Box kulerom

zaboravih, vent se pali samo kada pustim nesto zahtevno,...

Poslednja izmena:
Jos malo pa ces bolje oc(dostici visi radni takt) taj celeron nego ja ovaj moj koji je radjen u 65nm.

Kao sto su ti ljudi rekli teraj cpu dok god ulazi u windows(radi probe da bi utvrdio koliko cpu moze i eventualno pokrenuo super pi), ali obracaj paznju na temperature ipak je to prescot jezgro.Ali za svaki dan dosta ti je i 4GHz, mislim da je sve preko vec preterivanje za box kuler koji ne ladi okolinu kao sto to rade malo ozbiljniji kuleri.Ako se masina dosta greje postoji mogucnost da ti se desi ono sto se nekima desavalo sa asus p5p800se plocama sa 805-com, a to je da su ploce riknule od prevelike temperature(mislim da su bili mosfetovi u pitanju).

Poslednja izmena:
ma jok, nista se ne greje... ne extremno. box kuler je iz biosa utisan, ali u kucistu imam 2x12 pozadi+12napajanje,2x92 duvaju na cpu i gpu,na memorijama onaj CM zaboravih kako se zove aktivni hladnjak za memoriju sa dva fana... na hdd isto 1x92+2x80 ventovi...

planiram bolji kuler, mada za sada mi se ne zuri, pre skupljam lovu za bolji cpu...

Samo da napomenem da sam na trenutak bio na 4.5GHz, ali sam spustio na 4.3GHz za svaki dan :-D

Ajde kada sledeci put klokujes probaj i super pi.Naravno ugasi nepotrebne servise da bi dobio sto bolji skor.Bas me zanima koliko ce da izbaci na preko 4.5GHz.Kod mene na 4560 cini mi se oko 31.7s a na toj frekvenciji i nije bas stabilan dok na 4450 jeste.

Znaci tebi je upao neki extra primerak, pa verujem da se lakse klokuje c2d 6600@4Ghz nego taj na 4GHz.

Mislim da cu sacekati sa super pi dok jos malo ne isprobam ovako cpu, a i morao bih svezu instalaciju wina da napravim sto mi je sada ne moguce, a ovaj win je staaaar prilicno i samo sto se ne srusi...
nema ovo neke velike veze sa ovom temom, mada mozda malkice, ali uradio sam 3dmark05 i rezultat je 5816 markova,a pogledajte kakvu usranu memoriju imam... 😀
e da mi je bolje memorijeeeee... 🙁
no pre ce doci bolji cpu hehe

Nazad
Vrh Dno